Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: beba je jako nisko

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

..pozdrav, s obzirom da sam ovo krivo potavila na blizancima, ajd da i ovde ponovm, pa me netko utješi...dakle, skraćeno, friška trudnica, 8 tjedana, prošli tj. mi gin. rekla da imam veliki hematom uz bebu, dosta veći od nje, dobila Utrogestan i mirovanje..jučer ponovo na pregled, hematom se dosta smanjio, ali je beba jaaaako nisko, toliko da je gin. izgledala totalno neoptimistično Kao nije joj drago, blabla....hematom mi ne krvari, pa je nije valjda on pogurao, već sam nestaje...inače, od početka me dosta boli stomak, probadaju me jajnici i svašta nešto...E da, beba je normalno narasla, veća je sad od hematoma, kuca joj normalno srce....netko sa sličnim iskustvom..pozitivnim molim

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Plautila,
    jel ti hematom na posteljici ili? ja sam od prekjučer na mirovanju zbog hematoma na posteljici veličine 35X8 mm... također ne krvarim...al ne mogu nigdje naći kakvi su mogući ishodi te dijagnoze? Jel se mora cijela trudnoća preležati? jel to možda dovodi do odvajanja posteljice? u 13om sam tjednu te mi doc propisala utrogestan a u uputama sam pročitala da se on kozumira DO 12og tjedna, al ok, vjerujem joj... no zanima me što kad ih više zbilja ne budem mogla uzimati? e da, ja sam 100% zatvorena, ne znam da to igra ikakvu ulogu?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sad baš gledam i skužim da moje pitanje nema veze s niskim položajem bebe...sorry

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja nosim nisko. Bebač je glavicom dole i udara rukicama po mjehuru. Hodanje mi je živa muka. Probat ću i ja s pojasom.
    Doktor je rekao više mirovati i nikakve fizičke poslove. Bar sam se riješila usisavanja i pranja poda

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

..moj je pored, nije na posteljici, prvi put je bio u obliku polumjeseca, oko bebe, sad je ostalo pored, čak skoro ispod, s tim da se stvarno dosta smanjio..al, stvarno dva tjedna ne mrdam, samo odem do wc-a..

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    A i to "nisko nosenje" je jako relativan pojam. Treba znati koliko tocno nisko.
    Točno ovako!
    Ja sam trudna 24 tjedna, s 22 sam bila na uzv-u i doktor mi je rekao da nosim nisko ali je točno izmjerio koliko i u knjižicu uzv-a napisao: 3,7 cm od ušća.
    Pitala sam ga što to znači, rekao mi je da ovo moje sada nije alarmantno ni zabrinjavajuće jer tu "još ima mjesta", problem bi bio u slučaju da je dijete na samom ušću (mislim da je to placenta previa) jer se tada žena ne može poroditi prirodno već carskim.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Točno ovako!
    Ja sam trudna 24 tjedna, s 22 sam bila na uzv-u i doktor mi je rekao da nosim nisko ali je točno izmjerio koliko i u knjižicu uzv-a napisao: 3,7 cm od ušća.
    Pitala sam ga što to znači, rekao mi je da ovo moje sada nije alarmantno ni zabrinjavajuće jer tu "još ima mjesta", problem bi bio u slučaju da je dijete na samom ušću (mislim da je to placenta previa) jer se tada žena ne može poroditi prirodno već carskim.
    ti si to malo pobrkala- nisko nošenje ima veze sa položajem maternice i bebe općenito, a ovo o čemu ti pišeš (placenti previji) se radi o placenti, odnosno posteljici- dakle ona ti je nisko i to je tih 3,7cm od ušća, ali u tvojim tjednima to nije zabrinjavajuće jer se ona još diže gore, imaš na netu puno toga o pp.

nisko nošenje same bebe nema, ali baš nikakve veze sa carskim rezom.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

OK, hvala na informaciji, ja sam mislila da je nisko nošenje=posteljica nisko.
    Još nešto, mogu li ja svoje stanje popraviti/pogoršati ili nemam utjecaja na to? Imam klinca kojeg htjela-ne htjela moram dizati, a baš se i ne pazim. I doktor mi je rekao da se to još može dići gore, ako će se dići hoće li se to dogoditi unatoč svemu ili bih se trebala paziti (malo sam upetljala ali valjda ćete skužiti).

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pa ne bi se trebala naprezati, a dizanje je uključeno u to, inače da, niska posteljica se može dići, konačna dijagnoza pp se postavlja poslije negdje 32 tj mislim (nisam baš upućena točno, al imaš na netu puno o njoj)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jučer na pregledu mi je doki rekla da je bebina glavica dole u zdjelici i da moram nastaviti sa mirovanjem. Inaće je sve OK, ne osječam kontrakcije osim par BH dnevno, cervix 3.5 cm, zatvorena sam.

Brine me malo to što je dečkec svoju cocicu namjestio baš dole. Da li je nekoj od vas bebina glava baš bila dole u zdjelici u 29 tjednu?

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Jučer na pregledu mi je doki rekla da je bebina glavica dole u zdjelici i da moram nastaviti sa mirovanjem. Inaće je sve OK, ne osječam kontrakcije osim par BH dnevno, cervix 3.5 cm, zatvorena sam.

Brine me malo to što je dečkec svoju cocicu namjestio baš dole. Da li je nekoj od vas bebina glava baš bila dole u zdjelici u 29 tjednu?
    Meni doc nije rekao da je glavica baš u zdjelici ali je rekao da se okrenuo glavicom prema dole.Koliko je to dole,ne znam Rekao je da je to sve super,ali da ne mora značiti da će tako i ostati.Te stvari se znaju promijeniti u zadnji tren.Ja se nadam da će ipak tako i ostati.Ne moram mirovati.Sad sam u 32.tjednu,pregled za 2 tjedna pa ćemo vidjeti koliko mu se sviđa dubiti na glavi

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I meni se u zadnjoj trudnoći beba spustila jako nisko, isto negdje oko 25 tjedna i morala sam mirovati do kraja trudnoće. Dobro je da nisi otvorena, a ako miruješ mislim da se nemaš zašto brinuti. Ja sam još i prenijela par dana!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

roza samo ti miruj. još bar mjesec dana da izdržiš doma...jel ti planski ideš u bolnicu u određenom tjednu ili čekaš da vidiš kaj bude?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma iskreno, ja tu bolnicu želim izbjeći ako je moguče. I ako ne budem osječala kontrakcije do sljedečeg pregleda (u 32 tjednu) mislim da ni ne budem išla, provat ču odugovlačit. Ne vidim smisao da idem tamo, da me kljukaju partusom itd. još da pokupim kakvu bakteriju/virozu bez razloga...a ako ne dao Bog krenu neke kontrakcije, a onda idem nema mi druge.

Ali nadam se da neće mali bit preuporan pa se krenut tiskat dole, za sad se dobro osječam i dok sam na nogama (jedno 15 minuta dnevno dok se tuširam i idem na wc) ne osječam pritisak dole osim što mi se piški svako 2 sata, imam 2-3 BH na dan, pijem magnezij i normabel po potrebi, i guramo. Molim Boga da uđemo u taj 32 tjedan bez problema, a dalje je za mene sve Božji dar! Samo nek moj Špiro bude dobro!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Koliki je meni napor ustajati, sjediti, hodati, a da ne pričam išta raditi, to samo ja znam. I kao žilavu ženu me jako nervira što se nitko nije udostojio to staviti na papir. Eh da, imam i poprilično kratak grlić maternice pa sam upozorena da ne radim ništa teško, o odnosima da se ne priča...
    Jučer me obična šetnja od 15 minuta u jednom smjeru baš zabrinula! Kao da mi je netko zakačio utege na gornji dio stomaka i na pupak posebno... toliko mi se sve isteglo, toliko se zateglo, a za pupak sam imala osjećaj da će otpasti od natezanaj i zatezanja iznutra. I tako tri koraka u shopping centri pa haj`mo nazad- noćna mora.

Imala sam pojas za trudnice i male petice, držanje lijepo i uspravno. Tako dok sam prošla shopping centrom samo što nisam legla na ona kolica da mi budu oslonac. Dodatno sam prejaukala večer jer me stomak bolio, doslovce bolio nakon što sam legla, a desnim butom mi je sijevala jaka bol...

I sad ja vas pitam- kako da budem "u kondiciji", kako da ostvarim te "duge šetnje". Ja BIH! Ali kako??? Jel se treba forsirati unatoč bolu ili mirovati? I ako je kondicija neophodan faktor pri porodu ("samo se moraš kretati"- kao da nitko ništa drugo ne zna reći!), kako se porode žene koje preleže strogo cijelu trudnoću. Ponavljam, daleko od toga da sam ja kućni miš- ja lajsati okolo volim više nego išta! Ali trebam li, tj. smijem li???

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Slično se osjećam kao i ti,ne forsam se nikud,idem autom ,šoping centre zaobilazim.....
    Radila sam do 30 tj. i veselila se kaj ću malo skitati,ali......eto na kraju sam doma ležeći provela većinu vremena,nadoknadit ću kad rodim

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam strogo mirovala zbog otvorenog unutarnjeg usca i skracenog cerviksa od 26-37 tjedna. Znaci wc-kauc-krevet. Dobila bi upalu misica ka bi isla samo na pregled u doktora. Totalno sam zakrzljala i izgubila sve misice. Kad je mirovanje proslo, mjesec dana do poroda sam polako pocela setati, da bi na kraju ribala podove, cistila kucu, nosila ves... I rodila ko atleticarka. Tako da- nema ti to puno veze. Slusaj svoje tijelo- kad zaboli - stani.
    Pola godine nakon poroda sam opet bila ona stara - 48 kila( i nezakrzljalih misica )

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila bi upalu misica ka bi isla samo na pregled u doktora. )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mojih oboje je bilo jako nisko. Sjećam se da mi je bilo smiješno kad su me pitali je li se pred kraj beba "spustila" - ako se još malo spusti ispast će van . Tako da me dosta mučio pritisak na mjehur, bilo mi je teško sjediti (ali ne i stajati i hodati), ali bilo je sve ok. Radila sam do kraja. pred kraj sam se malo počela otvarati, ali sve u granicama očekivanog.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja se nadam da ću bar biti pošteđena čekanja da se beba spusti. Sad u bolnici već 3 su probile termin, beba nisko, a nema trudova, beba se nije spustila... samo ih odreda na carske šalju.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam pretkraj svoj stomak doslovno "morala " rukama pridrzavati koliko je nisko bio... Stalno sam ga "nosila u rukama".

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se nadam da ću bar biti pošteđena čekanja da se beba spusti. Sad u bolnici već 3 su probile termin, beba nisko, a nema trudova, beba se nije spustila... samo ih odreda na carske šalju.
    beba visoko u tekstu, nisam ni skužila što sam napisala!

little J! avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

meni je beba cijelu trudnocu niskoi nisam imala nikakvih problema, stalno sam bila u pokretu, sve radila i u 32 tjednu zavrsim u bolnici na tokolizi, dobila upalu mokracnih kanala, otvorila se za prst, a sad sam na kucnom strogom mirovanju uz gynipral do 15.3. jer tad ulazim u 9.mj. ne pisem sve ovo da bih te prepala, samo da shvAtis kako moras osluskivati svoje tijelo. kad ono kaze dosta je, ti stani.nema potrebe forsirati setnje ili neke poslove ako ne mozes.mene je zaboljelo samo jednom i sad cuvam trudnocu,a vjeruj da je bolje malo smiriti nego se dovesti. u situaciju da svakidan umires od brige. ja naucila lekciju

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja svakako imam problema što mi se pokrenulo kamenje iz desnog bubrega pa sam već 3 puta bila u bolnici. Sreća u svemu je što je sve s trudnoćom OK, a s bebom isto tako! I stvarno imam sreću da ne moram ništa raditi, sve svekrva radi, ona vodi kućanstvo tako da skoro ni suđe ne moram oprati. Imam osjećaj da se moja draga zavalila ispod pupka i zamišljam ju kako lijepo odmara kao `ladovanje ispod drveta usred ljeta... A ja samo u horizontali dahćem i puhćem, hehe!

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pitanje jedne plavuše: Jel taj pojas pomogao i jel vam bilo lakše. Tj, jel se izgubio onaj osjećaj da će beba svaki tren izletiti van?

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo da se pridruzim clanicama kluba koje nose nisko bebe.
    prije skoro dva tjedna sam imala 'krimi' kad je utvrdjeno da se cervix skratio na 2.5cm i dobio V formu. gyn me poslala u bolnicu. nazovem bolnicu i kazu mi da dodjem sljedeci dan. ok. odmah sam nakon posjete ginicki zbrisala u krevet i pocela s utricima. dan kasnije je mjeren cervix od 2.8cm, a V forma se skoro izgubila. super. nisam morala ostati u bolnici, nije bilo trudnova. brisevi su bili cisti. partus test je bio negativan - to je neki novi test koji bi na osnovu nekih proteina trebao detektirati da li uskoro slijedi uranjeni porod. par dana kasnije je kod gyn mjeren cervix od 2.9cm, cervix je opet dobio T formu i mekan je.
    no moja je cura vec u maloj zdjelici i pritisce usce i stoga mi je gyn preporucila uglavnom lezanje.
    lezim puno i sama vidim da muvanje vise od 15- 20min jedva izdrzim od silnog pritiska. mene zanima je li se kome desilo da vodenjak psne unatoc zatvorenosti?
    malo sam u paranoji jer je moja prva trudnoca zavrsila u 34+3. doduse bebica je imala solidnu tezinu od 2769g i apgar 10/10. malo smo se fajtali s zuticom. inace je sve bilo ok. no opet ne bi htjela da se ovo dijete rodi prije 37.TT.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje jedne plavuše: Jel taj pojas pomogao i jel vam bilo lakše. Tj, jel se izgubio onaj osjećaj da će beba svaki tren izletiti van?
    Ja sam u 1. trudnoci nosila taj pojas i pomogne...malo, taman da kratko obaviš što moraš

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kad ste saznale da su vam bebe nisko? U kojem tjednu? Mi sad u 29 i ja imam osjećaj pritiska u zdjelici, onako me boli i u prepone a jučer došla s pregleda i sve OK. Napominjem i da me taj pritisak prati od negdje 25tt i ništa mi dok nije rekla da je beba nisko, cerviks je u 25 bio 37mm,T izgleda i sve OK.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •