Citiraj lamai prvotno napisa
Citiraj pirko prvotno napisa
Evo da se i ja uključim. Ne mogu šutjeti...

sutra će biti točno dva mjeseca da sam rodila u Rijeci. prije samog poroda ležala sam tri dana na 4. katu - pohvale sestrama i uvjetima. naravno da nije idealno, ali je vjerojatno najbolje od onog što se nudi drugdje(Pula, Zg, Šibenik,...). I dobro je s obzirom na financijske uvjete. Kupaone i WC-i su takvi kakvi jesu, moglo bi se reći siromašni - ali ne mislim da su užasno prljavi i neuredni. Prilagodiš se, paziš na sebe, pustiš uredno nakon sebe i to je to. Nažalost, ali je tako. Vjerujem da je vani bolje - ali nismo tamo, nego ovdje, nemamo financijske uvjete da odemo tamo, pa hajmo malo bit pošteni prema onome što imamo, a ne samo kuditi pa i onda kad ne treba.
sestre su na 4. katu strpljive i blage, barem ja imam takvo iskustvo. Prate i brinu se za tebe od trenutka javljanja trudova, pa naravno i ne samo tada. Dolaze po tebe u sobu, pa bilo i 4 ujutro. Naravno, to im je posao, ali znamo kako neke druge profesije odrađuju svoj posao. Ok, svugdje ima iznimaka. Hrana je takva kakva je, nažalost. istina je da rodilje dobivaju i kupus, ali je veeelika istina da sve dojilje imaju čaja u izobilju, imaju friškog čaja čim dođu u sobu nakon poroda, a juha se nudi i izvan redovnih obroka. Mene je osobno ta juha posebno krijepila.
Porod - primalje su blage i strpljive i pažljive, rađaone su vrhunski opremljene.
Na 5. katu, istina, ima malo nervoznih i bezobraznih sestara, ali i one znaju iznenadit. zaista, nije im lako i treba se staviti i u njihovu kožu.
Malo je iscrpljujuće za majku da je beba čim rodi cijelu noć s njom, ali nikako mi nije smetao plač drugih beba!! Sestre su uvijek tu da je malo uzmu, ako baš padaš s nogu, mene su ta dva puta, u noći i pod temperaturom, samo sa samilošću i razumijevanjem pogledale i odnijele mi miša na 2, 3 sata.
I neću zaboravit što je jedna divna sestra s 5. kata rekla kad nam je na stolu stajao ručak, a mi smo sve tri mame bile zaokupljene našim paketićima - Mame, jedite, jer ako Vi niste dobro , ni bebe neće imati koristi od Vas.
Eto, ispričavam se na podužem postu, ali imala sam potrebu prenijeti svoje friško iskustvo.
Glasam za Rijeku!!!

Tvoj glas dala si rijeci ali nije mi jasno kako nešto uspoređuješ
ako prethodno nisi ništa drugo probala !? :shock:
to je ono o čemu ja cijelo vrijeme pričam