:D :D I mi prije dva dana počeli sa pravilnikom. M. (8.g.) je bio jako nesretan jer je imao puno slobodnog vremena a nije znao što bi s njim i onda sam mu predložila da sastavimo popis stvarčica koje tijekom dana mora obaviti. 1. Presvući se kad dođe iz škole i složiti odjeću
2. Napisati zadaću i ponoviti gradivo
3. Pročitati 5 rečenica neke knjige ili manju priču, a kad dođem doma onda mi ispriča što je pročitao
4. Dati psu hranu i vodu
5. Pospremiti svoje stvari ostavljene na raznoraznim mjestima po kući
6. Složiti torbu
7. Otuširati se i oprati zube
8. Pospremiti svoj radni stol i sobu
9. Igrati se
Za obavljenje svih zadataka ima cijeli dan na raspolaganju, ali kad dođe vrijeme spavanja, ti zadaci moraju biti ispunjeni. Za svaki obavljeni zadatak sam upisuje plusić, a ja navečer kad napravim kontrolu stavljam smajlić. Kad se skupi određeni broje smajlića, slijedi simbolična nagrada. Njemu se zasad to jako sviđa. Dan mu je ispunjeniji, a zadaci su zaista jednostavni i svode se na ono što je i inače trebalo svaki dan napraviti, ali ja bih obično pol dana hodala za njim i potsjećala ga da napravi ovo ili ono. Sad sam vodi brigu i to mu između ostalog daje i osjećaj važnosti i odgovornosti. Dogovorili smo se da kad mu ti zadaci "uđu u krv", da ćemo napraviti proširenu listu sa malo zahtjevnijim zadacima.
Iako je prošlo tek dva dana, oduševljena sam koju je promjenu ova lista unijela u naše živote