nisam uspjela procitati Tatin! odgovor na reakcije, a bas me zaintrigirao.
vrtiti cu se kasnije!![]()
nisam uspjela procitati Tatin! odgovor na reakcije, a bas me zaintrigirao.
vrtiti cu se kasnije!![]()
Davore,
tretiraj onda ove moje postove kao knjigu! Dovoljno je opširna i detaljna priča da stane eto makar u dobar esej. I doista ne razumijem tvoju opasku "Džentlmeni svoje debakle opisuju s puno manje riječi", jer smatram da sa manje riječi opisuju samo oni koji to upravo neznaju s više riječi! A to ti ne daje za pravo da time nekoga degradiraš i etiketiraš kao nedžentlemena, niti je to osnova po kojoj se to čini? Oprosti mi na slobodi, ali rješavam te zablude!
Ako nisi primjetio ne cvilim, ne jadam se, ne brišem nos ovdje, niti natapam suze. Došao sam sa životnom pričom, otvoriti oči objektivnosti da se takve tragedije ne događaju samo ženama, i možda sa aureolom upitnika oko glave pronaći odgovor za takvo ponašanje moje žene iz možda sličnih situacija proživljenih od ljudi koji će moju priču čitanjem duboko doživjeti, a ne površno preletjeti kao ti. Jer ja taj odgovor njenih poriva ne nalazim i nejasan mi je i stran sa stanovišta mog karaktera i ljudskosti! Tim više što se ta ista žena meni željela vratiti u nastavku priče, onog trena kad se njen ljubavnik vratio svojoj ženi i nju ostavio... a željela se vratiti baš kao da se ništa nije dogodilo, bez riječi objašnjenja, a kamo li isprike ili pokajanja... kao da čovjek nema ponosa u sebi, kao da ja uopće nisam postao čovjek srušenih životnih ideala, skršenih emocija, bolne duše i iznevjerenog povjerenja! Hej...pa nisu uništene emocije i povjerenje zagoreni kolač, pa nema veze nismo brinuli o prvom pa nam zagorio, al eto drugi će biti bolji...
Svoju kalvariju sa prošao, iznio sam najčuvaniji dio sebe grupi, u potpunoj anonimnosti, ne povrijeđujući time nikoga, pa ni Nju! Ako si me doživio nedžentlmenom jesi li ti to onda nazrio možda o kome se radi? Jesam li spomenuo, ime prezime i kućni broj i time ikome naštetio, prijatelju moj?
Povrijedilo me ovo tvoje na prečac iznijeto mišljenje o meni, ničim potkrijepljeno i argumentirano! Silno me povrijedilo negativno etiketiranje bez pokrića!
Nadam se evo samo, da nije u pitanju zavist, jer nemaš razloga takav biti, pa niti zavistan prema nivou mog izražavanja, jer nažalost dolazi u paketu s tragedijom, koju ti iz sveg srca ne želim, džentlmenu moj!
Tata!
Drago mi je da čujem da ti je mališa izrastao u znatiželjnog harambašu!![]()
A to što što te osjeća kao potporu i leti ti u zagrljaj kad je povrijeđen, to jeste velika stvar i meni koja sam stalno sa svojim djetetom,
to mi dođe kao neki dokaz da me dijete shvata i osjeća kao sigurnu luku i osjećaj je neopisiv!
Što se budućnosti tiče, i ja strepim iako stavljam djetetove potrebe ispred svojih, to je valjda jednostavno tako, nezaobilazan dio uloge roditelja.
Tebi je naravno neuporedivo gore jer nemaš nikakve kontrole nad svakodnevnicom što je grozno meni i za pomisliti a kamoli tebi za živjeti s tim svaki dan![]()
Ali obzirom na neka moja iskustva ( vezano za fizičku razdvojenost), mislim da ćeš moći u dijete usaditi i više od golih "okvira", mislim da je bitnija kvaliteta od kvantiteta.
Da, bitnija je kvaliteta!
Ako sad osjećaš kako se dijete tebi veseli, hoće se pojadati i razgovarati, nemoj pretjerano brinuti... Uživaj u svakom trenutku koji provodiš.
![]()
Tata! Ok, nek ti bude.. muško si.![]()
![]()
Čak štoviše, ovo je predobro da bi bilo istinito! JA obožavam kad su muškarci elokventni, necenzurirani, otvoreni, kad ne gube snagu u momentima kad su emotivni.
Nezgodno je to kakvu mi sliku imamo o muškarcima i kako vjerojatno i nehotično odgajamo svoje sinove po tom profilu. Da ne plaču, da ne pričaju, da ne pokažu da ih boli... Bože, kakvu mi glumu očekujemo od njih.
I sama sam, dan danas, zatečena vlastitim reakcijama kad od muškarca očekujem da bude "muškarac" u smislu u kojem su me učili da jest, a takvog nikad nisam htjela i uvijek mi je bila jasna njihova maska i znana nepoznanica (njima i meni) o tome što je unutra.
Ako me (nas) ti poučiš nečemu u vezi toga, biti će to korisno provedeno vrijeme na forumu!
Uglavnom, dobrodošao, oprosti na skeptičnosti, samo nam nastavi pisati!
Tata, meni se cini da je Davor pokusao reci kako se ponekad ono vazno izgubi medju mnostvom rijeci. Nikako da te isao povrijediti. Davore, ispravi ako grijesim.
i ja isto mislim, Davor u ovom postu nije bio maliciozan, dapače....
Samo nemoj s njim ulaziti u rasprave o cijepljenju i sve će biti ok![]()
Anita, ne radi se o tome da se muskarci smiju izrazavati ovako ili onako, da se od njih ocekuje nesto drugo....(iako je to problematika za sebe i kao takva postoji)
Radi se jednostavno o tome da su sva ljudska bica ponekad sklona pretjeranom filozofiranju, romantiziranju i racionaliziranju situacije i da time jednostavno zakrce prolaz do istine tj. do biti problema.
Nadam se da ovo nece nitko shvatiti kao osobni napad. Lijepo je kad se osoba zna lijepo izraziti, pisati poeticno itd. Ali, nekad nas upravo ta ista poeticnost zavara i odvede na krivi put.
Maria, Sorciere, Davor, marta....to su samo neki forumski primjerci koji sa dvije-tri rijeci uspiju pogoditi direktno u centar.![]()
Pa, zapravo sam mislio na nešto između.
Tata! jako lijepo piše, kapa dolje. Nema čak ni ali. Tema je ipak jedna od onih gdje gospoda nemaju što reći. Žene su - bivše, sadašnje i (nedajbog) buduće - tema o kojoj se ne raspravlja.
To možeš gledati iz odnosa dječice u vrtiću. Kad dječak udari djevojčicu - to je sramota za dječaka. Kada djevojčica udari dječaka - to je opet sramota za dječaka. Onih 99,9% su toga svjesne![]()
Zamisli izglede nekog lika da se ikada skrasi nakon što je svima u kvartu postalo bjelodano u koliko je detalja opisao svoju bivšu: 0.
Jel to opet udaras po feministickom taboru?![]()
A, ne. Ovo su čisto muška posla. Feminističke krpice možeš pokupiti i igrati se negdje drugdje.
Zapravo, hm..., ispada da su neke teme univerzalne, a pridjev ...istički dobiju obzirom na usta koja ih izgovaraju.
Niti kupujem niti volim feministicke krpice.![]()
Sa zadnjom recenicom se slazem.
sve ovo meni jako antipatično zvuči i spada mi u ukalupljavanje u sveprisutnu ideju o "pravom muškarcu"Originally Posted by Davor
bljak, nadam se da će i moj sin jednog dana moći otvoreno pokazati svoju senzibilnost i ne biti ništa manje muškarac zbog toga (u svojim očima, naravno. za druge me boli džonson
Pa, jesu, ponekad.Originally Posted by Zorana
Ja volim kada se u malo riječi puno kaže, ali mi je drago čitati i detalje nečijeg razmišljanja. Češće sam primjetila da se ljudi ovdje izraze u dvije, tri riječi, ali time ne kažu ništa suvislo. Ne mislim pritom na drugaricu Martu,slažem se da njoj to polazi za rukom.
Meni Anita AZ lijepo piše. Bez obzira na cajtnot isplati se zastati i pročitati njen i najduži post.
Ja sam zastranila jel nisam niti prčitala Tatin! (hoću kad uhvatim vremena) uvodni post ali na ovo sam morala reagirati.
I ja sam ljubitelj detalja i cesto se izgubim u njima. I isto tako volim citati dugacke, mudre postove. .....valjda je potrebno znati i pogoditi mjeru.
Tata, ovo se ne odnosi na tebe i tvoj post koji je osobna ispovijed i kao takva se niti ne bi smjela ili trebala "vagati".
Meni je dovoljno da čovjek piše pametno. Nema veze koliko je dugačko.
ok Zorana,
ja sam naprosto sklon opisno dočarati trenutak, ako je dojmljiv.. ja znam o filmskoj sceni od 5 min razvezati priču od pola sata... ovisi o situaciji ako mi je nebitna izverglat ću ti je reporterski u jednoj rečenici, ali ako me se osobito dojmila dati ću ti svu opisnu notu koju sam i ja tada doživio, jer ti na drugi način naprosto neću moći objasniti puninu doživljaja. Ti znaš da se emocije dogode u trenu, kao slika, trepnu, ali da bi ih se dosljedno opisalo treba ti hrpa riječi, neki tempo slijeda iznošenja, dobra dikcija i dosljednost ne zakinuti opis niti jednim detaljem... nije ovo jedini forum na kojem iznosim svoja stajališta, mišljenja, obrazlažem... sve ovisi o trenutku i "Sceni"... "Scena" koju sam ovdje predočio je trajala meni 4 god.. meni je izokrenula život i okrenula ga doslovno naglavačke... osakatila me najgorim doživljajima, najnižim ljudskim porivima, tuđim lažima, sebičnostima i licemjerjem ljudi oko mene... iako vam to sve nisam prenio, jer je nemoguće, ja sam vam sažeto prenio bitak! nisam filozofirao, samo sam analizirao činjenice i iznosio kronološki slijed događaja, postavljao tu i tamo retorička pitanja na koja sam sebi nikad nisam dao odgovor, jer su mi totalno nejasna... i možda je to jedino što sam tražio od vas...
potpuno mi je jasno da su ljudi ponekad skloni filozofiranju i dramatiziranju i od muhe napravit slona, ali to nema veze sa dodavanjem bitnih detalja da bi stvorio atmosferu zbivanja... meni je recimo nespojiva situacija Danijele Martinović dok pjeva "Da je slađe zaspati"...
podsjećam na riječi:
O da si barem tu pred mojim vratima,
Pa da mi pozvoniš u ranim satima,
E da smo ostali mi skupa
Gdje bi nam dušo bio kraj
I ptice letjele bi nam u zagrljaj
O da si mi u sobi kada zahladi,
Da mi doneseš doručak od ljubavi.
Pa da mi tvoje usne snene
Na topli kruh zamirišu,
U jutro puno bure da me miluju
Ide mi u životu, ide mi,
Ali mi fali ono malo ljubavi,
Ali mi fali korak tvoj
Da u stopu prati moj,
Gdje si ti,
Da je slađe zaspati
sjećate se njenog nastupa pri tom? sva vrckasta sva prpošna, sva vesela, skače, vrti se, smije se, jer je takva po prirodi, ali pjesma ima sjetne, tužne riječi koje pronose nesretnu ljubav i ne priliče takvom izražaju, takvoj lepršavoj atmosferi koju ona sama po sebi svojim karakterom zrači i ističe!
ne znam jel me netko sad shvatio...
i dapače upravo mislim da nisam nabacao šumu nepotrebnih informacija da zagušim bitak, pa da u stvari ne možete razabrati drvo o kojem vam govorim... nije mi to uopće bio cilj, nego u što sažetijoj formi iznijeti bitnost stvari, jer mi je doista važno dobiti i objektivno mišljenje javnosti...
Tata!
znači, sun, novi naziv za pinđur je džonson ?
Tko o cemu.....![]()
jesam li ja bila u pravu kad sam napisala da si bio zaljubljen u ljubav i brak i da nisi htio vidjeti neke stvari ?
ili sam krivo shvatila?
Meni je smješno kako su tu neki "napali" čovjeka i njegovo pisanje, samo zato jer je muško :? .
A da je ovo isto napisala neka Mama! bilo bi već sigurno 5 stranica o tome kakav je gad taj njen, kako je ona super, sa srčekima, zagrljajima...![]()
Tata, moj savjet ti je da bjezis koliko te noge nose od kojekakvih objektivnih misljenja. Budi iskren prema sebi, pokusaj izvuci najbolje iz situacije i pronadji svoj mir.![]()
slažem se u potpunosti.Originally Posted by ana.m
ajmo lijepo pustiti tatu! da se udomaći, ima vremena za analize i filozofiju.
Jes jes! Ne treba filozofirati oko forme.
Tata! je izgleda jako umoran, razočaran, usamljen i vjerojatno u paničnom strahu a kaj će biti sutra i kako dalje. A da ne kažem za ono najteže pitanje - zašto baš meni?
E pa Tata! kaj se veli - join the club!
Zamisli izglede nekog lika da se ikada skrasi nakon što je svima u kvartu postalo bjelodano u koliko je detalja opisao svoju bivšu
Davore,
a zamisli koliko bi nepravde bilo manje na ovom svijetu, da se svaka nemoralna stvar stavi na tapetu časti dostupnu svima... karikiram naravno ovim utopizmom, jer učinilo mi se da si i ti... naprosto mi je nepojmljivo da se itko treba plašit šta će onaj drugi poslije pričat o njemu i s koliko negativnih detalja, nego se trudit "negativne" detalje ostavit po strani i ne stvarat, a kamo li donosit ovakve drastične tragedije ljudima!
Davore,Zamisli izglede nekog lika da se ikada skrasi nakon što je svima u kvartu postalo bjelodano u koliko je detalja opisao svoju bivšu
a zamisli koliko bi nepravde bilo manje na ovom svijetu, da se svaka nemoralna stvar stavi na tapetu časti dostupnu svima... karikiram naravno ovim utopizmom, jer učinilo mi se da si i ti... naprosto mi je nepojmljivo da se itko treba plašit šta će onaj drugi poslije pričat o njemu i s koliko negativnih detalja, nego se trudit "negativne" detalje ostavit po strani i ne stvarat, a kamo li donosit ovakve drastične tragedije ljudima!
Tata!
(ispravak posta... još se učim quotat)
Tata!
Iako sam kao mala odbijala "družiti se" sa onima koji slušaju Magazin (i njihove nastavke), pa je tako i do danas....
razumijem što si htio reći.
Upravo zato je nezgodna forumska komunikacija gdje nitko ne vidi naše "haljinice", naša lica, naše pravo raspoloženje.... možda ponekad pišemo iz nekog novo pronađenog kutka uma i razglabamo o tuzi sa smiješkom na licu.. tko zna...
Nije tvoj post bio kontradiktoran po atmosferi, bio je sasvim ok opisan post.
hehe, isto takoOriginally Posted by Anita-AZ
Tata! ja te razumijem u potpunosti. Opće je suglasje da razgovor o bolnoj temi ima terapeutski učinak, ali i dalje vjerujem da ovo nije takva tema. Gospoda jednostavno ne blate dame.
a dame blate svoje muževe?
Davor:E da...takav je život...kad siluju ženu, onda je to uvijek sramota i za ženu, jer je eto izazivala/u pola deset navečer šetala psa po parku/obukla mrežaste čarape...itdTo možeš gledati iz odnosa dječice u vrtiću. Kad dječak udari djevojčicu - to je sramota za dječaka. Kada djevojčica udari dječaka - to je opet sramota za dječaka. Onih 99,9% su toga svjesne
...no kako bilo da bilo:
Davor:
xGospoda jednostavno ne blate dame.
Baš tako, gospoda ne blate DAME, a ova teta je sve samo ne to. Sam se ti Tata! drži i pojaviti će se već neka koja će znati cijeniti to što te ima.
sofke:...stvar je u tome da se ljudi danas olako tituliraju damama i gospodom...a dame blate svoje muževe?
Gospoda koja blate svoje žene više nisu gospoda, a dame koje blate svoje muževe više nisu dame.
No stvar je osobne procjene i mjere dobrog ukusa gdje počinje blaćenje...
Ups, sam je DAME trebalo biti podcrtano![]()
Tata! ja te razumijem u potpunosti. Opće je suglasje da razgovor o bolnoj temi ima terapeutski učinak, ali i dalje vjerujem da ovo nije takva tema. Gospoda jednostavno ne blate dame.
Davore, ne nameće li ti se i u jednom trenu pitanje, koliko se tu doista radi o dami?
Skidam kapu svim istinskim damama, ali dame ne čine to svojim muškarcima, kao ni džentlmeni svojim ženama... ne planira se dijete i brak s onim koga ne voliš, samo zato što ne možeš s onim koga voliš, jer taj to već ima... nisu obitelji niti zagoreni kolači, a niti kukavičja gnijezda ili sam možda i dalje samo naivac neprilagođen današnjem svjetonazoru, Davore, ali to je moj nepokolebljiv sud!
Tata!
Uh... Magazin... Tata!, iako nemam usporedivih iskustava želim ti da što prije otpustiš iz svog života u "veliku i sveobuhvatnu" Nju i da je čim prije počneš pisat malim slovom i da kreneš dalje, jer za dumanje o Njoj, što je bilo i zašto, kako - tu kruha nema. Meni se onako doimaš (oprosti, ali i zbog sklonosti "Magazin slici svijeta"), ajmo reći, ne znam to drugačije opisati, malo previše "romantičan" i mislim da ti je maria71 dala dobar savjet. U tom smislu vjerujem da će ti biti lakše ako probaš "zaključiti" ovu priču, nema tu krivnje, a i odgovor tko je kriv, zašto i kako - sumnjam da će ti što pomoći, a i nema smisla ako potraga za odgovorima predugo traje. Probaj dati sam sebi odgovore na ta svoja pitanja, ali čim prije, i stavi točku na te stvar i kreni dalje, vjerujem da ćeš dočekati svoju sreću, jedino ovaj put kreni - onako, malo više "racionalnije" i probaj naći nekog tko ti je sličniji, tko će cijenit tvoje kvalitete, a ne ti spočitavat da si ovakav, da si onakav, da si dadilja djeci itd., ako razumiješ što ti želim reći. Puno sreće ti želim u novoj ljubavi, a sigurna sam da ćeš sa sinom uspjeti izgraditi dobar odnos.
Jedan tata je vrlo hrabro odlucio iznijeti svoju pricu na ovom podforumu i pokazati da nisu uvijek muski ti koji su ovakvi ili onakvi (a cesto bude generalizacija na ovom pdf u tom smjeru) Ja mu prva dajem medalju za hrabrost
![]()
Nemojmo ga sada secirati ko CSI ekipa.. Dopustimo mu da se osjeca dobrodoslo i da ostane medju nama![]()
:?Originally Posted by anchie76
Ispravak - najmanje jednoroditeljke generaliziraju. Na prste se mogu ubrojati u ovoj temi.![]()
ima i u tome nešto. iako, mislim da su koji put i reakcije npr. od stray cat ako nisam pobrkale, koje su i prema (uglavnom) ženama bile u stilu - osvijesti se, popij kavu i pročitaj još jedanput što si napisala - bile dobrodošle. Naravno, po defaultu suosjećam sa svima koji takve stvari prolaze, ali nisam sigurna koliko im trebaju samo zagrljaji, a koliko i malo, ajmo reći, kritičkog razmišljanja, uz ogradu da je lakše ovako nama biti generali poslije bitke... ali možda Tata! baš to i dijelom traži - nekoga tko će onako sa strane i bez emocija reći svoje mišljenje..Originally Posted by anchie76
e, a zamisli da nas priroda učini dvospolcima pa da se sami oplođujemo. ne bi bilo potrebe za međusobnim prilagođavanjem, a vrstu bismo održali.... jer možda su nam priroda i evolucijska nit opstanka čovječanstva baš namjenili podijeljene obaveze, da bi jednostavno bili ovisni jedni o drugima i zajednicom muškarca i žene stvarali kompletnost... ironiziram naravno, ali tko može reći da tu nema i istine...
