Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Kada ste vi pocele kupovati opremu za bebu?

daleka obala

Početno Kada ste vi pocele kupovati opremu za bebu?

Ovo je prvi put da se javljam na forum.Bebu ocekujemo oko 07.04.i zanima me kada ste vi poceli kupovati krevet,benkice,gegice itd...Meni svi govore da ne valja kupovati ništa prije bebinog rođenja a ja jednostavno ne mogu da odolim a da ne kupim već ta lijepa odjelca.Inače govore kako ne valja bebu šišati 1 godinu,izvoditi je vani prije 40 dana,i da neko drugi je izvede iz bolnice a da to ne budem ja ili muž.Kakva su vaša iskustva u svemu tome??? :? :? :?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

po meni su to bapske price. nisu mi dali ni da kazem da sam trudna da se ne bi urekla. kupovali nismo odmah jer nismo znali sta sve treba ali cim smo prikupili informacije krenuli u pustosenje ducana. dosta toga smo i posudili. tamo negdje u sestom mjesecu trudnoce.
    a ko bi drugi izveo bebu iz rodilista?? mm je dosao po nas i ponosno smo se odgegali doma gdje nas je cekao nas pas! i znatizeljni susjedi oko zgrade, naravno.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dio potrepština i prije trudnoće , ostatak od trenutka kad sam shvatila da sam trudna . sama iznesla bebu iz bolnice, prvo šišanje s nepunih 5 mjeseci, šetnja s navršena dva tjedna .

evo je žive, zdrave, vesele, s duuuuugom kosom

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    prvo šišanje s nepunih 5 mjeseci,

smrc, smrc moj jos uvijek nema sta osisat!!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kupovinu smo počeli obavljati negdje oko 6. mjeseca trudnoće.
    Bojala sam se da poslije neću više biti sposobna za putovanje u Austriju (a i nestrpljiva sam po prirodi), a morala sa sve sama izabrati.
    Dobro, nešto sam dala i MM-u.
    Šišanje. Dva puta prije prvog rođendana. Pa onda faza puštanja kose koja me prošla prije nekih mjesec dana 8)

lidac2004

Početno

kupovinu poceli u 6. ili 7. mjesecu,sami,naravno.
    iznesli iz rodilista mi,a ko bi drugi nosio nasu bebu nego mi...
    izasli u setnju cim sam ja mogla relativno normalno hodati,sto bi bilo sa nekih dva tjedna,nisam vise sigurna....
    do sisanja jos nismo dosli 8)
    nemoj slusati te babske price,to je tvoje dijete i ti najbolje znas sta i kako,vjeruj mi....
    pogotovo ovo za setnju-bebi,kao i tebi treba svjezi zrak,nije li tako?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    prvo šišanje s nepunih 5 mjeseci,

smrc, smrc moj jos uvijek nema sta osisat!!
    ja sam 3 dana prije poroda došla u bolnicu, i kroz prozor gledala bebe. sve neke nježne, ćelave - i tu i tamo neko s crrrrrrrnom dugom kosom .

i pitam se ja - KAKVE to žene rađaju TAKVU djecu :shock: :shock: ...

nakon carskog (drugi dan), donesu oni neki zamotuljak u sobu. sestra pita ko je xxx, ja se javim - a ona kaže: ovo je vaše dijete :D .

ja pogledam, pa još pogledam :shock: :shock: :shock: , i kažem: zar sam ja TO rodila??? :shock: :shock: sestra se zbuni :? , počne mi nešto objašnjavati - a ja kažem - ma dajte mi ju kad je moja .

(a ona ima - crrrrrrrrnu dugu kosu )

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Bojala sam se da poslije neću više biti sposobna za putovanje u Austriju (a i nestrpljiva sam po prirodi), a morala sa sve sama izabrati.
    Dobro, nešto sam dala i MM-u.
    8)
    isto tako! a kasnije se ispostavilo da smo najvise koristili ono sta je on izabrao jer ja sam kupovala ono sta mi je bilo lijepo a on ono sta je prakticno i korisno.

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam jedna od onih sto su relativno kasno pocele kupovati, ali ne zbog praznovjerja i bapskih prica, nego zato sto sam sve do nedavno radila, a kako nam je ovo prva beba, stalno sam se vrtila u nekim spiskovima sta nam sve treba
    Ugl. smo nabavili osnovne stvari, sutra idemo po kozmetiku (spisak spreman ) i jos se mislimo koja kolica odabrati (Chicco 3u1 ili PerPerego - posto nam trebaju svi dijelovi, cijena je tu negdje)
    Ovih dana je bilo pranje i peglanje, jos sloziti stvari u moju torbu za rodiliste i poceti tiskati
    Ipak, mislim da je bolje poceti ranije, mene je zadnjih dana vec pomalo uhvatila panika hocemo li sve stici, ali izgleda da ce se mali strpiti dok mi ne obavimo sve pripreme :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvoj trudnoći sam počela kupovati stvari još dok mi se trbuh nije dobro vidio. Na kraju se to pokazalo pametnim jer je Mirta požurila (36,5 tjedana) a ja sam imala sve spremno. I torbu za bolnicu i robicu i pelene. Sve. Sva sreća jer je MM imao dramu oko kupovalja 3 švedske pelene.
    U drugoj trudnoći nisam baš pretjerano žurila s pripremom, čekala sam da odem na porodiljni. Radila sam do 01.10. a Leda se rodila 14.10. Taman da sve operem (srećom nisam skoro ništa morala kupovati).

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam sad u 36.-om tjednu i od 32.-og sam na mirovanju (od 20. siječnja; radila sam, a kako sam se malo otvorila stavilo me mirovati). Do 32.-og tj. smo bili kupili kolica sa auto sjedalicom, a sad u ovih mjesec dana sve ostalo: kinderbet, pelene, robicu, potrepštine za njegu... Kolica, autosjedalicu i kinderbet su nam kupili bake i djede tako da je na nama bilo samo da odaberemo, a po robicu sam s guštom otišla u H&M, došla na rasprodaju i...
    Ne da nisam počela kupovati prije iz praznovjerja već sam čekala da prestanem raditi. Na kraju se to desilo desetak dana ranije od mog plana, ali kupovina je protekla kako sam si zamišljala i sve je ok.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ma to ti je sve individualno, napravi si onako kako tebi i TM najvise odgovara
    nemoj nikoga u okolini slusati...sve su to glupe price

mi smo kolica i autosjedalicu kupili u 5.mjesecu trudnoce

krevetic i ormaric za presvlacenje u 7.mjesecu...

ostaje mi jos torba za rodiliste i neke sitnice za doma...
    ovih dana cu i to kupiti pa me ceka pranje i peglanje robice.

robicu nisam kupovala jer smo srecom sve posudili

vidim da smo po terminu blizu...suuuper
    sretnoo i nemoj se previse zamarati sta ti okolina govori.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih ti isto savjetovala da napravis kako je tebi i tm-u najbolje.

Mi smo poceli kupovati stvari u sestom mjesecu. Iskreno, bilo bi mi zao da tada nisam kupovala, jer nakon sto sam rodila ne bih imala vremena sve to pazljivo izabrati, nego bih vjerojatno samo uletjela u prvu trgovinu i na brzinu kupila sve sto mi treba. Ovako sam stvarno uzivala.

Sto se tice sisanja, mislim da to ovisi o kolicini kose. Mi smo prije dva tjedna obavili prvo sisanje, jer mi je malena pocela izgledati kao da ima fudbalerku. Odrezali smo samo te pramenove koji su bili na vratu, ostalo pustamo da raste. 8)

Mi smo se tako dobro opremili da je mm nakon poroda samo morao nadokupiti kolicinu sterilnih kompresa za pupak - sve drugo smo imali. Ako se dobro informiras (frendice, Rodin portal, forum), skuzit ces sto ti sve treba i neces puno fulati. Koliko se ja sjecam, nista sto smo kupili nije bilo nepotrebno ili neupotrebljivo.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve sam nabavila do negdje 7,5 mjeseca trudnoće, jer me hvatao užas da bi mi se moglo dogoditi da moram mirovati, da se beba ranije rodi... i da ću izaći iz rodilišta a neću imati neophodne stvari za bebu (dobro, mislim, mogao bi mi to i netko drugi nabaviti, ali takva sam, ne volim iznenađenja koja me tjeraju da postupam nabrzaka).

Mariju smo šišali kad joj je kosa počela smetati, a kako se Tomislavu kosa lagano kovrča, to mu nije ulazila u oči i nije mu padala po licu, i ošišali smo ga tek sa 16 mjeseci. Nakon toga mi je izgledao kao da je bar 6 mjeseci stariji , odjednom više nije bio beba nego pravi dečko.

Što se tiče iznošenja djeteta iz rodilišta, voljela bih vidjeti toga koji bi to pravo i privilegiju pokušao oduzeti ponosnom tati. Bio je tako smiješan kad je nosio Mariju, izgledalo je kao da hoda po jajima noseći vrhom pun lonac vruće vode, ali nema šanse da bi je dao ikome drugom u ruke !

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, da još dodam, vani smo bili već s 2 tjedna (iako među našom rodbinom ima onih koji misle kako nekršteno dijete ne bi trebalo izlaziti iz kuće :shock: , a krstiti ga dakako treba čimčim prije timtim bolje, ako navrši 3 mjeseca a nije kršteno - teška sramota :shock: ), a goste smo počeli primati tek kad su navršili mjesec dana, znači kad smo već stekli neke navike, sigurnost i kad su malo ojačali (rodbinu koja misli da je 'red' da ti dođu što prije smo fino otpilili).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Kada ste vi pocele kupovati opremu za bebu?

Citiraj daleka obala prvotno napisa
    ......Inače govore kako ne valja bebu šišati 1 godinu,izvoditi je vani prije 40 dana,i da neko drugi je izvede iz bolnice a da to ne budem ja ili muž.....
    You are kidding, right :?

Preuzmi stvar u svoje ruke i hitno u ducan . Ja ne mogu ni zamisliti kako bi to izgledalo da smo poceli kupovati sve te stvari tek kada je dijete doslo doma :shock: Ne znam koliko pomoci ces imati sa strane ali ako mislite sami odraditi prvih mjesec dana, vjeruj imat ces najblaze receno pune ruke posla i bez kupovanja

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Počela sam kupovati stvari (naravno nakon što sam saznala da sam trudna) čim sam vidjela zgodne stvarčice. Nastojala sam kupiti sve do negdje 6tog, 7mog mjeseca da slučajno ne bi morala mirovati ili nešto slično pa tko će mi onda to sve kupiti. Ovako imaš šansu sama izabrati stvarčice. A samo me zanima kada bi to sve pokupovala da sam čekala da se beba rodi. :? Nemaš vremena dok se ne uhodaš ni za sebe a kamoli za šoping, a i tako ti stvari za bebu već trebaju.

mali ante

Početno

nama su prijatelji kupili krevetic i dosao nam je smontiran tri mjeseca prije bebe. robica (uglavnom osnovne stvari) oprana ispeglana i slozena prije osmog mjeseca. dok smo bili u rodilistu tata je morao kupit samo komprese i kremu za guzu.
    vani smo izasli nakon 17 dana, ali na vrlo kratko jer ja bas nisam bila u formi,ali smo zato nakon 25. dana svaki dan vani i po svim vremenskim prilikama (osim pljusku) i super nam je.
    kosu smo vec malo skratili s 2.5 mj.
    ma kao sta su ti zenske vec rekle radi onako kako tebi najvise pase i uzivaj u svakom trenu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zaboravila sam napisati kako smo mi kolica jedno 2 mjeseca prije nego nam se Sven pridružio počeli povremeno vozikati po stanu iz fore. A pošto su imala držače za čaše, mm si je stavljao limenku pive iz fore i glupirao se kako hoda po parku s frendom i piju pivu. Usput je mahao prolaznicima i odgovarao kakti na njihova pitanja. Da, da, hvala, ma mali je isti ja. Ma da, dobro spava, dobro jede, itd.
    Ne moram vam ni pričati kako je to izgledalo. Da nas je netko sa strane gledao, mislio bi da smo pobjegli iz ludnice.
    Ah, svatko ima svoje radosti

A kada smo stvarno s malim izašli prvi puta u šetnju, svađali smo se tko će gurati kolica. Kada ih je on gurao, hodao je ukočen i kao po jajima, da slučajno mali ne dobije potres mozga Rubnjake uz cestu je svladavao po pola minute.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    zaboravila sam napisati kako smo mi kolica jedno 2 mjeseca prije nego nam se Sven pridružio počeli povremeno vozikati po stanu iz fore. ........
    A kada smo stvarno s malim izašli prvi puta u šetnju, svađali smo se tko će gurati kolica.....

Zvuci poznato....

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u prvoj trudnoći prve stvari počela kupovati već negdje oko trećeg-četvrtog mjeseca trudnoće, jer stvari za bebu nisu jeftine i polako sam kupovala potrepštine, kako mi niko nije imao ništa za dati sve smo morali kupovati, tako da je to išlo sve polako, jedno za drugim, krevetić sam kupila krajem sedmog mjeseca trudnoće a s njim i ormarić i odmah sve stvarčice oprala i sredila.
    Kolica je rekla sveki da će uzeti (najveća pogreška mog života što sam joj to dopustila) i mi smo našli ona koja su nama odgovarala i mjesec dana je molili da to idemo uzet ali ona nije htjela.Na kraju je našla neka bezvezna Brettone (nikome ih nikad ne bih preporučila, katastrofa su) i rekla ili ova ili ni jedna.Kako smo bili bez love a dva tjedna prije termina morali smo uzeti ta.,...
    Čim smo skupili lovu kupili smo koja smo htjeli a ova smo dali dalje.
    Nemoj dozvoliti da te bapske priče zavaraju.
    jedino ako si milijonašica i lovašica i možeš kupiti sve u jedan dan onda čekaj zadnji dan.Sve je stravično skupo.
    za drugu trudnoću sam se pripremila u 34.tj sve, tuto kompleto i u 35.tj rodio se moj Luka.
    Ne dozvoli da ti se išta kupuje a da se to tebi ne sviđa...kajat češ se sigurno....
    sretno s bebicom

e da...mi smo u šetnju izišli oba puta s 16 dan.
    s prvim bebačem jer je 16 dan izišao iz bolnice a s drugim jer je 16 dan napokon sunce zasjalo a do tada je padala kiša....

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam trudna 14 tj i nadam se da ću uskoro saznati da li je cura ili dečko i onda krećemou kupovinu,jedva čekam,ako ne saznam za mjesec dana svejedno idemo u kupovinu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •