Vidi rezultate ankete: Kakav je vaš aranžman spavanja?

Glasači
110. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • a) co-sleeperi (svi spavate u istom krevetu)

90 81.82%
  • b) dijete spava u svom krevetu, ali u istoj sobi

11 10.00%
  • c) dijete spava samo u svojoj sobi

9 8.18%
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Kakav je vaš aranžman spavanja?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Kakav je vaš aranžman spavanja?

Zanima me ovo...
    Da li produženo dojenje uključuje i co-sleeping (zajedničko spavanje)?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marko ne doji ali još uvijek spava s nama, do kad će ne znamo
    a nije da se nadamo da će se sjetiti da ima svoj krevet

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja glasala pa sad vidim da je ovo na produzenom dojenju al kako nam je krenilo malac nece jos duuuuuuugo iz naseg kreveta

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znači nije dojenje to što ga drži u našem krevetu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja i dijete obavezno spavamo zajedno u velikom krevetu, a mm nekad s nama u krevetu, nekad u drugoj sobi, a nekad i u drugom stanu

ja bi rado doriana premjestila u njegov krevet, ali da ostane sa mnom u sobi, da ja imam mira u kreetu, a i da ja i mm imamo svoj prostor. moje dijete jako nemirno spava i svaku noc samo sto nas ne izgura iz kreveta koliko se rasteze i putuje, a u stvari bas zbog toga izbjegavam nejga seliti u njegov krevet jer ne znam kako bi to funkcioniralo posto su ti djecji kreveti mali.

mislim da ovdje vecina koja doji nakon godine i spava zajedno.

a zasto te to zanima?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislila sam: imas li neki problem, ili cista znatizelja

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto bi moralo biti povezano?
    mi jesmo co-sleeperi, ali zara ne doji noću već dvije godine.
    (a margita još ne doji produženo )

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi oduvijek spavamo skupa. Mogla sam pametnije utrošiti novac dan za kinderbet! Sad nas je četvoro, imamo jedan krevet spojen s bračnim koji ima roza posteljinu s Pepeljugom i ponićima (to je kao Lanin- 3.5) ali na njemu spava MM. Ali sve je to kao jedan krevet, od zida do zida, spojeno, nema praznog prostora.
    Jelena doji (produženo), Lana više ne.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi uglavnom spavamo svi zajedno, iako ju polazemo u njen krevetic koji je pored naseg. onda se dogodi, iako rijetko, da u njemu spava do jutra, a uglavnom se sama prebaci i ugura u sredinu.

doduse, vec neko vrijeme ne dojimo po noci, ali i dok je, a kad je vec mogla setati od kreveta do kreveta, tako je to izgledalo.

tako da ne mislim da je produzeno nuzno vezano uz zajednicko spavanje, pogotovo kad dijete postane mobilno.

dok se nije sama prebacivala, spavala je iskljucivo s nama. moja kicma to nikad nije pozdravljala jer spava vrlo nemirno i odgura nas na rubove kreveta, a ona se siri popreko, ali bilo mi je lakse samo je prisloniti nego se ustajati. lijencina, nista drugo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi smo co sleeperi, od detetovog rodjenja.
    uz nas bracni, koji je 180cm sirine
    dogurali smo mm-ov momacki krevet od 90cm,
    koji duzinom i sirinom ima daske protiv padanja,
    bracni je skroz uz zid.
    mali spava u sredini,
    letos po vrucini je bezao na taj manji krevet.
    dojio do 3 god, ne nameravam menjati nacin spavanja.
    svoju sobu i krevet dobice kad zatrazi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Glasala sam za prvo mada imamo spojeni krevetić na jednoj strani pa ju "odrolam" tamo čim se ukaže prilika
    Ali kako su u istoj ravnini i tako dojimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U krevetu smo svi skupa, tako će ostati i nakon (nadam se skorog ) prestanka dojenja, sve dok mališa ne zatraži svoj krevet/sobu. Nama je predivno spavati s njim.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Buhtlica u principu spava u svom krevetiću, s nama u sobi. Kada traži njam-njam prebacim ju kod nas na krevet, a onda u principu ostane sklupčana između nas i još se nekoliko puta "prikopča" za njam-njam.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Spavamo svi zajedno, ne doji noću.

