Nadam se da se ne smiješ meni, jer sad kad dođe Mare meni nebu niš smiješno.
Letili budemo i ja i nakvaknjaki.
Ovo potpisujem i ja.Loryblue prvotno napisa
Stvarno mi je žao što sve ovo proživljavaš.![]()
Tata,
Meni se tvoja supruga cini kao jedna veoma nezrela, neodlucna i izgubljena osoba. Po svemu sudeci ona tebe nikad nije voljela, ali je u tebi vidjela sigurnost, spas i neku vrstu izlaza iz svoje zavrzlame. Mozda je iskreno htjela pokusati nesto ozbiljno s tobom, izgraditi porodicu i harmonican dom, ali ni u jednom momentu nije bila dovoljno odlucna i karakterna da svoju proslost ostavi iza sebe. Tako je nastavila zivjeti dva zivota paralelno; jednim je dominirao razum, a drugim njeno srce. Imam osjecaj da je svjesno htjela biti s tobom, svjesno htjela biti majka i dobra supruga, ali kao sto sam rekla nije bila dovoljno zrela i karakterna da otkloni ono sto bi stajalo tom cilju na putu. Ona jednostavno nije bila dovoljno jaka da se odluci za samo jedan zivot, sa svim mogucim posljedicama i rizikom koji bi on donosio. Umjesto toga, igrala ja na dvije stolice cekajuci ili nadajuci se da ce se to jednog dana nekako samo od sebe rijesiti.
Sumeja, sve si ti to lipo sagledala samo što brak i dite nisu situacija: pišit ću - kakit ću.
meni takva osoba nije nezrela nego pokvarena do srži.
a očito ima problema (ako je usdit po napisanom) i sa glavom.
po postovima Tate! dotična ex supruga je bila s njim, a u isto vrime i s drugim. začela s mužem dite (?) jer nije s onim s kojim je želila jer je taj već imao dicu pa mu dica od priležnice nisu padala na pamet.
Sumeja je konačno vrlo rječito dala jedan kvalitetan, realan i objektivan osvrt, vidi se da je predano ušla u srž problema i dala pedantan sud koji ima glavu i rep... hvala... djeluje mi vrlo logično i razborito
Loryblue se nadovezala moralnom vertikalom doista brak i dijete nisu dječja igra pa da se možemo igrati kako želimo! to je preveliki zalogaj pa i nečijoj nezrelosti, da to ne bi shvatila i bila olako opravdana nezrelošću.
anchie76. potpuno si u pravu, dobila si pravu sliku posta - Tata! se javio, jer se ružno piše o muškima i iznio jednako bolnu priču, ali s muške strane doživljenu bol! ne da bi time branio sve one loše muškarce, nego da bi unio notu objektivnosti i srušio toliko prozvani mit muške nezrelosti i sve tome udomaćene stereotipe. "ljudi ovo je 21. stoljeće, vremena su ljudskih prava, ženske emancipacije i spolne ravnopravnosti..." mislio sam da će i drugi shvatit što je "pisac" htio poručiti, a ne samo preletit preko retka...
sorciere. vjerujem da ti je život dovoljno kompliciran da bi slušala još i tuđe žalopojke, zato žudiš za ogoljenom jednostavnošću u tri riječi... ja ne volim preletit novine čitajući samo naslove i time formirat svoju informativnost, čitam svaki detalj onoga što me zaintrigira, i nikad mi nije žao izgubljenog vremena, jer po naslovu odmah selektiram čemu ću interesno poklonit pozornost, a što preskočit... kad promislim možda je Davor u pravu, takva potreba za pojednostavit je nekako primjerenija muškima, (he he šala), doista ne mislim tako, jer bi to bio samo još jedan stereotip u nizu, ali mi onako objektivno gledano ostavljaš dojam umora od života, neke tihe apatije i non stop naglašavaš tu dob od jednog stasitog 60-godišnjaka... ma tebi treba mlado društvo ne samo u vidu djeteta! poradi na tome, ne mora biti intimno, ali treba bit veselo i uživo, ovo ovdje je dobar kružok, ali te očito slabo motivira društvo s druge strane ekrana... i dalje nepopravljivo govoriš o sutonu dana, a ne veselo o jutarnjoj zori... žao mi je... promrdaj se malo ženo, nije niko ugasio svjetlo, i kako naš Žak kaže, "svako jutro sunce se opet rađa"!
Maria71. sto ljudi sto ćudi..neki su emotivni do bola da se rasplaču nad uvenulom tratinčicom, a nekima ni uplakano ostavljeno dijete u košari neće narušit ravnodušnost...satkani smo od miliona stanica i nikome one ne funkcioniraju jednako..pa stoga poštujem tvoju iskrenost, nekad je jednostavnije tako, život doživjet kao neko bijelo zagasito sivilo, bez puno iznenađenja...ali ja ipak volim kao malo dijete kad vatrometi pršte...možda si u pravu da svi mi drugi samo previše dramatiziramo i uzimamo k srcu...
Maria dugujem ti odgovor.. nisam bio zaljubljen u ljubav i brak...brak mi apsolutno ništa ne znači bez ljubavi..jer to je samo jedan običan papir s neka dva potpisa i forma koja zapravo ne garantira ništa, osim nekog pravnog slijeda od kojih koristi imaju samo oni koji pravno eventualno nešto i nasljeđuju (što sam ja uzgred debelo popušio)..a sama institucija braka je odavno izgubila svoju svrhovitost u moralnom održavanju ljubavi, poštovanja i nerazdvojivosti među supružnicima, pa eto ne mogu biti zaljubljen u nešto što je tako marginalno, administrativno i pravno...u ljubav ne možeš biti zaljubljen...ali evo reći ću ti iskreno, bio sam zaljubljen u obitelj! i konačno sam osjetio neizmjernu želju da je s nekim i ispunim..to mi je bio jedini i najveći motiv zbog kojeg sam gutao sva ta sranja i proveo taj dio života dokazujući zapravo cijelo vrijeme sebe drugoj, koja me cijelo vrijeme omalovažavala i samo nalazila razloge manjkavosti, preuveličavala mane, zamjerala svaku banalnu sitnicu i iz petnih žila tražila dokaze da ja nisam za Nju kako bi time oprala i opravdala vlastitu savjest da gubi dobrog čovjeka za lošeg! i da se razumijemo povjerenje mi je najveći stub jedne obitelji i da sam imao jasne dokaze da ga je ona odavno porušila, ne bi mi bilo na kraj pameti biti zaljubljen u obitelj s Njom!
e sad Anita-AZ je konačno kapitulirala i priznala Tata! je muško...hvala hvala Anita.. pjesma magazina je samo bila čisto u službi primjera, dapače primjera loše oformljene atmosfere nastupa koji ne prati ničime težinu riječi... pa samim time niti ne nudi da se ljudi asimiliraju s tim... barem ja! nikako ne mogu o tužnoj stvari pričat s veselim osmjehom na licu i razdraganosti u duši i očekivat da će netko shvatit težinu o kojoj pričam...
tweety. hvala na extra pozivu! svratio sam pogledom i umro od veselog smijeha od stvorene atmosfere... curke nisam još stigo navuć kupaće, al očekujte me uskoro... vidim vas kao ekipu prpošnih Bejvočica, sve zategnuta čvrsta tijela, bujnih majčinskih grudi, a ja ću kao Mič Bjukenon uletit među vas na dasci s posljednjeg vala, dok se sunce u pozadini utapa u moru, točno u 12 kod ok koralja! neznam samo dal da se pravim da sam usput dobio daskom po glavi za extra brigu i njegu ili samo da frajerski uletim? ha?
napomena: tko god u ovoj izjavi nađe i trunku zlonamjernosti, pravit ću se da je nedruštveni trut ili ekstremno štreberski ozbiljan!
Tata!
uživam čitajući te
istovremeno suosjećam s tobom i još više cijenim iskrenost kojom si svoju intimnu bol podijelio s nama![]()
dobrodošao na forum!
hm, gdje rastu muškarci koji znaju ovako lijepo pisati![]()
Ah i opet se pokušava opravdati žene za ovakve postupke.Sumeja prvotno napisa
Zašto se ne gleda jednako na iste stvari kod muškaraca i žena?
I opet, da je ovo napravio muškarac-drvlje i kamenje bi na njega sasuli!
Ne želim pisati svoje mišnjenje o Tatinoj! ženi jer nemam baš neko mišljenje o ženama koje ovakve stvari rade i sto kao ni o muškarcima koji isto to rade...
nije Tata! prvi muž kojeg je žena ostavila radi oženjena doktora
poznam jednog, drag čovjek .....
tata - ti si genijalac... da nema tvoje (psiho)analize i umjetničkih djela magazina i žaka - ja bih proživjela ostatak svog života u umoru, apatiji, neznanju, itd... (predugačak ti tekstTata! prvotno napisa
).
fascinirana sam što me netko ovako "pročitao", i to nakon svega nekoliko postova.
ipak, neću se zabrinjavati - jer uspješnost tvoje (psiho)analize - pokazala se u tvom prvom postu...
budi ti meni živ, zdrav, i debeo...![]()
a ja ću sa svojih 50 i dalje prednost davati nekom od 60...
p.s. o, joj, meni je uvijek žao izgubljenog vremena... jer sam ga mogla potrošiti kvalitetnije - npr. baveći se nečim što me doista zanima ili zabavlja. pa odoh u tom pravcu![]()
Nebitno je sasvimvolim li poetičnost i opširnost, no moram reći da mi nije jasno zašto se uopće ovdje rodila sumnja dali je Tata! muško ili žensko i kao majku kćeri žalosti me činjenica da su stereotipi još uvijek vladari naših umova, ali i izbora odgojnih pravaca.
Jednako tako mi je bezveze ono o damama i gospodi...
draga sorciere,tata - ti si genijalac... da nema tvoje (psiho)analize i umjetničkih djela magazina i žaka - ja bih proživjela ostatak svog života u umoru, apatiji, neznanju, itd... fascinirana sam što me netko ovako "pročitao", i to nakon svega nekoliko postova.
nit sam ja dojma da sam genijalac, niti sam radio tvoju psihoanalizu, niti ću se osvrnut na magazin i žaka i kontekst i svrhu kojoj su poslužili... dakle ja sam samo iznio svoj dojam o tebi, citiram: "ali mi onako objektivno gledano ostavljaš dojam umora od života, neke tihe apatije"... imam li na to pravo? dao sam si toliko slobode iznijeti svoj doživljaj tebe, ispričavam se ako sam te povrijedio, jer na bazi par postova je doista nemoguće sudit o nekome i imati neko kompletnije mišljenje, ali zato sam iznio samo dojam, prvu impresiju! mračna mi je... oprosti, ali meni upravo tako djeluje... ako želiš možeš moj sud doživjeti kao dobronamjerni korektor nekoga tko te prvi puta sreće i stvara sliku i eto bit će mi drago ako razum prevlada taštini, a ako misliš da nisam u pravu i pustiš me da se uvjerim u suprotno, opet dobro, al onda ne zamjeraj...
ovo je doista bilo vrlo vrlo vrlo nisko... podsjetilo me tako živo na Nekoga...ipak, neću se zabrinjavati - jer uspješnost tvoje (psiho)analize - pokazala se u tvom prvom postu
i opet ću citirat sebe i dokazat da si me nepravedno izvukla iz konteksta i opće neznam čemu ova tvoja zamjerka: "ja ne volim preletit novine čitajući samo naslove i time formirat svoju informativnost, čitam svaki detalj onoga što me zaintrigira, i nikad mi nije žao izgubljenog vremena, jer po naslovu odmah selektiram čemu ću interesno poklonit pozornost, a što preskočit...p.s. o, joj, meni je uvijek žao izgubljenog vremena... jer sam ga mogla potrošiti kvalitetnije - npr. baveći se nečim što me doista zanima ili zabavlja. pa odoh u tom pravcu
pa ako ti se post naslovom nije učinio zanimljiv, brate nikom ništa... odeš završiš ručak, opeglaš, staviš novi spis u registarator ili šta god već ne... niko te ne drži za ruku i sili da išta čitaš do kraja i gubiš svoje dragocjeno vrijeme... svako je vladar svojih interesa i želja, a najgori su mi oni koji širom otvorenih očiju, netremice gledaju film do samog kraja i onda na kraju filma slavodobitno poseru sve i kažu "koja glupost!"... i zato ja ipak mislim da iz tebe progovara taština, jer odmah osorno odbijaš mogućnost da netko iznese dojam o tebi i nažalost neprijateljski istom vraćaš napadom... i to vrlo niskim!
inače sam mišljenja da svatko u životu mora imati korektora i ne biti slijep na argumentiranu kritiku, ako ne želi odletjeti nebu pod oblake od superiornosti i samoizdizanja i ako doista želi biti objektivan prema sebi i kvalitetno izgraditi ponašanje i karakter u okolini! Ovo molim te nipošto ne uzmi osobno, jer je izneseno kao moje generalno mišljenje.
A tebi sorciere još jednom sve moje iskrene isprike ako si dojma da sam te nespretno povrijedio, uistinu mi nije bila namjera ni želja! Možda sam te želio samo dobronamjerno trgnuti da živneš duhom, al eto povlačim se...
Tata!
Tata!
OK, doživio si što si doživio i u svakom slučaju kalvarija te vrste nije nikome za poželjeti, ni muškarcu, ni ženi, bez razlike.
Ali, nekako u meni tinja dojam da želiš potvrdu od ovdje prisutnih da je tvoja ex glupača i kako se svi slažemo sa svim onim što si ti o njoj već zaključio. Nemoj ovo shvatiti kao okrutnost, ali koja je svrha potpore takve vrste? Bojim se da će ti život proći u postavljanju retoričkih pitanja na koje možda nikad ni nećeš saznati odgovor, niti će ti se dogoditi iluminacija takve vrste.
Ja ti zaista mogu reći da mi je žao što si proživio to što si proživio, ali nemaš ništa od toga da i dalje razbijaš glavu o toj ženi. Vrijeme nikoga ne čeka, a neumoljivo juri.
Izdvojio si Sumejin post kao nešto smisleno napisano, s glavom i repom, kako si rekao, ali vidiš upravo to mi potkrepljuje stajalište kako želiš da svi razgalabamo i složimo se u jednom: the woman is a bitch. Mislim da se to neće dogoditi. Kao prvo, za svaku priči, potrebno je čuti i drugu stranu, makar, čak i ako je sve tako kako ti pišeš, ne razumijem poantu toga :? , a drugo, većina prisutnih na ovom pdf-u (ne svi, ne generaliziram, ima puno "ljudski" sprovedenih razvoda" je već oguglala na takve bezosjećajne ljude, tzv. niže tipove, ali naučili su krenuti naprijed ( a to je najbolje i najvrjednije što se iz ovog iskustva da naučiti) osim povremenih sve rjeđih pogleda, s gorčinom upućenih u prošlost.
Nemoj me krivo shvatiti, ne želim te povrijediti, dapače, pokušavam ti samo reći da razmišljanje o tvojoj bivšoj nije vrijedno toga.![]()
Seciranje prošlosti i analiza svega toga što se dogodilo je strašno bolna i ne vrijedi to činiti.
Tvoja bivša je takva kakva je, ili bolje rečeno, dragi Tata! zašto sve to lijepo ne staviš u prošlo svršeno vrijeme.
Život ide dalje i kreni i ti s njim.![]()
Bit će ti puno lakše.
Romy,
potpuno krivo! Uopće nisam ovdje došao s nekim očekivanjima. Došao sam ispričati priču... i možda razbiti stereotipe koji vladaju. Doista je godilo vidjeti tolike silne podrške i reakcije, razumijevanja, ali ja sam svoju podršku odavno našao u sebi i prebolio one teške trenutke. Ovo mi je dodatna dragost i potpora, ali koja nije ništa bitno promjenila u meni, niti inicirala neki podstrek, jer ga nije ni trebalo poticat.
Nisam došao ovdje blatiti, niti očekivao transparentne "kučka", "bitch", "kurva" i slično..to bi me iskreno i povrijedilo kao krivo doživljenog..ona je to što je, zauzela je mjesto u mom životu i svjesti takvo kakvo je i to nitko od vas ne može promijeniti, ni dobrim ni lošim komentarima. Bog zna da bih želio da je sve bilo drugačije, ali nije! To je, što je! Žalovanje je daleko iza mene..ako možete, prihvatite da sam se ovdje javio samo s pričom, a ne i s očekivanjima.
Reakcije su naravno uvijek neminovne... one su normalan i ljudski izraz da ste doživljeni i da netko ima potrebu priložit sebe... Neću sigurno osudit ni jednu reakciju, ni lošu, ni dobru, jer je naprosto reakcija prirodni refleks svakoga ko se vidio pozvan riječima izrazit svoj dojam... mogu dati eventualno svoj komentar ili dodatno obrazloženje za neke nejasnoće ili ako primjetim da je krivo shvaćen neki moj izneseni detalj ili namjera...
no u svakom slučaju zahvalan sam svima koji ste se javili, dali dio svog utiska i poklonili svoje vrijeme... jer time ste iskreno izrazili sebe i podijelili utisak!
Hvala...
Tata!
čemu krenuti na putovanje ako unaprijed blokiraš mogućnost da te to putovanje promjeni?
držati monologe i nije neka zabava ....
Sto posto potpisujem! Tata!, mislim i da žene i da muški na ovom pdf-u više-manje dobiju taj savjet - zaboravi i move on, koja sad korist od toga on je ovakav i onakav, ona je groozna - imaš svog malog harambašu, a s njom zaključi priču. Mislim, i nije neko čudo i neznana istina da žene mogu bit grozne, nezrele, sebične i krive za propast braka. Žao mi je što ti se to dogodilo, ali move on, pa makar onako kao što si rekao kao Mič Bjukenon među Bejvočerice, go-go-goRomy prvotno napisa
!
:Dina33 prvotno napisa
![]()
haha...jao jao..koja neprimjerena metafora...al ajmo onda ovako, kad kreneš na putovanje onda si blokirao jedino mogućnost da putuješ u mjesto s kojeg si pošao! OK sad? Svi ostali doživljaji putovanja su dobrodošli, jel tako? a ti doživljaji su vaše reakcije! Na koje nisam imun... nadam se da se dalo primjetiti... jel sad do kraja razumljivo?!čemu krenuti na putovanje ako unaprijed blokiraš mogućnost da te to putovanje promjeni?
Tata!
Koliko su ti odredili vremena, a koje možeš provoditi s djetetom?
Ljudi pa tko je rekao da život ne ide dalje?!? Ali je jasno da ne ide preko noći kako bismo željeli i da se treba sanirati sve ono ružno što je iza nas i što ostavilja neizbrisiv trag u životu, mrlju koju nemožeš samo izbrisat Vanishem, nego naučit živit s njom...
Treba naći vrijeme to sve popraviti, nisam neohrabren, niti stagniram više... žao mi je silno tih četiri godine života koje su nepovratno otišle u vjetar.. plodnih četiri godina u kojima sam trebao, obiteljski smiren i osamostalit i unaprijedit svoju poslovnu karijeru i dovesti situiranost u neki zenit! A dogodilo se bacanje u 10 godina nazadnu poziciju...
Ostalo je dijete koje treba podići na noge, usaditi mu vrijednosti da jednoga dana izraste u zrelu, plemenitu i stabilnu osobu... i nadasve sretnu! treba pomiriti strasti i biti roditelj, i naći način kako i u situaciji kad te Netko tko to još nije shvatio u tome vječito sapliće...
probat ću ponovno sa ovim savjetovalištem što se nudi na pdf-u! možda je to jako dobar početak i unteresu djeteta! ja ću se ionako već nekako snaći sa svojih 10 prstiju i britkim vijugama, kao i dosad... čovjek u oluji izgubi kuću i imetak, pa se svejedno digne iz pepela kao Feniks... svi smo mi "tvd oah"!
Tata!
Tata! prvotno napisa
al ne krijem da se sa suzama miješala i slutnja, opet onaj grozni osjećaj teško narušenog povjerenja, koja je gasila raskoš i nevinost euforiji roditeljstva... sumnja da je termin začeća pao u vrijeme neviđanja... al ne, ma možda ipak griješim, možda i liječnici griješe s terminom začeća...Spominjes genetski test, kao i sumnje da je dete zaceto u vreme nevidjanja sa zenom. Sta je bilo sa tim sumnjama? Jel to dete tvoje?sve sumnje su bile istine...
Bravo rinama!Koliko su ti odredili vremena, a koje možeš provoditi s djetetom?
to je ono što se očekuje od dobrih reakcija, preispitat sad realnost pozicije, brodolom je iza nas, ajmo sad vidit kako napravit splav i dočepat se obale...
odlično pitanje... dakle dobio sam službeno viđanja preko tjedna jedan dan na 2h, a vikendom (sub i ned) naizmjence jedan dan 2h, a drugi 5h, bez mogućnosti da prespava kod mene! čini mi se izuzetno malo i meni osobno nedovoljno... neznam kakva su inače iskustva? može li mi to netko približiti? Smijem li tražiti noćenja vikendom imam li uopće prava na njih?
Godišnji odmor mališan isto provodi samo s mamom, ne i s tatom! Ukratko možda je u ovih zadnjih godinu i pol razdvojenosti, svega 2-3 puta prespavao kod tate.. jel moguće izboriti se za više.. to bi mi doista puno značilo.. makar mjesečno samo jedan cijeli vikend dobit, da si u miru opće možemo osmislit neki dobar izlet, pa od jutra skupa landrat, otić na more, u brda, pozvat ekipu na igru...
Tata!
Tata! prvotno napisa
Ja neću pitati tako pametno kao rinamaTata prvotno napisa
, ali znatiželja je jača pa se pitam što je to tebi u očima Njene majke falilo?
A zašto tako malo? Ima li neki objektivni razlog?
Mbm ima pravo na jedno poslijepodne tjedno, svaki drugi vikend (od petka navečer do nedjelje navečer), pola godišnjeg i sve se ostalo dogovaramo. Prošle godine su bili samnom za Božić i Novu, ove godine s njim i tako.... Tako smo riješili u sporazumnom.
ne mogu se oteti dojmu da sam ovog Tatu srela vec na jednom drugom forumu, isti stil, ista akceleracija, samo fabula i zaplet drukciji...
da nema tog dojma, potpisala bih Mariu71
Zoranova draga:
Da, dobro primjećeno, sumnje su nažalost još uvijek otvorene... radim na najjednostavnijem nalaženju rješenja... ako ima tko iskustva ili savjet, dobrodošao je... to bi me vjerojatno riješilo pravnih zakulisnih igara kojima sad nemilice tuče po meni i prijeti i ostvarilo da prodišem kao čovjek... ali ne znam kako bi se odrazilo spram odnosa prema djetetu, ne mogu ni pomislit da ga se odreknem... ne vjerujem da bih mogao izgubiti ljudskost i osjećaje prema djetetu za koje se sad toliko grčevito borim...Spominjes genetski test, kao i sumnje da je dete zaceto u vreme nevidjanja sa zenom. Sta je bilo sa tim sumnjama? Jel to dete tvoje?
razočaranje bi bilo enormno... meni na granici fantastike... ali samo razočaranje na Njen račun - dijete tome nije krivo... ipak se jedino meni veseli kao ocu i hrli tati u zagrljaj... a prema Njoj, nakon takvog saznanja, neznam kako bih se ikada više ponio ljudski...
Tata!
Tata!, možda ti je za ovaj dio oportuno odvojit poseban topic s odvojenim pitanjem, pitanje će bit vidljivije, nego ovdje, ovako se možda pogubi- sigurna sam da će ti se javiti neko od kužera da ti pomogne, možeš možda to pitanje paralelno postaviti i gore na pdf-u "Pravna pitanja". Sretno!="Tataodlično pitanje... dakle dobio sam službeno viđanja preko tjedna jedan dan na 2h, a vikendom (sub i ned) naizmjence jedan dan 2h, a drugi 5h, bez mogućnosti da prespava kod mene! čini mi se izuzetno malo i meni osobno nedovoljno... neznam kakva su inače iskustva? može li mi to netko približiti? Smijem li tražiti noćenja vikendom imam li uopće prava na njih?
Tata! prvotno napisa
Jesi li hteo da prisustvujes carskom rezu? Da li je to uopste dozvoljeno u bolnici u kome se supruga poradjala?pitala me kasnije, jednom, da li me tad bilo strah za nju... ne znam da li sam bio sebičan ili samo siguran da je to samo rutina carskog reza, pa nisam ni pomislio na tu mogućnost ili naprosto previše uzbuđen od iščekivanja tog prvog udaha života!
Tata! prije svega lijep pozdrav,tek sad vidim ovaj topic i duboko me se dojmila tvoja priča.Lijepo se izražavaš,lijepo te čitati.
Žao mi je da iza sebe imaš brak u kojem nisu postojali obostrani osjećaji.Iz tvojih postupaka vidi se da si suprugu volio i da si sa svoje strane radio sve da taj brak spasiš,no ako druga strana to ne želi,sav tvoj trud pada u vodu.
Iz sveg što si opisao ustvari se vidi da te tvoja bivša supruga nije voljela...i to je ishodište svih vaših problema.
Kad nekog ne voliš,njegovo te prisustvo iritira,živcira,sve vrline pretvaraju se u mane,ništa nije dovoljno dobro,pa ,iako nikako ne odobravam postupke tvoje bivše,i ona suluda optužba o loše pobrisanoj prašini ispod kreveta počinje dobivati smisao.
Iako samo mogu pretpostaviti kakva je bila tvoja bol zbog odvajanja od djeteta,mislim da je bolje da se takav brak okončao,jer tu jednostavno sreće ne bi bilo.
Za vašeg sina je puno bolje da je ostao pošteđen scena vaših svađa i histeriziranja.
Djeca su mudrija nego što mi to često mislimo,i budi siguran,kao što sam ja sigurna,da tvoj sinek i te kako osjeća tvoju ljubav i brigu...i ova će ti ljubav,za razliku od one prve,sasvim sigurno biti uzvraćena.
Loše iskustvo spremi u ropotarnicu prošlosti,gdje joj je i mjesto,arhiviraj je negdje,shvati je kao životnu školu i novo iskustvo,koje će ti možda jednog dana biti od koristi kad upoznaš novu osobu,za kojom nadam se nećeš uzdisati kao mladi Werther zbog neuzvraćene ljubavi,već dijeliti prije svega ljubav i prijateljstvo,a zatim i svu onu lepezu,nekad i manje ugodnu,emocija koje ljubav sa sobom nosi.
I još jedna stvar.Otkad ti se sin rodio,on je tvoj-i na papiru,i na svakiu drugi način.Voliš ga ,patiš kad nije kraj tebe,skrbiš za njega.
Molim te da ne ideš provjeravati jel on BIOLOŠKI tvoj sin,jer tvoja ljubav prema njemu neće time nestati,i dalje ćeš voljeti tog malog dječaka isto kao i dosad,samo ćeš na svoju dušu staviti dodatni nepotrebni uteg koji će te opterećivati.Nemoj to raditi,ni sebi,ni njemu.
Odnos tebe i njega je valjda jedina dobra stvar proizašla iz cijele ove nesretne priče i ne kompliciraj ono što je već ionako komplicirano.
On je tvoj sin,to je bio , i bit će.
![]()
Kako si uopste otkrio te prve sumnjive poruke na njenom telefonu? A ako su to bile tek prve, kao sto kazes, izgleda kao da si njen telefon redovno kontrolisao.Tata! prvotno napisa
Ako si joj iscitavao poruke sa mobilnog i stalno je ispitivao o prethodnoj vezi, nije ni cudo sto je ona dosla do zakljucka o tvojoj ljubomori i posesivnosti.No sva moja pitanja o razlozima takvog ponašanja i nastojanja dobiti racionalna objašnjenja, ona bi svodila na moju ljubomoru i posesivnost i svađalačkim napadom zauzimala svoju obranu. Na svako pitanje održava li staru vezu budnom, (...)
I zasto si, posle svih tih sumnjivih poruka i drugih znakova, poverovao mejlu neke osobe sa strane? I kako je ta prijateljica, sa te distance, bas tako dobro bila upucena da si ti tako nesebicno pruzio sve?javlja se njena prijateljica, mailom, (...) "bog mi je svjedok da sam joj željela doprijeti do savjesti i preklinjala je da se ne udaje za čovjeka kojeg ne voli...ona je u njemu vidjela oca i ljubavnika...to je patološka ljubav...ne nalazi krivca u sebi, pružio si joj nesebično sve, ona to nije znala prepoznati..."
pa tako 4 godine... u sridu, što bi rekli alkari...Tata! prvotno napisa
Ma, Tata!, ja mislim da se ne radi se toliko o tome, nego to su ti savjeti svih nekih tehnika prevladavanja teškoća, hoćeš od molitvi preko autogenog treninga (otpusti nama duge naše kako i mi dužnicima našima...) - prihvatiti ružno iskustvo ili tragediju ili bolest koja se dogodilo/a, internalizirati ga, otpustiti ga da počiva u prošlosti i oprostiti tj. pomiriti se s tim iskustvom/osobom/stanjem, shvatiti ga kao iskustvo za učenje i krenuti dalje u sadašnjost i bolju budućnost.
Da. Koliko sam uspjela skužiti kroz tvoje postove, a sad si to i napisao, činilo mi se nekako malo vremena koje si dobio za viđati svoje dijete.Tata! prvotno napisa
Znam za mnogo, mnogo gorih slućajeva gdje ja tata bio "crna" strana priće, pa mu je ipak dodjeljeno puno više susreta s djetetom nego što si ti dobio. Ajde još malo gore na pravnim pitanjima ispitaj one koji znaju bolje, pa vidi kaj bi se dalo oko toga napraviti. To je prva stvar, druga stvar je pitanje u kakvom ste odnosu ostali ti i tbž (tvoja bivša žena, uh, novi termin, ali nećemo je više persirati sa velikim slovom, jer nije zaslužila). Kako se ponašate pred djetetom? Nije važno što je bilo, važno je kako kvalitetno nastaviti dalje.
I treće, ja nisam jednoroditeljka, a iopet sam na ovom pdf-u non stop jer osobe koje ovdje pišu su osobe od kojih puno ućim, jer su hrabre, čvrste kod svojih odluka i kao lavice kad su u pitanju njihova djeca, puno mi znaći kad čitam njihove postove jer osjećam iz njih koliko čvrsto stoje sa svoje dvije na zemlji. Vidim da te malo smeta koja rijeć onako direkt u facu, ali vjeruj kako će prolaziti vrijeme vidjet ćeš zbog čega je to tako.
Nema ništa od žalovanja, kad je najteže digneš glavu najviše što možeš.
E moja Zoranova draga,
a zašto si ti toliko nepovjerljiva? Je li te nešto osobno dirnulo u tome svemu? Možda možemo krenuti i s te strane... Zoranova ovo nije bila knjiga da bih detaljno mogao obraditi svaki i najsitniji detalj iskazati precizno... ovo je bila jedna ispričana priča u kojoj su mnogi sitni detalji preskočeni i obuhvaćeni jednim skupnim opisom, jer bi se inače potpuno izgubio slijed priče i njen konkretni smisao, u mnoštvu opisa svakog najsitnijeg detaljčića...
"Njeni bjegovi i odlasci, kasnovečernja dopisivanja, otkrivanje prvih sumnji, lascivna poruka na mobitelu."Kako si uopste otkrio te prve sumnjive poruke na njenom telefonu? A ako su to bile tek prve, kao sto kazes, izgleda kao da si njen telefon redovno kontrolisao.
Evo ovako bi citat bio ispravniji, al nemoguće je baš svaki detalj obuhvatit egzaktno najpreciznijim izričajem, a ti se vidim hvataš i na dosljednost riječi i sitne detalje. Ali neka, uvjeren sam barem, da si se u slučaj detaljno integrirala, pa makar i kao CSI detektiv.
Ta prijateljica je bila njena najbliža prijateljica, međusobno su se ispovijedale, kao što to inače prijateljice čine... ona je Njena prijateljica, ne moja... da je moja vjerojatno bih za istinu saznao puno prije... ovako je na jedan nezavisan način željela ostati po strani i ne uplitati se!I zasto si, posle svih tih sumnjivih poruka i drugih znakova, poverovao mejlu neke osobe sa strane? I kako je ta prijateljica, sa te distance, bas tako dobro bila upucena da si ti tako nesebicno pruzio sve?
Mene je upoznala u vrijeme dok smo još bili zaručnici i spoznala o kome se radi i koliko je volim... zajedno smo izlazili... prijateljica me jako dobro upoznala, a znala je tada i za dvostruku vezu njene prijateljice, imala je svobuhvatnu situaciju... priznala je da se osjećala kao neka vrsta izdajnika pojavljujući se s nama u društvu dok smo bili zajedno, znajući što se u stvari događa, pa nas je počela izbjegavati! ... a pitaš me kako joj vjerujem?!? e pa da vidiš 15 A4 stranica mailova ne bih ti trebao posebno opisivati Zašto vjerujem... jer je toliko delikatnih situacija opisala kojima su se doslovno rješile sve moje neriješene enigme koje su me mjesecima mučile... kasnovečernji sms-ovi... večernji odlasci kod "prijateljice" i nedostupnost na mob... iznenadni nakitni pokloni "sestre" za velentinovo i sl.! jako jako puno toga, premali je post da ti sve navedem!
Bolnica dozvoljava prisutnost na vrijeme operacije, u njihovoj sterilnoj odjeći, iza staklenog zida, 10-tak metara od operacijskog stola!
Zoranova nadam se da je sva sumnjičavost uklonjena... ako nije slobodno pitaj...
a reci ti sad meni molim te odakle toliko sumnje? volio bih jedino da su ti dijalozi opširniji i da nam objasniš svima koje su sumnje zapravo uzročnici takvih detektivska pitanja i zašto? koja je poanta? ne bi se sigurno toliko zauzela provjeriti detalje, da ne osjećaš veliki poriv raskrinkavanja možda potencijalnog lakeja, a jedino mi se nameće da interes prozlazi iz vlastito proživljene slične situacije, možda neki deja-vue? Pitam se samo s koje strane ogledala je tvoja priča?
Tata!
Tata! u koje savjetovalište si mislio poći?
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...asc&highlight=tweety prvotno napisa
kako postavljate linkove ja neznam drugačije nego ovako!
tweety. nadam se da je razumljivo
Tata!
Anita-AZ prvotno napisa
tata samo naprijed![]()
a na ovo Tko to OVDJE liječi komplekse na drugima
mislim daje tata sve napisao i prepoznao
sorciere prvotno napisa
e ovo je zaista prevršilo mjeru!!!
reci mi vis-a-vis potpisa kojeg tako ponosno ističeš, a jel kćerka ponosna na mamu?!? sjedi mama dama od 50-tak godina u žiriju pdf-a, ima je posvuda kako vidim u svakom kutku ostavlja rječiti trag, reklo bi se zrela i mudra žena, a kad ono kao ona dva mupetshow balkonijera, samo gleda kako će koga ismijat i bacit koju zlojedljivu opasku, ljudima koji se prvi puta pojavljuju ovdje i pokušavaju naći trenutak razumijevanja i poneki dobronamjerni savjet kako i što dalje, pametnu smjernicu, a ne zatiranje u blato i posprdno ismijavanje kako je glup što je opće nekoga zavolio pa mu se eto sve to desilo! E baš sam tupav jel da?!? daj zamisli 2 god sranja i još 2 dok sam to zatvorio i krenuo dalje! Koji IDIOT, ha?
Ma tome se definitivno nisam nadao od žene s preko 5.000 postova ovdje! Neću se ni truditi bacati osvrt psihoanalize na tebe... to bi iz mojih usta bilo kao da te blagoslovim, u usporedbi s tvojim rječima meni! Sramotno!
i još ću te samo pitati zlojedljivo i bez bontona, kao i ti mene, a koliko je tvoja "alka" duga kad smo već kod mojih 4 god, ili u prijevodu koliko traje tvoja scena otvorenih očiju dok nisi shvatila "what a suck", pa do vremena kad si uspjela i zatvorit usta i počistit iza sebe?!? ili još traje?
izuzetno podlo je nabacivat se najbolnijim detaljima ljudskih sudbina ovakvom posprdnošću! al eto samo da osjetiš kako je to! ako te već netko dosad tome nije naučio... sigurno neću niti ja! Al ostat će makar trag...
Tata!
konačno netko da kaže!!!!Tata! prvotno napisa
tata![]()
![]()
samo ti pitajTata! prvotno napisa
. za mene to nije ni zlojedljivo, ni bez bontona. da si malo više čitao - našao bi odgovor i na to pitanje. ali da te ne mučim...
ja nisam čekala kraj filma, nego sam odmah ugasila televizor. i krenula dalje.
a mogao bi i ti.![]()
Tata!, tebi zelim da se sto prije oporavis od nesretne ljubavi i braka i uzivas sto vise sa svojim sinom.
Ujedno mi se ne svidja:
- iznosenje price u toliko detalja, kao da bit ne bismo inace shvatili
- ocita subjektivnost, ona je vrag, a tvoji jedini 'grijesi' su prevelika ljubav, oprastanje i okretanje drugog obraza
- nadmen stav, ti biras cjelovite i dobre odgovore na temi, nagradit ces ih i sa Bravo!
- ideja da ce tvoja prica srusiti predrasude - kao da je itko na ovom forumu i sire uvjeren da su muskarci uvijek i iskljucivi krivci za prevare, razvode, nesavjesno i neodgovorno roditeljstvo...
- citiranje Vjekoslavinih stihova iz bilo kojih razloga
Move on! Sretno!
summer prvotno napisa
![]()
Ja uopste ne zelim opravdati necije postupke. Jednostavno sam pokusala objektivno sagledati situaciju koliko je to moguce na ovaj nacin. Isto tako, razlika zbog koje je meni lakse analizirati zensko ponasanje je upravo zato sto i sama pripadam tom spolu, pa mi je lakse shvatiti zasto bi neka zena radila odredjene stvari. Takva neka bliskost ne postoji sa muskim spolom, jer mi je on manje vise nepoznat, te to vjerovatno doprinosi cinjenici da je lakse gledati na njihove postupke osudjujucim crno-bijelim pogledom.Ah i opet se pokušava opravdati žene za ovakve postupke.
Zašto se ne gleda jednako na iste stvari kod muškaraca i žena?
I opet, da je ovo napravio muškarac-drvlje i kamenje bi na njega sasuli!
Ne želim pisati svoje mišnjenje o Tatinoj! ženi jer nemam baš neko mišljenje o ženama koje ovakve stvari rade i sto kao ni o muškarcima koji isto to rade...
Ja jednostavno ne vjerujem u neke brze podjele ljudi u kojim zacas trebamo nekog svrstati u loseg ili dobrog, lazova ili iskrenog, zlobnog ili dobrocudnog. Mislim da su ljudi puno vise komplikovani od toga i da se vecina nas nalazi negdje izmedju, gdje su stvari cesto kontradiktorne. Neko uspije da tu kontradiktornost umanji vise nego drugi, ali to je vjecita borba. Zbog toga ne vjerujem u to neko brzo kategorisanje ljudi, jer je ono puno puta nepravedno, a jedino je razumljivo ako dolazi od ljudi koji su direktno bili osteceni ponasanjem jedne takve "zlobne" osobe. Znaci, subjektivni su u svom gledanju i njima mozemo pogledati kroz prste, bar jedno vrijeme. Od nas ostalih se ocekuje malo vise objektivan pogled, malo vise razumijevanja za sve te naizgled jasne nelogicnosti i sve te kontradiktornosti. Meni to teze uspijeva kada je u pitanju muski svijet, jer ga manje poznajem i prema tome manje razumijem, ali to je nesto cega sam svjesna i protiv cega se borim koliko mogu.(*) Ipak, ne mislim da je moj prvobitan post bio posebno blag prema postupcima ove zene, jer sam je izricito karakterisala kao nezrelu, nekarakternu i slabu osobu. Ne znam cemu bi se njeno ponasanje trebalo pripisati a da ne bi bilo okarakterisano kao pravdanje. Djavolskoj prirodi? :/
*Ovdje bih jos htjela navesti cinjenicu da razlike u gledanju na nepravdu ucinjenu nad muskarcima i nepravdu ucinjenu nad zenama mogu naci svoje opravdanje u vijekovima dugom sovinizmu, patrijarhalnim drustvenim uredjenjima i sistematski vrsenom diskriminacijom nad zenama u mnogim zajednicama. Sve to je doprinijelo tome da smo danas osjetljiviji na nepravdu ucinjenu nad zenom nego nad muskarcem. Da li je to opravdano i koliko je tema za sebe, ali smatrati da par decenija koliko toliko ravnopravnog odnosa prema zenama i muskarcima moze izbrisati vijekove ugnjetavanosti, nepravde i oduzimnja osnovih prava zenama je krajnje naivno.
Dakle, bila je ipak samo jedna sumnjiva poruka? A kako se to desilo da si nju otkrio?Tata! prvotno napisa
I ta najbliza prijateljica, dakle, u zelji da ostane po strani i ne uplice se, posalje tebi 15 A4 strana e-mailova sa detaljnim ispovestima tvoje supruge.Ta prijateljica je bila njena najbliža prijateljica, međusobno su se ispovijedale, kao što to inače prijateljice čine... ona je Njena prijateljica, ne moja... da je moja vjerojatno bih za istinu saznao puno prije... ovako je na jedan nezavisan način željela ostati po strani i ne uplitati se!
preselila se majci... s djetetom...Dakle, preselio si se u stan njene majke posto te je zena vec napustila. Jel te neko zvao da im tamo pomazes?selim u stan njene majke da joj budemo na pomoći pri oporavku...
Iz svega sto si pisao, vrlo lepo se vidi da je tvoja supruga bila nezadovoljna brakom i da nije zelela da ostane u vezi sa tobom. Normalno da je majka tebe izmarsirala iz svog stana - pa nece valjda da izbaci cerku sa malom bebom, a ostavi zeta?istjera na marš iz tog stana, a radi perfidne insinuacije njene kćeri - moje supruge, u kojoj ja doista ničime kriv, a kamo li zaslužio takav način odnosa...
A kako si saznao sta imponuje gospodji mami? A za te afere i vanbracnu decu?njoj je imponiralo što joj kćerka 7 god. izlazi s liječnikom - iako oženjenim čovjekom, 20 god. starijim, ocem dvoje djece i jednim vanbračnim i s još 5 afera iza sebe... ali ipak liječnikom!
Naprotiv, u onoj meri koliko se uopste moze verovati anonimnoj ispovesti na javnom forumu, i nemam vecih sumnji u to da si nam docarao svoj dozivljaj cele price...a reci ti sad meni molim te odakle toliko sumnje?
znači ni ti se ne možeš otet istom dojmu.anledo prvotno napisa
naročito kako se nižu odgovori forumašica (posebno oni ne tapšajući odgovori) i stranice topica.
jako puno sličnosti ima. :/
Tata:...hm...a da nije Tata! postao u Plavom oglasniku (rubrika ženidba/udaja)Tata! doista jest muškarac, možda emotivniji od drugih, ali ne baš samozatajni, vrlo samosvjestan, dotjeran, rekao bih moderan muškarac, sporska duša, rekreativno aktivan, uživa u prirodi, ne pije, ne puši, nije sklon hazardu, obrazovan je i načitan, u poslu kreativan, privržen vrijednostima obitelji, jedino je intimno možda malo previše "vatren" i zahtjevan, ali vjerojatno time deklarirano nimalo ženskast.
Loryblue prvotno napisa
daj link. bar na pp.
Meni ova priča nije nikako sjela. Tu mi nešto smrdi da ga j.... :/
Doduše, poznata sam kao glavno gunđalo.... Ne, znam. Ne volim 'balade'.