Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Maribor/zdrastveno/trik?

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Maribor/zdrastveno/trik?

Curke, mm ce uskoro (ako sve prode kako treba, nadam se) mozda imati slovensko zdrastvo?
    Mogu li ja imati (kao nezaposlena) svoje zdrastveno preko njega?
    Ako da, znaci li to da mogu u Maribor kao svaka druga slovenka?

Jer se smijem nadati?!...........

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da i Slovenke čekaju, znači ne bi onda plaćala. Ja ti ne znam za to, ali te, ako nekako vladate slovenskim, upućujem na forum http://www.neplodnost.info/forum/ - to je forum udruge Živa čije sam letke pokupila u mariborskoj bolnici i koji okuplja slovenske neplodne parove - većinom cure u postupku u LJubljani (Reš) i u Mariboru - eventualno probaj tamo pitati, diplomatski nekako postavi pitanje (if you know what I mean - reci da postoji šansa da dobiješ slo državljanstvo i pitaj kako izgleda postupak za Slovenke, što se plaća itd. - ja bih to tako nekako formulirala - ili da ti ga napiše muž ako se kuži nešto u slovenski). Sretno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dio podforuma koji okuplja IVF-ovke zove se "Oploditev z biomedinsko pomočjo" ili tako nekako - ako ništa, barem će ti znati opisati što to znači za Slo osiguranike, čekaju li dulje nego mi koji plaćamo ili je to isto, samo što oni ne plaćaju postupak i lijekove.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Veliko hvala Ina!
    Ni mm ni ja ne znamo slovenski , nekaj bum izmislila....
    Ali curke kuze hrvatski tak da cu "polako" pisati!....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

martina, probat ću saznati, mislim da znam nekoga tko bi mogao imati te informacije.
    ali ti mogu reći ovo, moja mama prima obiteljsku mirovinu iz slovenije pa sam ja, dok sam se školovala, imala osiguranje preko nje.
    poanta je u tome da smo i ona i ja imale zdravstvenu iskaznicu kakvu imaju svi u RH i da smo imali sva prava kao osiguranici u RH.
    razlika je u tome što su troškove za nas podmirivali slovenci, ali mi kao korisnici nikakvu razliku nismo primjećivali.
    i nismo se mogli liječiti u sloveniji, nego samo kod nas.
    uglavnom, probat ću saznati, pa ako uspijem, javim
    pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A gjde bi bili prijavljeni (da živite)?

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Curke hvala vam na odgovoru...

Ginger, mm je informaticar i radio bi tzv. homeoffice, znaci bio bi prijavljen u Ljubljani ali bi radio u Hrvatskoj (Rijeka).

Gdje cemo imati boraviste, e to sad ovisi kako ce nam se najvise isplatiti..
    Joooj, kad bi bar mogla koristiti to zdrastveno i Maribor............

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo, odgovorila mi je nesto jedna curka iz Zive:

Citiraj Malaika prvotno napisa
    Čao Martina123!
    Jaz osebno v mariborsko kliniko šele vstopam, tako da ti postopka tam žal še ne morem opisat, ni pa najbrž prav dosti drugačen kot drugod. Edino v Mb pred pričetkom postopka vsaj en mesec ješ kontracepcijske tablete, da jajčnike daš v ler, potem pa gas dalje z zdravili.
    Na prvi razgovor sva čakala nekje 2 meseca, s sabo sva prinesla vse dosedanje izvide-papirje ki jih imava, dobila sva še cel kup napotnic za pregled krvi, UZ, genetiko, ko bo vse to pregledano, se z Reljićem še 1x dobimo in potem dorečemo, če bo kaj novega za dorečt. Sicer pa so naju z dnem prvega razgovora dali že v čakalno vrsto na postopek, čaka se pa cca 10-12 mesecev. Za cene samoplačniških postopkov v Mb ne vem, v Sloveniji nam pripadajo zaenkrat 4 brezplačni postopki na zavarovanje, v kratkem naj bi se celo razširila pravica do 6 brezplačnih za 1. otroka, a še ni bilo objavljeno v Uradnem listu. Sicer pa je bilo že ogromno postov napisanih v zvezi s cenami in Mb kliniko in boš veliko informacij lahko dobila preko iskalnika.

Vso srečo in jasno čimprejšnji 2 črtici :wink: !!

:pest :pest :pest

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prijevod:

Ja osobno u mariborsku kliniku tek ulazim, tako da ti nažalost postupka još ne mogu opisati, ali zapravo nije ništa drugačije nek drugdje. Jedino u Mb prije početka postupka najmanje 1 mjesec piješ kontracepcijske pilule, da jajnike staviš u prazan hod, pa nakon toga dodaješ gas dalje sa lijekovima.
    Na prvi razgovor smo čekali oko 2 mjeseca, sa sobom smo donijeli sve dosadašnje nalaze (papire) koje imamo, dobili smo hrpu uputnica za pregled krvi, UZV, genetiku. Kad bude sve to pregledano, Još jednom se nađemo s Reljićem i do kraja dogovorimo. S danom prvog razgovora su nas stavili na listu postupaka, a čeka se oko 10-12 mjeseci. Za cijene postupaka u Mb ne znam, u SLO imamo pravo na 4 besplatna postupka preko zdravstvenog osiguranja. Nedavno se proširila vijest o pravu na 6 besplatnih postupaka za prvo dijete, ali još nije objavljeno u Uradnem listu. Već je bilo puno napisanih postova u svezi sa cijenama i klinikom u Mb i puno informacija možeš dobiti preko pretraživača.

Sretno i naravno što prije dvije crtice!!

(pomogle mi curke sa Mib)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

martina, ja sam uspjla saznati otprilike ovo (provjeri još na zdravstvenom kod nas - trebali bi znati):
    tm će imati njihovu zdravstvenu iskaznicu i može se liječiti tamo, a kod nas samo u iznimnim (hitnim) slučajevima.
    ti kao njegova žena možeš imati zdravstveno preko njega, ali on to pri zapošljavanju mora navesti - da ima nezaposlenu suprugu, ali ćeš dobiti našu zdravstvenu iskaznicu i moći ćeš se liječiti samo kod nas (onda ti je jednostavnije imati zdravstveno kao nezaposlena)
    ovo su ti prilično pouzdane informacije, ali možda postoji neka caka - ja sam uspjela saznati samo ovo
    pozdrav!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala ti

Probat cu jos nekaj probati, pa.... vidjet cemo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •