Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Nedopušteni minus-preusmjerenje por.naknade na drugi račun?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Nedopušteni minus-preusmjerenje por.naknade na drugi račun?

Evo dobila sam cestitku danas Bila sam stalno u minusu, a s njihovim kamatama i sl.sranjima to bi islo u nedopusteni minus 100-200kn. I sad posto je tako bilo zadnja 3mj, uopce vise nemam dopustenog minusa vec samo nedopusteni.
    Jednostavno receno kad mi dodje por.naknada uopce necu nista moci podici jer ce se sve utopiti u njihov minus.

Da li ikako mogu preusmjeriti naknadu da dodje na neki drugi racun?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Korištenje nedozvoljenog minusa znači da si "neuredan klijent". Banka nema pravo zabraniti korištenje sredstava na računu (ako se radi o tekućem računu) nego ćeš i dalje biti u nedozvoljenom minusu i plaćati enormne kamate.

Osoba koja ti je dala takvu informaciju je jako nekorektna. U banci se možeš dogovoriti oko toga kako riješiti taj minus i na koji način si pomoći i s kojim sredstvima, i možeš dati zahtjev da ti se vrati dozvoljeni minus sa velikim obećanjem da ćeš paziti.

Govorim općenito jer svaki slučaj je poseban.... Obrati se u poslovnicu kod svojeg bankara. Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hm daj boze da je tako. Ali mislim da nije. Oni su mi skinuli prosli mjesec dozvoljeni minus za 1250kn. Tako kad je dosla porodiljna naknada dobila sam samo 1250kn. Sad bi mi sigurno to napravili.
    Zato mi i treba informacija mogu li preusmjeriti novce na drugi račun...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Stea prvotno napisa
    Korištenje nedozvoljenog minusa znači da si "neuredan klijent". Banka nema pravo zabraniti korištenje sredstava na računu (ako se radi o tekućem računu) nego ćeš i dalje biti u nedozvoljenom minusu i plaćati enormne kamate.
    Ovo nije tocno, bar u mojoj banci, a sumnjam da koristenje nedozvoljenog minusa dopustaju i ostale banke. Naime, svaki pokusaj podizanja sredstava s racuna u nedozvoljenom prekoracenju se odbija, kao i autorizacije karticom.
    Cak ni kamate nisu enormne, u mojoj banci su samo za 1% vece od onih na dopusteni minus.

Ali pokusaj otici kod osobnog bankara i dogovoriti nesto. To sto si tri mjeseca zaredom bila neuredna, nije ti bas podatak u tvoju korist. :/

O preusmjeravanju nazalost ne znam nista.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad sam saznala za Zagrebačku:

Ako si na porodiljnom onda imaš poseban status. To znači da do povratka na posao možeš koristiti dozvoljeno prekoračenje u iznosu koji ti je bio odobren prije nego si počela primati porodiljnu naknadu. Samo treba predočiti dokument - trudnčku knjižicu, Rješenje o porodiljnoj naknadi.

Pa ako ti je račun u toj banci možda će ti koristiti informacija.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma imala sam ja tu cijelo vrijeme minus. ...Kao dali su mi nagodbu da ce mi sad pojesti cijeli porodiljni a onda 2x po 1000kn da cu im platiti. To mi ne znaci nista jer sad necu nikakav prihod dobiti, a kredit 430kn, telefon,gorivo....Sigurna sam kad podmirim sve da vise necu biti klijent te banke.

Da li se moze porodiljni na ziro racun primati?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da radi se o PBZ-u

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Citiraj Stea prvotno napisa
    Ovo nije tocno, bar u mojoj banci, a sumnjam da koristenje nedozvoljenog minusa dopustaju i ostale banke. Naime, svaki pokusaj podizanja sredstava s racuna u nedozvoljenom prekoracenju se odbija, kao i autorizacije karticom.
    Potpisujem, tako je i u mojoj banci. Ukidanje dozvoljenog minusa zbog neurednog poslovanja (tj. nedopuštenog minusa) znači ne moći koristiti niti jednu kunu bilo kojeg priljeva na takav račun - dok se ne vrati čitav iznos nedopuštenog iznosa.

I da, PBZ je "posebna" banka, nemoguće je nešto s njima dogovoriti jer su im argumenti da su preveliki pa se ne mogu svakog klijente tretirati individualno. Iskustvo MM-a isto je tvojem s PBZ, i na žalost nismo mogli ništa napraviti.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja sam imala takav slučaj s PBZ-om i bila sam u još većem minusu i ukinuli su mi ga.I kad bi mi i sjela naknada još uvijek bi bila u nedopuštenom.
    Ja sam tražila razgovor sa šefom poslovnice,žalila se na to i on mi je ručno odobrio minus koliko mi je trebalo da nisam u nedopuštenom i da mi ostane za život (oko 6000 kn).I tako tri mjeseca za redom sam dolazila kad bi mi ukinuli minus i on mi je ručno vraćao dok nisam počela primat plaću pa se sve normaliziralo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •