Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: rooming-in u petrovoj?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno rooming-in u petrovoj?

Pozdrav svima na forumu....
    Ja sam buduca mama koju interesira dali je u petrovoj bolnici moguca usluga
    "in rooming" kada je vase djete stalno sa vama u sobi.... cesca opcija je kada vam bebu donose cca tri puta dnevno. Ja bih voljela biti sa svojom curicom cijelo vrijeme pa ako netko mozda vec ima takvog iskustva...
    Takoder postoje apartmani koji se naravno posebno placaju,iako neznam kolika je cijena...
    ako netko moze pomoci bila bih zahvalna.... pozz...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

24satni rooming in bi trenutno trebala moći imati na svetom duhu. u petrovoj mislim da to još nije slučaj

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U Petrovoj nema rooming in.Bebe su nam donosili svaka tri sata,u 6,9,12,15,18,21 i vjeruj mi da si jako puno s svojom bebeicom.Ostane ti vremena za tuširanje,ručak,posjete,i da si mrvu odspavaš!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Lupko prvotno napisa
    U Petrovoj nema rooming in.Bebe su nam donosili svaka tri sata,u 6,9,12,15,18,21 i vjeruj mi da si jako puno s svojom bebeicom.Ostane ti vremena za tuširanje,ručak,posjete,i da si mrvu odspavaš!
    Zaista se nadam da ce tako biti! Svatko ovdje ima svoju pricu i svasta sam cula za sada...Od toga da ti bebicu donose stalno do toga da je vidis svega par puta,ali kako se kaze sto ljudi,sto cudi
    Za partmane se cisto informiram iz znatizelje,bas me zanima koliko kosta taj "komfor" ako se tako uopce moze nazvati jer sam i tu cula svakakvih prica.... pozz...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slatkica, nitko te ne tjera u petrovu, ako želiš pravi rooming in, otiđi u neko drugo rodilište.
    meni je on jako važan i s drugim djetetom aranžman u petrovoj mi nije dolazio u obzir.
    izabrala sam biti 24 sata dnevno sa svojom bebom, i najnormalnije sam se tuširala, jela, imala posjete, spavala,....
    iskreno ti želim da se ni minute ne odvajaš od svoje novorođene bebe

inače, mislim da ti apartman u petrovoj dođe oko 800 kn dnevno, i potpuno je ok (samo mora biti prazan kad ti dođeš roditi)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

promijenila sam naslov topica da bude razumljiviji i prebacujem na Rodilista.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

istina je da bebe donose svaka tri sata, ali to nije ni približno dovoljno vremena sa bebom.
    ja sam se ubijala od dosade i tuge u tim "rupama".
    da ne kažem da ih donesu site i uspavane i taman kad se beba počne razbuđivati i postaviš ju na cicu sestra dođe i bez najave hops uzme bebu jer je takav raspored
    meni to ne paše, pogotovo mi ne drži vodu ona teorija da odnesu bebe da se naspavaš, u Petrovoj su sobe sa 8 žena i vjeruj mi od spavanja ni s uvijek se netko izdaja, šeta, ide na wc, plače , hrče itd.
    tko očekuje da će se naspavati uz novorođenče uglavnom se gadno vara, pa bi radije bila budna zbog svog djeteta nego zbog bilo čega drugoga, a pogotovo zbog cimerice koja stalno hrče.
    meni su ti periodi bez nje bili bolni izato ovaj put idem na SD isključivo zbog rooming ina.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Stvarnoo nisam imala nikakvo takvo iskustvo u Petrovoj,još smo baš mi u sobi komentirale kako nam je svima sve ok,i da nemamo ni jednu zamjerku!Jedna babinjača je rodila doma,i došla k nama u sobu taj dan nije prestajala pričati,valjda od šoka,onda smo je zamolile da se stiša,pa je sitota samo šutila.Meni je čak odgovaralo društvo u sobi,naročitop majke koje su drugorotkinje pa su mi davale savjete kod dojenja,masiranja prsiju i ostalog!!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni je u Petrovoj bilo užasno! Osim odvojenosti od djeteta (ja sam željela app ali nisam imala sreće ) dobila sam cimerice iz pakla, cijele dane sam lunjala po bolnici, samo da ih ne moram slušati...

Praksa sa donošenjem djeteta svaka tri sata mi je bila koma, nema šanse da ponovo odem u Petrovu, još uvijek me muči to što od početka nismo bile zajedno...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Meni je u Petrovoj bilo užasno! Osim odvojenosti od djeteta (ja sam željela app ali nisam imala sreće ) dobila sam cimerice iz pakla, cijele dane sam lunjala po bolnici, samo da ih ne moram slušati...

Praksa sa donošenjem djeteta svaka tri sata mi je bila koma, nema šanse da ponovo odem u Petrovu, još uvijek me muči to što od početka nismo bile zajedno...
    Vjerujem da je Iako mi je ovo prva bebica sigurna sam da cu zeljeti biit sto vise sa njom i da ce mi tih par puta dnevno biti premalo.... Ja sam se odlucila za Petrovu jer je ipak jedna od strucnijih bolnica i specijalizirana za porodiljstvo a takoder i cupam neku vezu(koja uvijek puno znaci),pa ser nadam da ce sve proci u redu....Teško se informiranjem odluciti koju i gdje,svatko ima svoju pricu i iskustvo(a i svoj stav o svemu) da o cimericama ne pricam,kakve sam srece sigurno cu i ja dobiti neke "lude" pa cu pizdit cijelo vrijeme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se odlucila za Petrovu jer je ipak jedna od strucnijih bolnica i specijalizirana za porodiljstvo
    ako ti je trudnoća uredna i s bebom i tobom je sve u redu, onda nemoj birati petrovu samo zbog ovog što si rekla. petrova je specijalizirana za patologiju, pa tako i jako puno sasvim normalnih poroda tretira patološki.

također, "veza" ti neće pomoći da češće i više viđaš svoju bebu. dakle, ako ti je stvarno važno da budeš što više s bebom (po mogućnosti 24/7), a trudnoća je uredna, najiskrenije ti preporučam neko drugo rodilište.[/quote]

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Ja sam se odlucila za Petrovu jer je ipak jedna od strucnijih bolnica i specijalizirana za porodiljstvo
    ako ti je trudnoća uredna i s bebom i tobom je sve u redu, onda nemoj birati petrovu samo zbog ovog što si rekla. petrova je specijalizirana za patologiju, pa tako i jako puno sasvim normalnih poroda tretira patološki.

također, "veza" ti neće pomoći da češće i više viđaš svoju bebu. dakle, ako ti je stvarno važno da budeš što više s bebom (po mogućnosti 24/7), a trudnoća je uredna, najiskrenije ti preporučam neko drugo rodilište.
    Točno tako. Ja sam zbog problema na početku trudnoće ostala tamo i pratila trudnoću, imala vezu, ali mi veza nije pomogla u dobivanju app, ok, možda moj porod nije bio tipičan porod za tu bolnicu (iz ovih razloga koje navodi Lutonjica, a i njihove politike "rađanja na traci"), možda sam ja svoje dijete viđala više nego majke koje vezu nisu imale ali to mi nije dovoljno, drugi puta ne pristajem na ništa manje nego 24 RI.

Da je trudnoća komplicirana ili da znam da dijete zbog nečega mora biti hospitalizirano odmah po rođenju, tu ne dvojim, Neonatologija u Petrovoj je najbolje opremljena od svih ZG bolnica ali sa zdravom mamom i djetetom no-no.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nakon carskog bila u petrovoj u apartmanu 9 dana i imala sam jako puno bebicu kraj sebe. izuzetak je bila noć i vrijeme pedijatrijske vizite. noću mi je baš bilo loše bez bebe, jer sam imala jako puno mlijeka i noćno cicanje bi me spasilo. ovako sam imala noćno izdajanje, koje uzima više energije od noćnog cicanja. mislim da mi 24-satni rooming in ne bi bio naporan, jer bebe tih prvih dana jako puno spavaju, a kao što sam napisala, za noć bi mi beba bila spas.
    kod apartmana nema veze jel imaš vezu ili ne - ili je slobodan ili nije. nema rezervacija unaprijed. cijena je 550 kn po danu.
    sve u svemu sam zadovoljna, ali bi bila zadovoljnija s punim rooming inom.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    ja sam nakon carskog bila u petrovoj u apartmanu 9 dana i imala sam jako puno bebicu kraj sebe. izuzetak je bila noć i vrijeme pedijatrijske vizite. noću mi je baš bilo loše bez bebe, jer sam imala jako puno mlijeka i noćno cicanje bi me spasilo. ovako sam imala noćno izdajanje, koje uzima više energije od noćnog cicanja. mislim da mi 24-satni rooming in ne bi bio naporan, jer bebe tih prvih dana jako puno spavaju, a kao što sam napisala, za noć bi mi beba bila spas.
    kod apartmana nema veze jel imaš vezu ili ne - ili je slobodan ili nije. nema rezervacija unaprijed. cijena je 550 kn po danu.
    sve u svemu sam zadovoljna, ali bi bila zadovoljnija s punim rooming inom.
    550kn po danu..? To i nije tako strasno...Nije ni malo ali pisalo je na forumu da su cijene od 600 do 800 kn sto je puno vise...Takoder i suprotno onom sto kazes da nema veze dali je slobodan ili nije...Drago mi je sto cujem sada iako nisam sigurna dali cu uzimati i dali cu uopce moci dobiti apartman...Znas li mozda dali se od tada(kada si rodila)nesto promijenilo u vezi procedure(slobodan ili zauzet,rezervacije unaprijed i ne,vrijeme koje provodis sa bebom) i cijene..? pozz...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rodila sam prije 6 mjeseci, cijenu koju navodim sam prepisala s računa, tako da je točna. a je li se što mijenjalo - ne znam...
    sretno na porodu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

roza, zašto ti nisu dali bebača po noći?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato što je takvo pravilo. niš ne pitaj, pravila su pravila! svete krave. bila sam u apartmanu na odjelu carskih rezova, a dijete mi je bilo 3 sobe dalje. dakle isprika da bi ga bilo daleko nositi ili komplicirano ne vrijedi. ostaju pravila.
    i pri tome se uopće ne ljutim na med. sestre koje su divne (predivne), ali su u strahu od doktora, koji su eto postavili takva pravila.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pretpostavila sam, zato sam i pitala.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam bila dvaput na carskom u Petrovoj i na moj zahtjev sestre su mi nosile T. po noći samo na dojenje. A preko dana je skoro cijelo vrijeme bio kod mene, odnijeli su ga samo kada se trebao kupati, vagati ili ako sam ja imala posjete. Čak smo ga i premotavali kod mene. Ja nisam stekla dojam da sestre baš ne smiju ostavljati bebe jer mislim da je i njima lakše kada ih imaju manje u svojoj sobi. Kao što sam i već prije pisala sve pohvale sestrama sa odjela carskog jer su predivne. Sjećam se kad sam 2003 rodila Z., jedna je sjela pokraj mene i učila me kako dojiti (tada nisam znala za Rodu ). Možda sam ja rijedak slučaj ali osjećala sam se vrlo ugodno.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U Petrovoj mozes bebu imati 24 sata dnevno uz sebe u apartmanu ili u dvokrevetnoj sobi. Mi smo rezervirali apartman i principessa je stalno bila s nama (tata je najveci dio dana provodio s nama ...).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad ću van reći, ja sam rodila u Petrovoj 3.6.07. i bila sam smještena u apartman, mali je bio samnom kad god sam to poželjela ćek i po noći su mi ga dali na dojenje, no prvi i drugi dan sam bila strgana a i nisam imala dovoljno mlijeka pa sam spavala ko top iako je sestra došla vidjeti jel sam budna da donese maloga na dojenje, nisam ga vidjela jedino kad je bio oko 3h na lampama imao je žuticu.
    Sestre su bile svršene i doktori također, sestre su dolazile svako malo provjerevati kako sam jel treban nešto protiv bolova.
    Porod je bio super puno bolje nego što sam očekivala, stručni doktori i babice ljubazni do bola...
    Malo si me recnuli , ali pristala bih na sve, oni imaju fakultet i znaju što rade..
    da napomenem da je hrana u apartmanu puno bolja što je vrlo važno, vidi se razlika...
    Izbori se za apartman, ja nisam imala nikakvu vezu sve sam preglede obavljela privatno i nisam nikad bila u bolnici osim na porodu i prije na tečeju, bez i jednog pregleda tamo..
    I rode drage, mislim da je normalnije platiti apartman i biti normalan i jednostavan nego ići rađati u Austriju ili Sloveniju...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Sonyy prvotno napisa
    nisam imala dovoljno mlijeka
    Dovoljno po tvojoj ili procjeni osoblja? Koliko bi bilo "dovoljno"?
    Želudac novorođenčeta je veličine lješnjaka, a kolostrum, "prvo cjepivo" najbolje što djetetu možeš prvih dana dati.

Malo si me recnuli , ali pristala bih na sve, oni imaju fakultet i znaju što rade...
    Da? Misliš da ih diploma oslobađa pogreške, a tebe lišava prava da se informiraš i odbiješ neki zahvat?

Izbori se za apartman, ja nisam imala nikakvu vezu sve sam preglede obavljela privatno i nisam nikad bila u bolnici osim na porodu i prije na tečeju, bez i jednog pregleda tamo...
    Za apartman se ne treba posebno boriti, a garantirati ga možejedino mito i korupcija, ako je slobodan tvoj je, ako nije drugi kat i hostel sistem.

I rode drage, mislim da je normalnije platiti apartman i biti normalan i jednostavan nego ići rađati u Austriju ili Sloveniju...
    To je tvoje mišljenje sa kojim se ja, a vjerujem i većina cura koje se educiraju prije poroda (ili ne) ne slažem. To što želimo prirodan porod naše je pravo, žalosno je da tako nešto moramo tražiti u inozemstvu, normalno bi bilo da nam naša rodilišta to omogućavaju.

Dio o normalnosti i jednostavnosti ne zaslužuje komentar

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

o da sigurno je svaka žena koja ne želi epi do Mađarske i nepoznatog lika da joj skače po trbuhu komplicirana i nenormalna.

ne kažem da svi moraju imati loše iskustvo iz Petrove, bilo je tu preko nekoliko zadovoljnih žena, ali tako okarakterizirat sve žene koje žele nešto drugačije od njihove rutine za sebe i svoje dijete stvarno je deplasirano.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja nisam nikoga okarakterizirala, samo kažem voje mišljenje a to je da ima i u Hrvatskoj odličnih i razumnih lječnika s kojima se može dogovoriti o tijeku postupka,ali i da oni odlično rade s obzirom kakvi su uvijeti, no raditi toliku dramu oko epizoztomije ili sl... većina žena je to prošla i ništa im se loše nije dogodilo, naravno ima loših iskustava...
    Da mislim da ljudi koji su studirali medicinu znaju što rade s velikim naglaskom da su ljudi...
    Ja nisam dojila prvih par noći, napominjem da po danu jesam akom se to može nazvati dojenjem, samo je navlačio bradavicu no nije ništa bilo ni kolostruma, sve navrlo tokom 2 dana... a tete su bile dobre i rekle su da nema problema oko dojenja i boravka smanom...
    Nije bilo mita i korupcije, ja ama baš nikog nisam znala nemam pojma čak ni kako se zove babica koja me porodila, samo sam zamolila da me sestra uputi u apartman...
    Petrova je odlična bolnica, nema šanse da negdje drugdje rodim, čak i da nije bilo apartmana...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

O kakvim uvjetima ti pričaš? Za prirodni porod je potrebno tako malo, čak ni liječnik, dobra primalja može učiniti čuda.

Epiziotomija je postupak koji se u naprednom svijetu rutinski ne prakticira već odavno (kao ni hrpa svega u čemu Petrova prednjači, poput klistiranja, brijanja, rađanja u ležećem položaju...).

Krivo si pokopčala neke stvari, ne "drami" se o epi kao takvoj već o svim postupcima koji se provode rutinski, bez prava rodilje da o njima odlučuje, čak štoviše, ni ne obavjeste ju da će istu učiniti.

Kao što sam napisala u svom prethodnom postu: žene koje žele prirodan porod i 24 satni roming in neće odabrati Petrovu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bez ljutnje, ja samo iznosim svoje mišljenje nikome ga ne namećem,da ja sam imala odličnu primalju u Petrovoj, porodila je moje prekrasno i zdravo djete,bila je jeko ljubazna, sve sam mogla pitati i sve mi je objasnila, epi je radila jer je djete bilo jaaako veliko, klistir nisam dobila a obrijala sam se doma jer to ionako radim... nadalje ljekove protiv bolova sam sama tražila, tata je bio s nama, šetala sam se sve dok nije otišla plodna voda....
    Imala sam odlično vođen porod, ja znam da nisu svim ženama odlični uvjeti,znam da si sve ne mogu priuštiti apartman, znam da bi to trebao biti standard,,, ali baš zato ne mogu sve žene u privatno rodilište ili putovati u Rijeku, a uvjerena sam da će Petrova biti renovirana i pružiti mnogo bolje naćine rada, a i nije ns SD tako super, užasne su gužve i spava se po hodnicima, također i na Merkuru..... Ja samo želim reći da su naše bake i mame tako rađale i da su i one nadamo se sve super i mi smo svi zdrava dijeca... Poštovanje

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nase bake sigurno nisu tako radjale. nisu bile vezane za krevet satima, nisu im busili vodenjake bez pitanja, nisu radjale lezecke s nogama u vis, nitko im nije skakao po trbuhu i rezao ih rutinski, nitko im nije odvodio dijete nakon poroda.

nase mame vec jesu radjale ovako kako se sad radja.

bez uvrede, ali tvoja odlicna primalja nije porodila tvoje dijete nego si ti sama rodila svoje dijete uz pomoc odlicne primalje. nitko ti nije vodio porod jer je to nemoguce; porod si vodila ti i tvoje tijelo, a medicinsko osoblje je tu samo da pomogne ako ustreba.

mi na rodi ne pricamo o uvjetima, ne pricamo o apartmanima, ne pricamo o vodjenju poroda. govorimo o potrebi individualnog pristupa u porodu, o saznanju da je prirodni porod bez rutinskih intervencija najsigurniiji porod i za dijete i za majku, govorimo o neodvajanju majke i djeteta nakon poroda. nacin poroda itekako utjece i na majku i na dijete, ma koliko mi sutjeli o tome.

epiziotomija ili ne je samo jedan mali, mali djelic svega toga.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U redu naravno, to su stavovi i želje svih , no budimo realni teško je ostvariti bez ulaganja nekih "viših" od nas. Ja sam govorila o situaciji u kojoj se nalazimo. Čula sam za mnogo primalja i osoblja koje ppodupire sve vaše stavove, no za to treba velika reforma i modernizacija, koji mi vjerovatno nećemo dokčekati,a većina žena neće ili u Austriju ili Sloveniju roditi..... Govorim o svakodnevici u većini rodilišta,a i nekim ženama je najviše što mogu napraviti zauzeti se koliko toliko.... Jednog dana kada izgrade jedan km manje autocesta a ulože u renoviranje bolnice ili edukaciju osoblja, ukinu pdv na dječju optemu pokazati će da im je stalo, a ovako opet ponavljam većini omogučeno da se prilagodi..... Na žalost.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no budimo realni teško je ostvariti bez ulaganja nekih "viših" od nas.
    zbog ovakvog stava, i stava zena da je bolje sutjeti i trpiti, jer 'sve se to brzo zaboravi' stvari se i ne mijenjaju. NISTA se nece promijeniti dok MI, korisnice zdravstvenog sustava, ne pocnemo zahtijevati svoja prava i prava svoje djece.

pojedinac je itekako jak, posebno kad se udruzi s jos pojedinaca koji slicno razmisljaju. mali ljudi pokrecu planine.

da cekamo da se sustav promijeni sam od sebe, vec bi i nase unuke radjale a sve bi bilo vise manje isto.

ako svaka, svaka zena udje u rodiliste svjesna vlastite vaznosti i svjesna svojih prava, i ako ih iskaze naglas i iskaze svoje nezadovoljstvo ako budu prekrsena, malo po malo ce se svijest onih u sustavu mijenjati. nece im biti cudno vidjeti plan poroda, nece im biti cudno sto su majka i dijete zajedno 24h dnevno, nece im biti cudno sto zena zeli biti AKTIVNI sudionik u svom porodu, a ne komad mesa iz kojeg vuku dijete van.

svakodnevno citam traumaticne price zena koje se ne zele buniti, ne zele podignuti glas protiv sustava koji je omogucio stvaranje trauma za nju i njezino dijete. i time omogucavaju stvaranje novih, slicnih trauma za zene koje dolaze poslije njih. ne osudjujem ih, jer vjerujem da je tesko, ali zao mi je sto je u nasem drustvu generalno jako niska svijest o vlastitoj vaznosti i vrijednosti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da mali ljudi pokreću planine, pa naravno da bi žene htjela imati djecu kraj sebe 24h ali di, pa nema mjesta ni uvjeta nu svim bolnicama,možeme mi zivkati na tel i donirati novce da se to ostvari ali kad će to biti, ja govorim za sada, koliko će od nas dočekati da se preurede odjeli. Ni na SD ili u Merkuru to ne funkcionira savršeno...
    A o porodu, naravno da možemo iznjeti plan poroda, ali većina doktora će nas blijedo gledati, kao što je spomenuto na forumu,jer ne znaju ništa o tome, fali im edukacija koja im nije omgučena. Ministarstvo bi trebalo educirati osoblje o novinama i sl., mislite da oni posječuju forume.... Sigurna sam da bi oni da su educirani bili, barem večina, otvoreni za sve, pa cilj im je da sve bude u redu i da imaju zadovoljnu majku i zdravo dijete. Ovaj način je onaj još "stari" po kojem funkcionira cijela država..

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ministarstvo nece educirati osoblje ako misli da je ovako kako je - ok. a misli da je jer se nitko ne buni!

kakvi su to posebni uvjeti potrebni za humanizaciju porodjaja i dana nakon njega? ne pricamo o plazmi i spavacicama na cvjetice, odvojenim kupaonicama i kadama za porod... pricamo o izbjegavanju nepotrebnih i/ili stetnih rutinskih intervencija i o neodnosenju djece od majki. dakle, ne da nesto posebno cine, nego da NE cine ono sto sad cine. pricamo o tome da med. osoblju smanjimo obim posla, smanjimo stopu hitnih carskih, smanjimo troskove (jer svaki drip i svaka epiziotomija i svaka bocica adaptiranog kostaju).

da su im dobrobit majki i djece zaista na prvom mjestu, vec bi se odavno nesto mijenjalo. nazalost, bolnicka rutina i ponavljanje ustaljene prakse su ipak vazniji

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A o porodu, naravno da možemo iznjeti plan poroda, ali većina doktora će nas blijedo gledati, kao što je spomenuto na forumu,jer ne znaju ništa o tome
    kad im dodje deseta zena s planom poroda, znat ce puno vise o tome

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislite da oni posječuju forume
    da, itekako.
    pogotovo ovaj.

pa naravno da bi žene htjela imati djecu kraj sebe 24h ali di, pa nema mjesta ni uvjeta nu svim bolnicama,
    koja mjesta i koji uvjeti su potrebni da beba bude s mamom na krevetu, ili da bebin krevetić stoji pored majčinog? u petrovoj pored svakog kreveta ima dovoljno mjesta za bebu (bila sam tamo u 8-krevetnoj sobi pa znam)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    zato što je takvo pravilo. niš ne pitaj, pravila su pravila! svete krave. bila sam u apartmanu na odjelu carskih rezova, a dijete mi je bilo 3 sobe dalje. dakle isprika da bi ga bilo daleko nositi ili komplicirano ne vrijedi. ostaju pravila.
    i pri tome se uopće ne ljutim na med. sestre koje su divne (predivne), ali su u strahu od doktora, koji su eto postavili takva pravila.
    nas je dijelio zid
    i stajala bi po noci pred tim vratima i cmoljila.
    ali je nisam dobila.

do ponoci, najduze.

"pravilo" je-majke se moraju odmoriti, ne dopustaju doktori.
    jednom smo dali pa smo "dobili svoje".

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da mislim da ljudi koji su studirali medicinu znaju što rade s velikim naglaskom da su ljudi...
    Da, to im je posao , ali ne možeš mi reći da im tolika škola treba za malo humanosti prema ženi, malo poštovanja pa čak i osmijeh i utjeha bi bili dovoljni. Nikakve škole ih to neće naučiti.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a evo ja naivna mislim da ne trebaju ogromna sredstva da se promasira međica i stavi malo toplog obloga, sigurno je jeftinije od igle konca i anestezije.
    na žalost puno lošeg i nepotrebnog bi se izbjeglo samo uz dobru volju, bez uloženog novčića...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •