Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Pitanje za mame koje hrane izdojenim mlijekom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Pitanje za mame koje hrane izdojenim mlijekom

Nazalost, ne prihvaca sisu, pa se izdajam i dajem na flasicu. No, neznam da li jede dovoljno - pojede u prosjeku 500-550ml/dan, iskljucivo mog mlijekasada ima 20 dana. Na kutiji od umjetne hrane(to joj ne dajemo, samo sam to tamo procitala) pise da djeca te dobi pojedu 6x po 110ml.
    Da li netko od vas ima iskustva da li je to premalo ili OK? Inace beba je OK; ima 4-6 stolica dnevno, svi mi kazu da lijepo napreduje (na prvu kontrolu kod dr. idemo za 10 dana, a ne bi htjela zdravo dijete vuci po cekaonicama), ali ja sam se ipak zbrinula.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čuj, na adaptiranom piše da djeca od 5,6 mjeseci jedu 5x210=1050 na dan, a Lea nikad nije pojela više od 750, a na težini dobiva stalno (osim kad je bila bolesna i jela 100 ml dnevno )

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mlU toj dobi Jana je jela svaka tri sata 40-80 ml jer je bila u bolnici i oni su to tako zamislili,ali u biti je pojela oko 50 ml svaka tri sata.I super je napredovala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm, ne znam da li ću ti baš pomoći jer je Leo u toj dobi jeo po obroku 50-60 ml izdojenog, (nekad čak i manje), a imao je oko 7-8 obroka dnevno. Međutim, on je sa 3 tjedna imao 2700 g pa su mu i potrebe za hranom bile manje.

lidac2004

Početno

ma,deadi,ne brini,jede sasvim dovoljno,moja malena zna sada (tri i pol mjeseca) pojesti toliko a sasvim dobro napreduje.
    sve je to individualno,od bebe do bebe,neke jedu manje,neke vise.
    to sto pise na kutiji je valjda nekakav prosjek koji uglavnom i ne odgovara istini.

bibai,moja malena je sa toliko izasla iz bolnice.
    ocito manja djeca manje jedu jer imaju manji zeludac

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A koliko ti je velika beba? Čini mi se da bi trebala pojesti nekih 150 ml po kili na dan (neka me isprave tete Rode ako sam pogriješila). S tim da to naravno ne mora biti u ml točno. Meni se tih 500-550 ml ne čini uopće malo . A što se tiče "preporučenih" količina proizvođača mlijeka, to ne shvaćaj previše ozbiljno. Ako je bebač sretan - samo nastavite.

A jesi zvala Rode na telefon pa da ipak pokušate sikiti? Sigurno ti je teško čim daješ na bočicu, ali sav trud se ubrzo isplati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Od 125 do 150 ml po kili je kao neka količina koju bi bebe trebale jesti. Lea je jela tako do pet kila, a tada se zaustavila na 750 - i ni makac s te količine, a sad ima skoro 7 kila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kao prvo, ja sam se izdajala prvih mjesec dana dok Jan nije počeo sisati kako treba, tako da ne odustaješ pokušavati stavljati bebu da doji. Ne znam koliko je prosječno jeo, ali znam da su mi u bolnici rekli da bi sa tjedan dana trebao po obroku pojesti 35-50ml, a on je jeo po 25ml, a normalno napredovao i još uvijek sisa! Tako da se ja baš ne bih previše obazirala na brojke ako dijete dobro napreduje.
    Sretno i nadam se da ćete uspjeti sa dojenjem!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Treba imati u vidu da je bebin želudac veličine oraha a i da je bebea uvijek različito raspoložena što se tiče količine mlijeka koju želi popapati. Stoga je nezahvalno mjeriti koliko bi beba trebala i je popila. To na kutijama adaptiranih su okvirne količine kojih se teško držati jer je svako dijete drugačije. Kad dojiš, ne možeš izmjeriti količinu popijenog mlijeka već se vodiš osjećajem bebinog (ne)zadovoljstava. Kad je opet gladna (možda nakon sat vremena već), ponudiš opet. Količinu si beba sama regulira prema potrebi.

Jesi potražila pomoć na SOS telefonu da se pokušate vratiti na dojenje?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE

Hvala, umirilie ste me! Ma ne odustajem ja od dojenja, pokusavamo svaki dan, malo povuce, malo se place, ali mi i dalje hvata samo vrh bradavice, pa imam krvave kraste(ragade) po bradavicama. Igra se s vrskom i gricka, a ja vidim sve zvijezde.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE

Hvala, umirilie ste me! Ma ne odustajem ja od dojenja, pokusavamo svaki dan, malo povuce, malo se place, ali mi i dalje hvata samo vrh bradavice, pa imam krvave kraste(ragade) po bradavicama. Igra se s vrskom i gricka, a ja vidim sve zvijezde.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma kada sve krene kako treba zaboravit ćeš brzo sve sadađnje probleme! Ne daj se!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A sta ako beba ne zna ili nece jesti na bocicu :?
    Kada pocnem radit morat ce se hraniti izdojenim mlijekom. No, nedavno, kad je bio bolestan pokusali smo mu dati caj na bocicu i nije htio - zapravo, kao da nije znao primiti dudicu i pocet sisat I to smo probali i s NUK-ovom i s (kršitelj koda)-ovom bocicom. A na zlicu je smazao 50 ml caja.
    Al, ne mogu ostavit da i mlijeko jede na zlicu, jer on kad je gladan, ako papicu ne dobije odmah - to se zove "pobuna na brodu bounty"
    Jel mozda moze vec jesti na onu casu s kljunom?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jesam, citala sam, ali to mi nekako izgleda neizvedivo :? :/

No, morat cu ipak probati pa da vidim kako ce se Leonu to svidjeti :?

Al, sve se nekako bojim da ce mu se isproljevati okolo i nista nece popiti i bit ce gladan

A, osim toga, kakve salice trebam nabaviti i gdje :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako ne uspijes s obicnom casom normalne velicine, probaj s malom casicom, onom od rakije, bas je nekako prilagodjena malim ustima.

Probaj i na kljun, nemas sto izgubiti. Nekako moras nahraniti bebu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •