Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Nokti i vitamini

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Nokti i vitamini

Da li znate što znače "oznake" na noktima?
    Recimo kada se pojave bijele točkice ili crtice, pa brazde, pa udubljenja....?
    Meni se recimo trenutno dogodilo to da na oba palca na ruci imam vodoravno udubljenje, kao da je negdje udareno pa se udubilo. (Nije udareno, izašlo je istovremeno na oba nokta i sad već polako izrasta). Čula sam da to znači pomanjakanje nekog vitamina. Kojeg?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da je u pitanju vitamin B. Nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mene isto zanima ako netko zna ista o tome. Ja isto imam na oba palca, ali na desnoj ruci su mi udubljenja i na kaziprstu i srednjem prstu. Imam to, zapravo, otkad znam za sebe i kako nokti rastu udubljenja se ponavljaju na istim mjestima. Mislila sam da mi je takva morfologija noktiju, nisam ni mislila da to upucuje na nedostatak necega u organizmu.
    Ako je tako onda meni kronicno necega nedostaje :/

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Različite reljefaste ili obojene promjene na noktu mogu upućivati na više stvari - od raznih bolesti i poremećaja u organizmu (bubrezi, jetra....), preko nedostatka određenih vitamina do gljivičnih i inih infekcija u samom području nokta.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Nokti i vitamini

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Da li znate što znače "oznake" na noktima?
    Recimo kada se pojave bijele točkice ili crtice, pa brazde, pa udubljenja....?
    Meni se recimo trenutno dogodilo to da na oba palca na ruci imam vodoravno udubljenje, kao da je negdje udareno pa se udubilo. (Nije udareno, izašlo je istovremeno na oba nokta i sad već polako izrasta). Čula sam da to znači pomanjakanje nekog vitamina. Kojeg?
    a da počneš jesti žlundre, kožice i sve ono što si nabrojala da ne jedeš, ja ti garantiram da ne bi imala takvih problema.
    ne zezam!

nokti su cijela znanost, svaka takva oznaka znači nešto drugo.
    one bijele crtice su nedostatak kalcija, a udubljenja... ne sjećam se...
    moraš pitati doktora...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E Apri da znaš da si me sada nasmijala...Ja vjerujem u to što ti kažeš, ali kak da jedem nekaj od čega mi je želudac u mozgu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •