E moja Zoranova draga,
a zašto si ti toliko nepovjerljiva? Je li te nešto osobno dirnulo u tome svemu? Možda možemo krenuti i s te strane... Zoranova ovo nije bila knjiga da bih detaljno mogao obraditi svaki i najsitniji detalj iskazati precizno... ovo je bila jedna ispričana priča u kojoj su mnogi sitni detalji preskočeni i obuhvaćeni jednim skupnim opisom, jer bi se inače potpuno izgubio slijed priče i njen konkretni smisao, u mnoštvu opisa svakog najsitnijeg detaljčića...

Kako si uopste otkrio te prve sumnjive poruke na njenom telefonu? A ako su to bile tek prve, kao sto kazes, izgleda kao da si njen telefon redovno kontrolisao.
"Njeni bjegovi i odlasci, kasnovečernja dopisivanja, otkrivanje prvih sumnji, lascivna poruka na mobitelu."

Evo ovako bi citat bio ispravniji, al nemoguće je baš svaki detalj obuhvatit egzaktno najpreciznijim izričajem, a ti se vidim hvataš i na dosljednost riječi i sitne detalje. Ali neka, uvjeren sam barem, da si se u slučaj detaljno integrirala, pa makar i kao CSI detektiv.

I zasto si, posle svih tih sumnjivih poruka i drugih znakova, poverovao mejlu neke osobe sa strane? I kako je ta prijateljica, sa te distance, bas tako dobro bila upucena da si ti tako nesebicno pruzio sve?
Ta prijateljica je bila njena najbliža prijateljica, međusobno su se ispovijedale, kao što to inače prijateljice čine... ona je Njena prijateljica, ne moja... da je moja vjerojatno bih za istinu saznao puno prije... ovako je na jedan nezavisan način željela ostati po strani i ne uplitati se!
Mene je upoznala u vrijeme dok smo još bili zaručnici i spoznala o kome se radi i koliko je volim... zajedno smo izlazili... prijateljica me jako dobro upoznala, a znala je tada i za dvostruku vezu njene prijateljice, imala je svobuhvatnu situaciju... priznala je da se osjećala kao neka vrsta izdajnika pojavljujući se s nama u društvu dok smo bili zajedno, znajući što se u stvari događa, pa nas je počela izbjegavati! ... a pitaš me kako joj vjerujem?!? e pa da vidiš 15 A4 stranica mailova ne bih ti trebao posebno opisivati Zašto vjerujem... jer je toliko delikatnih situacija opisala kojima su se doslovno rješile sve moje neriješene enigme koje su me mjesecima mučile... kasnovečernji sms-ovi... večernji odlasci kod "prijateljice" i nedostupnost na mob... iznenadni nakitni pokloni "sestre" za velentinovo i sl.! jako jako puno toga, premali je post da ti sve navedem!

Bolnica dozvoljava prisutnost na vrijeme operacije, u njihovoj sterilnoj odjeći, iza staklenog zida, 10-tak metara od operacijskog stola!

Zoranova nadam se da je sva sumnjičavost uklonjena... ako nije slobodno pitaj...

a reci ti sad meni molim te odakle toliko sumnje? volio bih jedino da su ti dijalozi opširniji i da nam objasniš svima koje su sumnje zapravo uzročnici takvih detektivska pitanja i zašto? koja je poanta? ne bi se sigurno toliko zauzela provjeriti detalje, da ne osjećaš veliki poriv raskrinkavanja možda potencijalnog lakeja, a jedino mi se nameće da interes prozlazi iz vlastito proživljene slične situacije, možda neki deja-vue? Pitam se samo s koje strane ogledala je tvoja priča?

Tata!