Uživamo , malo manje kad se raširi kao car, ali tako je slatko kad se noću prebacuje s moje na MM-ovu stranu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

doji, spava s nama
    tu i tamo ode spavati u svoj krevetič (spojen na naš)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fali ti još jedna opcija a to je:
    - dijete spava u svom krevetu / krevetiću priključenom uz roditeljski krevet.

Jer ovo smo mi. Do L. 2 godine imali smo kinderbet (nepriključeni) u koji bih prebacila malca nakon što bi se uspavao kod mene..i tako xy puta po noći dok ne bih odustala. No onda nam je sa njegove 2 godine ( ) "sinulo" da skinemo jednu stranicu kinderbeta te ga priključimo našem krevetu. To smo i učinili, rupu između ispunili sa dekom, i Lovro je obožavao spavati u svojem krevetiću. Kad bi se zaželio cice ili samo mene, ušuškao bi se do mene. Tad sam se napokon počela odmarati u snu.

No, sa njegovih 3 godine zamijenili smo kinderbet sa pravim krevetićem koji je on SAM dogurao do našeg kreveta. Tako da je i dan danas spojen uz naš krevetić.

Dojiti po noći prestali smo nedugo prije toga...ali to stvarno nije imalo veze sa zajedničkim spavanjem.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mi imamo krevet (donedavno kinderbet) uz naš krevet. prvo pričamo u mojem krevetu, pa se prebaci u svoj, zagrlimo se i zaspi. kad se probudi dokotrlja se meni u zagrljaj, bilo to u 2 u noći ili u 6 ujutro. bitno mu je samo da ima fizički kontakt kad ga želi, i više se ne događa da inzistira zaspati kod mene.

"preseljenje" sam inicirala ja, zbog pomanjkanja mjesta.

ne dojimo noću nekih godinu i pol.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a što se tiče pitanja iz početnog posta (koji sam sad pročitala ), dojenje je definitivno najjednostavnije uz co-sleeping.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Spavamo svo četvero na krevetu 2X2m kao sardine jer imamo povećeg tatu 8) Vrlo česta je situacija da dojim Jana, a Vito me s druge strane drži za kosu...a kada završi podoj i čupanje, MM počne hrkati

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    doji, spava s nama
    tu i tamo ode spavati u svoj krevetič (spojen na naš)

i kod nas ovako

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tin i ja spavamo zajedno na bračnom u jednoj sobi, stariji klinci imaju svoje krevete u svojoj sobi i spavaju tamo, a MM je dobio izgon iz naše spavaće sobe već odavno.
    Tin se budi po noći i traži cicu, a MM radi do kasno tako da ne želim da nas budi svojim ušuljavanjem u sobu u nekih 2-3 ujutro. Osim toga i hrče tako da se sve trese... tako da spava u dnevnom.
    Dokle će tako? Vjerojatno dok god Tin ne prestane dojiti...kad će to biti, ne znam...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prestao dojiti prije mjesec dana, dobio svoju sobu i svoj krevet i dok se prvi put ne probudi spava sam, nekad je to oko 3 sata, a nekad vec u 23.

Nekako mi se cinilo da ce jednog dana biti lakse mene "izbaciti" iz njegovog kreveta, nego njega iz naseg!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    mislila sam: imas li neki problem, ili cista znatizelja
    A problem, naravno.
    Mi smo spavamo svi zajedno. Ja uživam u tome, ali MM -ne. On ne uživa niti u činjenici da dojim.
    Htjela sam vidjeti ima li vas koji ste dijete usprkos dojenju preselili u vlastitu sobu. Nisam to napravila, ali razmatram sve mogućnosti... Eto, MM je rob predrasuda i za njega je sve to krivo, i zajedničko spavanje, i produženo dojenje... A ja sam shvatila da moja curica osjeća te njegove osjećaje. I nisam na čistu, da li je u redu inzistirati dalje na zajedničkom spavanju koje mene čini sretnom, a njega nesretnim, a opet, ne mislim da bi uspjeli u bilo kojem drugom aranžmanu spavanja kada se to protivi mojim uvjerenjima... Da li me kužite?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ti jedan

Nije ti lako, kako god okreneš nekog zakidaš - ili njega, ili nju, ili sebe... :/

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Evo ti jedan

Nije ti lako, kako god okreneš nekog zakidaš - ili njega, ili nju, ili sebe... :/
    Da...
    Ovih dana ću pokušati prebaciti krevetić u njenu sobu, spojiti ga s velikim krevetom tamo, pa ustajati preko noći kada se probudi... Mogu prespavati dio noći tamo s njom, možda i nije nemoguće.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    U krevetu smo svi skupa............ sve dok mališa ne zatraži svoj krevet/sobu. Nama je predivno spavati s njim.
    ovako sam i ja mislila, Ali onda mi je palo napamet, kako će on zatražiti svoj krevet kad ni ne zna za odvojeno spavanje :/

Na proljeće ćemo mu kupiti krevet i staviti u našu sobu (druge ni nemamo ), pa ako želi u njemu spavati, nek spava, ako ne želoi, neka čeka dok ne zaželi 8)
    A gužva nam jeee, imamo krevet 160 cm plus prištekani kindrebet u kojem seka odspava dio noći, drugi dio s nama.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zaboravih spomenuti dojenje....
    trenutno oboje doje po noći, ali imali smo fazu od skoro 5 mjeseci kad nije dojio po noći.

Ne mislim da co-sleeping ima veze sa produženim dojenjem, a ni obratno.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo produženo dojeći i produženi coo-sleeperi

Leonči je spavala s nama sve do 4. rođendana, onda je dobila svoju sobu ali još nikad nije cijelu noć prospavala u njoj

A cica još uvijek za laku noć, no to je svaga par gutljaja za gušt

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prvi dio noci (ponekad i cijelu) prespava u kreveticu pola metra od naseg kreveta, kad se probudi prelazi nama. Najcesce bez dojenja (doji prije spavanja i ujutro).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

od početka spava u svom krevetiću (udaljenom 30ak cm od našeg), nakon toga je na krevetu mm, pa tek onda ja...
    dojimo, rjeđe 1-2x, a češće su noći s n podoja...
    tada ga mm uzme i stavi k nama u krevet...
    ponekad tako ostane do jutra, ali ga uglavnom vrati u kindač kad F pocica koliko je htio i okrene se od mene...

inače - mališa je otkrio cicu, i sad dojimo n puta po danu (do pred dva-tri mjeseca je to bilo nepamislivo, a do ljeta je s gađenjem odbijao cicu po danu)... i kako da ga sad odviknem?
    mislim da ćem mi još duuugooo dojiti....
    srećom, mm uživa kad ga vidi kako s veseljem traži cici...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

G1 uspavam na našem krevetu pa ga prebacim u kindač kada mi idemo spavati. Kinderbet je do našeg kreveta sa spuštenom stranicom tako da se on obično u neko doba noći sam prebaci natrag kod nas. G2 zaspe bilo gdje (još nema ni mjesec dana), ostavim ga u kolijevci koja je s druge strane našeg kreveta. Ako uhvatim sat-dva bez njega: super noć. Obično počne stenjkati i isti čak kada ga stavim pored sebe se umiri. A onda slijedi i još x prištekavanja na cicu...
    Doje obojica: veliki malo, mali puno

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dok smo još bili tročlani, na bračnom smo spavali Megi, mm i ja. Onda je došla i Linduška, pa je mm otišao u Meginu sobicu na njezin krevet, jer nije imao dosta prostora i stalno su ga budile naše noćne aktivnosti. Tako je i sad- nas tri babe se širimo po bračnom, a on u roza sobici zatrpan bebama. Linda i dalje doji, jednom do dvaput (uglavnom) tokom noći.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nikola više ne doji, ali smo svi u istoj sobi. Veliki dio noći i u istom krevetu i ne pomišljamo na drugačiji aranžman.
    Spojili smo njegov krevetić s našim i skinuli ogradu tako da se može bez problema prebacivati kod nas kad god hoće

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Elena spava samnom od prvog dana, a MM je spavao sa nama do njenog cca. 6 mjeseca, jer se nikako nije mogao naviknuti na gužvu u krevetu, ali moram priznati niti ja. On je navikao biti komotan i okretati se zilion puta po noći, a na svaki njegov okret E se je budila. I tako sam mu ja odlučila pokloniti još jedan veliki madrac samo za njega i sad smo u sobi gdje su dva velika madraca (i to na podnicama na podu) tako da E skače do besvjesti tamo bez straha, a i mislim da joj je to najdraža soba u stanu.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jan prosao 17 mjeseci, cica jos uvijek, no ne doji po noci i spava u svojoj sobi. preko vikenda dodje k nama u krevet ujutro oko 6 i tamo se razvlacimo do dizanja, a preko tjedna se ja dizem prije 6 a kad se on probudi cica u dnevnoj sobi jer je nakon toga spremanje za jaslice, pa nam je to uvod u dan.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zaspi u svom kindacu (u nasoj sobi) po noci se prebaci meni...
    po noci ne doji neka 2-3 mj. (uh, nemam pojma tocno)...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi spavamo zajedno s tim da veliki već odavno ne doji, mala ne doji po noći a tatu smo iselili u dječju sobu. :/ ne znam koji smajlić da stavim.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Kakav je vaš aranžman spavanja?

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Zanima me ovo...
    Mislim da nije uzročno povezano.

Patrik još doji, ima 22 mjeseca, ja sam 6 mjeseci trudna, spavamo zajedno. No ne doji po noći. Zaspi najčešće na cici, a kad se probudi već juri autićima. Dakle, istina da produženo doji, ali to se svodi na dnevno dojenje (nekih 2 puta) i za uspavljivanje. Osim kad je nervozan od zubića ili se malo prehladi, lupi ... pa se tak tješi.

Ali, da je lakše imati bebu blizu sebe to svakako. I mislim da se bebe tako osjećaju sigurnije i zaštićenije pa ne traže cicu više puta (kao što mnogi misle) nego onda kad trebaju. Nekad je to 15 puta noću a nekad jednom kakko koje dijete.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lavić je 17,5 mjeseci, od prvog dana spavamo zajedno i dojimo jako puno I po danu i po noći.
    Razmišljam o kinderbetu, ali dok god ima bezbroj noćnih podoja meni je jednostavnije ovako.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ništa od navedenog. Šefica i ja u bračnom, MM na kauču u dnevnoj

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moram priznati da sam zavidna vama koji produženo dojite, ali ne i po noći! Meni je to SF... Kako? Klinci su sami prestali, ili ste nekako intervenirali?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    a on u roza sobici zatrpan bebama.
    ovak je i kod nas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram priznati da sam zavidna vama koji produženo dojite, ali ne i po noći! Meni je to SF... Kako? Klinci su sami prestali, ili ste nekako intervenirali?
    nekako smo intervenirali, ali tek kad je imala 2.5 godine

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nekako smo intervenirali, ali tek kad je imala 2.5 godine
    Da, ja ne bih zasada niti pokušavala. A kako ste prekinuli noćno dojenje? Čitala sam negdje topic ali...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

topik se zove Meni je dosta, i imas tamo puno iskustava ukucaj u pretraznik pa ces ga naci

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svo četvero smo u bračnom krevetu na koji je naslonjen dječji krevetić bez ogradice. To nam služi kao sigurnosno područje, mjesto za odlaganje knjiga, mojih špangi i naočala, odjeće. Zora spava do dječjeg krevetića i ima svoj pokrivač jer smo mi uglavnom otkriveni, a ona spava golih nožica. Slijedimo ja, Neva i na kraju tata. Dojim noću obje, zato sam između njih.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam intervenirala nikako, mala je jednostavno takvo dijete, spava cijelu noć od mjesec dana starosti :shock: uz iznimke kad su zubi izbijali. Isključivo dojena 6 mjeseci, dojena još uvijek. Da, da, ima ih i takvih. Moj sin je dojio 555 puta po noći, puzala sam na posao na koljenima, hodala sa ljubičastim podočnjacima, nisam se godinama nakon toga uspjela naspavati. Pa mi se eto zalomila neka svemirska ravnoteža.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spavamo svi skupa, sebastian dosta cica po noci

kad je dobio svoj krevet imao je fazu da je trazio da tamo zaspi ali kako mu je dosadilo da se mora po noci prebacivati kod nas ak hoce cicu odustao je i vratio se natrag u nas krevet

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Spavamo skupa - braco, beba i ja, tatu smo izbacili iz kreveta nakon rođenja L. dok ne kupimo veći krevet.
    Zajedničko spavanje uvelike olakšava noćno dojenje, to je sigurno, prvih par mjeseci sam prebacivala Marka u krevetić i to me iscrpilo do kraja, kad sam prestala s prebacivanjem, spasila sam se

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dok je bio manji spavali smo svi zajedno, a sada K. i ja u velikom krevetu, a MM u dnevnoj sobi. Nažalost imamo relativno uzak krevet, a od kad K. nemirno spava neizvedivo je da svi spavamo zajedno. K. još uvijek po noći doji, ali ne bi rekla da to ima veze sa zajedničkim spavanjem. I da ne doji situacija bi bila ista.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •