Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: zapusen nosic i etericna ulja

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno zapusen nosic i etericna ulja

kako je pocela zima N. ima problema sa zapusenim nosicem zbog centralnog grejanja. do sada smo koristili fizioloski rastvor po preporuci pedijatra. preko dana to nije toliki problem, ali nocu ne kapamo jer N. place i otima se

nedavno sam procitala da bi bilo dobro kanuti par kapi etericnog ulja od lavande ili mente na komadic vate i staviti u sobu u kojoj beba spava jer ce to blagotvorno delovati na disajne organe a ovi mirisi bi trebalo i da relaksiraju...

ima li ko kakvih iskustva na tu temu? ne mogu li etericna ulja skoditi ovako maloj bebi?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako već koristite radijatore onda uzmi lonac i u vodu kapni par kapi eteričnog ulja i stavi na radijator taj lonac.
    bebi od eteričnih ulja neće bit ništa.

i čuj, soba će vam ujutro ipak lipše mirisat nego je moja mirisala kad bi nasickala kapulu i stavila je u gazi maloj kraj glave da joj se odčepi nosić. nama su ujutro falili samo ćevapčići.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da je menta prejaka za malo dijete. tako su mi rekli... isto tako su mi rekli i da je u tu svrhu dobro ulje eukaliptusa, ali ima ih vise vrsta, ne znam koja od njih.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    mislim da je menta prejaka za malo dijete. tako su mi rekli... isto tako su mi rekli i da je u tu svrhu dobro ulje eukaliptusa, ali ima ih vise vrsta, ne znam koja od njih.
    x u potpunosti

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Umjesto lonca s vodom stavi veliki mokar ručnik - ima puuuno veću površinu isparavanja (uračunaj površinu svih končića koji vire iz ručnika) i možda aromatično ulje neće biti potrebno. Kod mojih klinaca se cijeli veliki ručnik osuši preko noći - više od 1 litre vode.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

postavi pitanje tu - http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...750&highlight=
    na taj topic se javlja jedna aromaterapeutica.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili investirajte u ovlaživač zraka

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam čula nikako eukaliptus, da ima više vrsta i da su pojedini otrovni kad su u obliku pare...baš sam i ja imala muke slične prošle godine pa sam to dobro propitala! dobro je narezati crveni luk i staviti u npr. čarapu blizu djetetove glave, to razblažuje sekret u nosu i bude bolje, pa.... :/ (dok spava, naravno)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

:shock: bas sam neinformisana... ja sam u svojoj naivnosti mislila da je dovoljno da kupim etericno ulje u apoteci i iskoristim ga za sebe ili bebca... nakon ovoga cu svakako biti obazrivija...

mada bih se ipak radije drzala etericnih ulja nego naribanog crnog luka ili kapule... N. vec svakako trpi zbog mamine raznovrsne ishrane bogate karfiolom, brokolijem, pasuljem, kupusom...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

eukaliptus može biti dobar i koristan, osim ako osoba (kao ja, npr) nije alergična na njega, pa se počne gušiti čim osjeti miris...
    meni smetaju i bomboni i žvakaće s eukaliptusom - imam napadaj gušenja

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ili investirajte u ovlaživač zraka
    točno.

ja stavim malo PO-HO ulja, koje nema agresivan miris i jako dobro djeluje na disanje....

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja stavim jednu kap ulje mente u brdo maslinovog ulja (tako da ne bude jako) i namažem maloj leđa i prsa prije spavanja. kad baš jako šmrca (i nos nije nadražen) stavimo i ispod nosića. ful joj se sviđa i dobro djeluje. možda bi bilo ok i za malu bebu s time da je jako malo mente natopljeno u puno ulja (e.g. 1 kap na 0,5 dcl ili kako već isprobaš da je dobro)

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Što je to PO-HO ulje?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Drimm prvotno napisa
    Što je to PO-HO ulje?
    Nisam sigurna... ali mislim da ssam nesto takvoga vidjela u bio&bio ducanu

inace, mi imamo ovlaživač zraka i u ovih naših 6mj. imali smo 3 dana curkanja iz nosa - mislim da se investicija itekako isplatila

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mješavina ulja eukalipta, peperminta, junipra, caraway, fenel....jako blagog mirisa....

www.avogel.com

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

baš sam zaboravila na najbolji lijek tokom noči.

luk.

treba ga narezati i staviti u neku maramu in obijesiti ga iznad diječjeg kreveta....

smrdi ko vrag ali pomaže!

probajte...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo od lekara dobili da kupimo razblazeno etericno ulje lavande, Weledino. Prema uputstvu trebalo bi ga nakapati na pelenu ili nesto slicno i omotati detetu kao oblog. Meni je to delovalo prekomplikovano i jednostavno sam ga nakapavala na veliki rucnik koji stavim na radijator.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •