Na redovitom sistematskom pred 4. rodjendan, nasa pedijatrica je izrazila sumnju da E ima "malcice spustena stopala". Sve je to izrekla s puno sumnje, no za svaki slucaj nam je dala uputnicu za pregled kod ortopeda, kod kojeg odlazimo na pregled sutra.

Iskreno, nama se cini da stopala nisu spustena, pazimo da je njena obuca uvijek anatomski prilagodjena, vec od kasnog proljeca pocne hodati bosa, itd.
Osim toga, ja imam spustena stopala pa znam kako to izgleda i koji problemi iz toga proizlaze, i na temelju toga sam zakljucila da mozda pedijatrica samo zeli biti oprezna.

Ili..

Saznala sam od mama koje su bile iz istog razloga kod istog ortopeda da u 99% slucajeva djeci preporucuje nosenje ortopedskih ulozaka, koje (sad dolazimo na ono sto me najvise brine) on sam proizvodi.

Iako naravno HZZO roditelju "pokriva" ovaj trosak, sve si mislim, da li ce ti ulosci, ukoliko nam budu preporuceni (a bojim se da ni mi u tom 99-postotnom uzorku necemo biti iznimka :/ ) biti zaista potrebni.

Naravno, ne bih htjela svjesno naruciti zdravlje mog djeteta (time da eventualne uloske ignoriram), a s druge strane (vodeci racuna o tome odakle ti ulosci zapravo dolaze i u kojem postotku), bojim se da joj mozda zapravo uopce nisu potrebni... IYKWIM?

Pretpostavljam da cu, ukoliko dobijemo preporuku nosenja ulozaka, otici po jos jedno misljenje u neki drugi obliznji grad (kod ortopeda ne proizvodi sam, po mogucnosti), kako bi provjerili da li su zaista neophodni.

Zanima me kakva su vasa iskustva po tom pitanju ?