kako su samo komplicirani ti naši muško-ženski odnosi! a opet, bez njih bi život bio tako dooooooosadan!
jedno je tegobno iskustvo za tobom i ono te navelo na mnoga razmišljanja o međuljudskim i međuspolnim odnosima. sve je to životna škola, nekad lijepa, a ponekad i ružna.
uživaj u trenucima koje provodiš s malim harambašom i nadam se da te život vodi u pravcu one lijepe priče u kojoj su svi kamenčići mozaika uredno posloženi.
Ako se ne varam, tata! je rekao da se javio zato sto se ovdje cesto pise lose o muskima (oni su uzrok raspada braka) te da je htio iznijeti svoju pricu da pokaze da i zene mogu biti "problematicna strana".Originally Posted by ina33
Nek me netko ispravi ako sam krivo procitala/protumacila.
Ovo je podforum za podrsku jednoroditeljima, tako da vas sve molim da i njemu pruzite potrebnu podrsku![]()
ja sam valjda ne samo prizemljena, nego već i ukopana u "čvrsto tlo"... oće to s godinama![]()
i zbog toga:
balade i šansone volim na nosaču zvuka.
romantiku u dovoljnim, ali ne i prevelikim količinama.
po davorovoj "definiciji" - vjerojatno sam muškog roda.
slažem se s mariom71 - da si bio zaljubljen u ljubav i brak...
tvoji postovi su kilometarski, lirski, poetski, ili kako se to već zove, a meni je čak teško otkriti granu od tolikog lišća... drvo i šuma su još daleko...
nisu svi ljubitelji ive andrića... netko voli i manje, "reporterske" rubrike... kratko, jasno...
a ja najviše volim (još kraću) skarlet o haru:
sutra je novi dan!
eto ti na... a kad sam na drugom topiku napisala curi da ne znam da li ona zaslužuje svog muža - sručili se ljudi na mene...Originally Posted by anchie76
![]()
Pa to je jasno da mogu, mislim - meni, a nadam se i svima, je kristalno jasno da su često i žene uzrok raspada braka i da nisu jednoznačno svetice u svemu i tu uvijek svako ima moju podršku. Nego, ja mislim da bi se Tata! trebao odmaknuti od toga - pitanje krivnje - i okrenut novi list i u tom smjeru su moji postovi - mislim da mu je to "zdravije". Mislim da bi to bila bolja strategija i put zacijelivanja i put ka novoj vezi, od tapšanja po ramenu - jest, ona je kriva. Na kraju krajeva - svejedno je to tko je kriv - nisu se našli iz ovog ili onog razloga, treba otvoriti oči i trezveno krenuti dalje, po meni.Originally Posted by anchie76
kratko, jasno, efikasnoOriginally Posted by ina33
.
![]()
I prestati obične ljudske osjećaje uzdizati u svemirske visine....
Ja volim svog sina i svog muža. Ali ne onako kako neki na forumu pišu ( posebno kada pišu o svojoj ljubavi prema djeci )
Za Marka bih dala život, no isto tako kritički ga promatram i nisam što bi rekla moja pokojna baba "majmunski" zaljubljena u njega....
Isto vrijedi i za muža, njega volim , jednom postojanom zagasitom ljubavlju...
nema kod mene vatrometa, prskalica i intenzivnih boja....kao super nova
ja sam bijeli patuljak, a i on ipak zrači![]()
Originally Posted by maria71
To te ja pitam!
Idem ti odma naštrikat jedan nakvaknjak.