Mene nitko nikad nije pitao :?
samo da vas izvijestim da smo zavrsili s impresivnom listom dodatnih cijepljenja koje je petra morala dobiti po nasem dolasku u Belgiju... morala jer bez njih ne primaju u jaslice![]()
moram priznati da sam vise imala nocne more od svega, bojala se milijun reakcija, procitala sve moguce clanke na temu pro i kontra, i najradije bih je bila ispisala iz vrtica i unajmila tetu da ju cuva da izbjegnem sva ta cijepljenja. Ali na kraju smo je ipak cijepili :/
i to nakon zagrebackih BCG i 5u1, ovdje je primila hepatitis, meningokok, pneumokok, priorix.... ma nikad kraja!
i danas je napokon bila zadnja doza twinrix juniora, cjepiva protiv hepatitisa a i b i odahnula sam.... a bome i petra!
a propos reakcija na cijepljenja, svaka se uvodi u karton djeteta (i o tome se vodi racuna ne samo za sljedeca cijepljenja nego i za bracu i sestre ukoliko ih imaju). Jedino za Priorix sestra zove doma sutradan, nakon 10, pa nakon 21 dan.
Evo ja bi htjela baš ovdije napomenuti da mi po savjetu naše pedijatrice, a i jedne vrste vlastitog prosvjetljenja nismo još nikada cjepili mlađeg Karla protiv ničega, a starija Anna je pocjepljena protiv svačega.
Doduše u Njemačkoj u kojoj je obaveza cjepljenja dobro"olabavila".
Inače ta pedijatrica poznaje Hrvatsku iz više aspekata pa i stručnih i ona smatra da se za Karla u Hrvatskoj ne moramo bojati što je necjepljen s obzirom na mogućnost oboljenja u našoj zemlji.
Cudim se nakon ovog sto smo svi skupa uopce jos zivipetra prvotno napisa
![]()
Farmaceutska industrija sigurno ima lijepu buducnost.