-
Noa, znaci ti si za mjesovite grupe, ali iskljucivo ako se radi o darovitoj ili naprednoj djeci?
Flower, voditeljica skole je rekla da bi se radilo o djeci od prvog do cetvrtog razreda. S tim da bi u Zorkinu slucaju vjerovatno bila rijec iskljucivo o djeci prvih ili drugih razreda. To je novi projekt u skoli pa bi se s realizacijom krenulo tek za godinu-dvije.
Apricot, mi smo citavo vrijeme isli na to da Zorka krene u skolu tek sa sedam.
Ali, ono sto nas sada muci je to sto nas voditeljica skole uvjerava kako za niti jedno dijete ne moze biti dobro da dvije godine stagnira u ucenju. Ono sto ona sada zna je gradivo koje se obradjuje u prvom razredu.
E sad, ako ona ne stagnira, tj. ako kroz rad sa nama uci doma (kroz igru, kao i uvijek do sada), onda bi se taj njezin prvi razred mogao opisati kao stagnacija. (ovo se tice iskljucivo gradiva koje se obradjuje)
I ono najvaznije, ja moju Zorku ne smatram darovitom u dijagnostickom smislu. Da me se krivo ne shvati....nemam nista protiv djece s "dijagnozom" darovitosti. Ona je samo jako inteligentna i znatizeljna.
Sve sto je do sada naucila, naucila je kroz igru.
Pitanje je sada kako i dalje nastaviti tako i odgovarati na njezinu potrebu za ucenjem, a da se pritom izbjegne polazak u skolu sa sest ili preskakanje razreda. Vidim da izbor nece biti lak. :/
Do sada smo uvijek mislili isto kao i Apricot: nema sanse da ide u skolu sa sest, imat ce vremena u zivotu za takvu vrstu obaveza. Ali, sad vise nisam sigurna radimo li pravu stvar, tj. kocimo li je takvom odlukom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma