Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: trudovi..........

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno trudovi..........

ovako sada sam bas dosla od doktora i reko mi je da se na ctg-u polako vidi da su trudovi poceli,ja vec par dana osjecam dolje grceve i bolove,pa me zanima posto sam prvorotkinja i nemam bas puno iskustva dali bi brzo moj maleni moga doci ili??a za 20 dana mi je inace termin za porod......hvala unaprijed na vasim savjetima..............

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

molim vas bilo kakvi odgovor............................

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

~~~~~~~~~~~ da uskoro vidiš malo

ne mora biti da češ jako brzo rodit a može bit

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nis ne brini i ne zuri u bolnicu! kad pravi trudovi pocnu, vec ces osjetiti!
    sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kada sam prije 4 mj. trebala roditi svoju prvu bebu imala sam mnogo nedoumica, kao i ti. Na kraju kada sam ujutro dobila prva trudove nisam osjećala nikakav strah niti brigu. Cijeli dan sam bila doma, a trudovi su naravno bili sve jači i jači. Tek sam na veče otišla u bolnicu, otvorena 5cm i rodila za 2 i pol sata! Vjeruj mi, kada dođe do toga znati ćeš i sama što i kako učiniti, ma koliko sada bila zbunjena!

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to su pripremni trudovi, a oni mogu potrajati i javljati se u nepravilnim razmacima dosta prije poroda...ja to sve prošla sa sestrom koja je dobila te pripremne već u 7. mj. trudnoće a na kraju prenijela 2 dana...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

curke mene zanima kako ste doista znale da su to pravi trudovi... mene vec jedno 10 dana peru lagani bolovi dole, sutra mi je termin ali imam osjecaj da cu debelo prenijeti.. jer taman kad me kao bolucka sve se smiri u sekundi i onda mir iducih sto godina.. od nocas su mi stravicno naotekle noge.. jel to moze biti znak da je porod jako blizu?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

cuj, svakoj zeni je posebno

osobno, prvih nekoliko sati trudova (da da SATI) nisam uopce dozivljavala kao da se nesto zbiva jer me donji dio ledja konstantno nesto bolio, a i menga mi je znala biti gora od toga.

kad su krenuli na 10 min ja sam bila u cekaoni za redovni pregled, praveci se da ne kuzim..poslalo me u predradjaonu

e, nakon toga kako je to trajalo i trajalo, a bila je guzva poslali su me doma nek se setam i javim kad budu neko vrijeme redovni na 5 min (sto je bilo 10 min nakon izlaska iz bolnice) moj ginic mi je ipak najvise pomogao jer to "NEKO VRIJEME" meni je osobno znacilo 1h max, a njima 3h min

istina, kad krene prava stvar definitivno znas da je to to jer trud boli da moras se truditi prodisati, nije ti vise jednostavno ignorirati ga....
    to je moje iskustvo

a kak ce biti drugi put...iskreno, bas ne iscekujem dok ne bude pred vratima necu misliti

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da ne otvaram novu temu svejedno se radi o trudovima.

evo ja zagazila u 39. tjedan i vec dva dana me boli i steze i dole nisko, kao pred mengu. s tim da me ponekad bas presjece ono ludjacki kao nozem. trbuh se stvrdne kao kamen pa opusti. boli me glava i noge i tesko mi da stojim... a bole me i ledja ali ne u krizima nego u pleckama. cini mi se da cu da se upiskim svaki cas. koja je vasa dijagnoza ili ti ga prognoza???

i pisite... bilo sta samo recite sta mislite, ovako mislim sama sa sobom a pojma nemam :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod mene je to bilo ovako. cijelo jutro sam lunjala po gradu, malo me nešto kao tu i tamo zaboljelo, ali ja nisam imala ništa s tim. onda sam negdje oko 13 sati došla kući i onda me počelo bolit sve jače i jače. boli u donjem djelu trbuha kao jaki grčevi. bolilo me toliko da su mi čak suze krenule. kad je bilo u razmaku od 5 minuta krenula sam u bolnicu. došla sam oko pola 5 tamo i bila sam 3 prsta otvorena. i u 19 i 40 je stiglo moje malo zlato
    nadam se da češ što prije roditi. sretno

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj sinjorita prvotno napisa
    da ne otvaram novu temu svejedno se radi o trudovima.

evo ja zagazila u 39. tjedan i vec dva dana me boli i steze i dole nisko, kao pred mengu. s tim da me ponekad bas presjece ono ludjacki kao nozem. trbuh se stvrdne kao kamen pa opusti. boli me glava i noge i tesko mi da stojim... a bole me i ledja ali ne u krizima nego u pleckama. cini mi se da cu da se upiskim svaki cas. koja je vasa dijagnoza ili ti ga prognoza???

i pisite... bilo sta samo recite sta mislite, ovako mislim sama sa sobom a pojma nemam :?
    mogu biti BH kontrakcije, a mozda i prava stvar
    ako je redovno, razmak izmedju se smanjuje, onda si definitivno spremna

osobno, nazvala bih mog ginica i pitala sto mi je najpametnije ciniti. ako ne mozes do njega/nje, sa uputnicom u bolnicu ili kod ginica na pregled...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nesto ste mi spori na ovom forumu... slabo se javljate na teme!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A šta ćeš, ipak smo mi jedno krdo usporenih trudnica
    oćito da ti to nisu bili trudovi pravi inaće nebi više bila pripadnik krda.
    I ja imam te menga bolove, dr. kaže da to beba pritišće.
    Zato se i ide na ctg svaka 2 dana pred kraj - da ti slušaju srčeko maleno i gledaju kontrakcije maternice kakve su

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sinjorita, meni isto ko tebi. Znaš da imamo isti termin pa me baš zanima koja će prva....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

he cure kad krene prava stvar ne budete ni pisale više po forumu

šalim se,sretno vama koje ste u terminu!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam znala da imam trudove tek kad su to vidjeli na ctg-u. Kapala mi je plodna voda, iako ja to nisam znala, ali sam ipak otisla u bolnicu. 4 prsta otvorena i trudovi na 10 min. Ja nisam osjetila bas nista. Sjecam se da sam cijelo vrijeme razmisljala kako cu ja bit jedna od onih koje su imale bezbolan porod. Ustvari je sva sreca da sam bila u bolnici jer kad je dosao prvi bolan trud, vjerujte, znala sam da je to pravi trud. Nikakvo malo probadanje ni menga bolovi. A ne, prava, pravcata bol. Skoro odmah su krenuli na 5 pa na 3 min i u roku 4 i pol sata sam rodila. Ponavljam, sreca pa sam bila u bolnici jer bi se ja doma jos spremala i neznam kaj sve ne i ko zna dal bi stigla posto sam se tu nacitala da prvorotke imaju vremena.
    Ko zna kak ce onda bit s drugom bebom...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo kako je bilo kod mene. Meni su dosta rano počeli ti "lažni trudovi", mislim da negdje odmah poslije 20 tjedna. Ono, nekoliko puta na dan se cijeli trbuh stegne, stvrdne i nakon nekog vremena opusti. Ponekad sam morala i odmoriti kad bi se tako stegnuo, znalo je i boliti. Otvarala se nisam, tek na zadnjoj kontroli za 1 prst prohodna (ponedjeljak).
    E sad prava stvar se događala u nedjelju, od negdje 00.00 su me lagano počeli buditi trudovi, nisam obračala previše pažnju, prodisala i dalje spavala. Oko 04.00 na redovitom obilasku WC-a primjetih lagani smeđkasti iscjedak, ništa posebno. Spavanac dalje, e sad sam počela i zapisivati vrijeme trudova. Mislim da su bili na oko svakih 20 minuta, pred jutro na svakih 10, pa 8, oko 12.00 sati su na svakih 5 ili 3 minute, ja još uvijek nisam sigurna da su to trudovi, jednostavno sam očekivala jaču bol. Ipak zovem MM da dođe s posla, ipak mu treba 40 minuta. Uzimam knjigu i provjeravam kako u teoriji izgledaju trudovi, pa moglo bi to biti to. Poslije 14.00 smo u bolnici, otvorena 5 prstiju (jupi!!!). CTG, UZV, brijanje, klistiranje i box, oko 15 sati. Oko 19.00 rodila. Bilo je super, ima negdje priča.
    Zaključak: nisam bila sigurna da su to pravi trudovi, i kad sam več skoro rodila čekala sam da počne jače boliti. Hvala dragom Bogu, ali nije počelo. :D

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni od prvih trudova do poroda 3 sata
    sa obje bebe,
    prvi na 7 min, a nakon sat vremena već na 5-3

nije bilo zagrijavanja

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je trbuh tvrd većinu vremena i imam užasne bolove u zdjelici. Prije tri tjedna hospitalizirana zbog istog i zbog početka otvaranja...Više ne moram mirovati (38. tjedan) al ova bol je...je li to neki glasnik pravih trudova?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •