Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Uz dijete za vrijeme pretraga

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Uz dijete za vrijeme pretraga

Ne znam kako je drugdje, ali na zadarskoj pedijatriji je praksa da se roditelj istjera van ambulante dok se djetetu rade neke pretrage, tipa - vadi krv, uvodi braunila, kateter i sl.

Primijetila sam da se najveci dio roditelja u strahu od loseg odnosa prema njima i djeci zaista pridrzava te prakse i tako imamo situacije u kojoj djeca plaču ispred, a roditelji iza vrata.

Zelim ohrabriti roditelje u bojkotiranju te prakse. Ja sam pristojno odbijala odvojiti se od djeteta u bilo kojem trenutku i nista mi se specijalno nije dogodilo (osim sto me je kod zadnje terapije jedna sestra pitala jesam li zivjela VANI). Culi su oni da je "tamo vani" normalno da su roditelji uz svoju djecu i da se djeca ne moraju bojati igle i špatule.

Pa dajmo im da cuju da nas ima i tu. Moze?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Zagrebu se nisam susrela sa tom praksom. Stvarno, gdje god smo bili, a bili smo na dosta mjesta, nitko nije radio probleme oko toga. Ustvari nitko to uopće nije spominjao, podrazumjevalo se da sam s njim.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde dobro, malo mi je laknulo.

i kod nas na vadjenju krvi u djecjem laboratoriju djeca sjede na krilu roditelja, praksa tjeranja roditelja je uobicajena samo na odjelu pedijatrije.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa i mene su nekad pokušavali istjerati ... naglasak je na POKUŠAVALI...

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mene su istjerali, nisam se snašla, mlada mama, a njihov komentar je da je bolje da dijete ne vidi mamu koja mu ne može pomoći. TRebala sam reagirati, bilo bi joj sigurno bolje da me je makar vidila, a ovako se već danima borimo protiv jakoooog straha od odvajanja i to posebno mame... znači ne može biti u dnevnom na puzzlama dok ja odem na pi pi i pjevam joj da zna da nije sama. Do sada nismo imali problema, išla je i bakama i tetama, a sada jedva tati :/ Ide to na bolje, ali nije ni trebalo doći do toga. Da ne govorim da mi od dolaska iz bolnice ne spava noću, jednostavno jedno dva sata plače kroz san čim je spustim na krevet, a inaće se uspavljuje navečer ili po danu sama sa dudicom i krpicom. Nadam se da ovo neće još dugo, već sam luda skroz

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam uvijek s djetetom, osim kad sam bila s njim dok je ležao u bolnici i na Zaraznoj i na Srebrnjaku, sestre dođu, uzmu dijete i odnesu ga tam negdje u neku drugu sobu, stave mu onu iglicu i ko zna kaj još ne naprave i donesu ga natrag. Na moje pitanje zakaj nemogu s njim, odgovraju kratko i jasno da su takva pravila na odjelu i to je to.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dijanam da li si procitala sto pise na vratima zadarske pedijatrije? Prakticki te mogu u svakom trenutku izbaciti s odjela jer remetis njihov mir i red. Ogradili su se oni unaprijed. Usput s dr.B moja suradnja je takva da sam rekla taj ruku na moje djete vise stavit nece , a i dr. R (sefa odjela) razvlace po novinama zbog neljudskog odnosa prema pacijentima i roditeljima u vrijeme dezurstva na Hitnoj. Iako moram priznati sestra koja je u ponedjeljak u popodnevnim satima bila na odjelu bila je .

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Dijanam da li si procitala sto pise na vratima zadarske pedijatrije? Prakticki te mogu u svakom trenutku izbaciti s odjela jer remetis njihov mir i red. Ogradili su se oni unaprijed.
    otvorila sam ovu temu s namjerom da ohrabrim roditelje da ne brinu za ono sto pise na vratima i ograde se unaprijed recenicom "ja ne zelim da se dijete odvaja od mene ni u kojem slucaju, niti na kratko" umjesto da postavljaju pitanje "smijem li ostati uz dijete?".
    I ovo prvo se moze ljubazno izvesti.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nadam se ! Da se mene pita bila bi najnormalnija stvar na svijetu da je jedan od roditelja stalno uz djete, ali moja iskustva su drukcija. A vjeruj mi nisam osoba koja se lako povlaci.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Uz dijete za vrijeme pretraga

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Ne znam kako je drugdje, ali na zadarskoj pedijatriji je praksa da se roditelj istjera van ambulante dok se djetetu rade neke pretrage, tipa - vadi krv, uvodi braunila, kateter i sl.

Primijetila sam da se najveci dio roditelja u strahu od loseg odnosa prema njima i djeci zaista pridrzava te prakse i tako imamo situacije u kojoj djeca plaču ispred, a roditelji iza vrata.

Zelim ohrabriti roditelje u bojkotiranju te prakse. Ja sam pristojno odbijala odvojiti se od djeteta u bilo kojem trenutku i nista mi se specijalno nije dogodilo (osim sto me je kod zadnje terapije jedna sestra pitala jesam li zivjela VANI). Culi su oni da je "tamo vani" normalno da su roditelji uz svoju djecu i da se djeca ne moraju bojati igle i špatule.

Pa dajmo im da cuju da nas ima i tu. Moze?

da mi smo bili na odmoru kad se od frenda mala razbolila ostala u bolnici u zadru...kako joj je sestra adila krv(dijete dvije godine...)
    mala plače a sestre joj vade krv i viču na dijete...muči ne deri se...pa vidiš da je ne čujem šta mi priča...
    frendica sva u komi...
    kad sam uletila k njima unutra,počela se derat i prijetit novinarima isti tren...
    dale su mi dijete da primim na ruke i lijepo uz moju sugestiju djetetu izvadile krv da više nije suzu pustilo...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je sestra na Srebrnjaku došla, uzela sina s kreveta, i rekla da će ga brzo vratiti :? Ja sam skočila s kreveta, uzela joj ga iz ruku i krenula za njom (bosa i bez naočala, totalno me je zbunila, srećom da tamo imaju tople linoleume na podu). Samo je prokomentirala da roditelji to ne mogu gledati :shock: . Uglavnom, ja bez naočala stvarno ništa nisam vidjela , a barem sam bila uz malog.
    Slažem se da se moramo malo čvršće postaviti prema sestrama i liječnicima. Oni ponekad jednostavno ne shvačaju koliko su nama neke male stvari jako bitne.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:58

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja se stvarno nisam snašla, prvi mi je put. Možda bi se sada manje bojala, a samo je par minuta bila sama sa nepoznatim osobama... sestrama. Ubuduće ću ovako kao Gago... udrit se derat i prijetiti novinarima, valjda je to jedini način. :shock:
    Ovo što govori Bebelina, slažem se potpuno, dr. B. još iz rodilišta me se dojmio , ma katastrofa pristup roditeljima. Sada nas je otpustio dr. R- šef odjela i bio je super, mame su se to jutro smijale kako su svakih par minuta vodili djecu na pretrage, on je valjda to jutro otpustio pola odjela ali prije toga je obavio pretrage. Mi smo zbog čekanja nalaza imali kasniji otpust pa sam vidila kako gužvu i trčanje sestara sa djecom na pretrage. Ovo u novinama je istina 8) , eto ja sam valjda imala sreće, pa je sve skupa bilo ok.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

rastužim se kad tako nešto čujem jer je žalostno da u današnje vrijeme moramo prijetiti novinarima da bi se med. osoblje prema djeci ponašali na dostojanstven i primjern način.

no, hvala bogu da postoje i da barem na taj način (kad pravni nije baš pouzdan) imamo muda da INZISTIRAMO na svoja prava (kao ljudi, roditelji...)

nadam se da nećemo za uvijek morati postupati na način da prijetimo medijima te da će jedan dan ljudi početi osječati se odgovorinima za svoje postupke, neovisno da li će završiti na vijestima (maybe one day.... )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mene su pokusavali istjerati vise puta, dok je lezao u bolnici, kad bi mu vadili krv ili ga previjali poslje operacije..al NISU USPJELI...

Nedam se ja, pogotovo kad doooobro utvrdis svoja prava...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo, kad je Nađa imala 15-tak dana išli na lapisiranje pupka, i dečiji hirurg mi rekao da izađem napolje. Ja se u prvi mah nisam snašla i pošla sam ka vratima, a na vratima MM napravio ovakvu facu :shock: i meni onda tek sinulo, okrenula se i vratila. Rekla sam dr-u ja ću ipak da ostanem, on je malo gunđao sebi u bradu ali ko ga šljivi...

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svugdje sam mogla biti s njim na pretragama, osim na odjelu pedijatrije dok je ležao u bolnici....prvo sam probala beskičmenjačkim pitanjem "smijem li biti uz dijete" pa sam vidjela da ne pali pa sam zahtjevala da želim biti uz dijete, a njihov odgovor je bio da bolje da ne vidim dijete kako plače ali nisam se dala smesti
    šta oni stvarno misle da mi je lakše ako nešto ne vidim...
    podržavam bojkotiranje takvih pravila!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bili smo u zaraznoj sedam dana i bila sam prisutna na svim petragama od vađenja krvi na dalje. čim smo došli u ambulantu na odjelu izjasnila sam se da ne dolazi u obzir da mu išta rade bez mene. ne znam jesam li naišla na normalnu ekipu ili su vidjeli da sam nabrijana i da nema šanse da odustanem.
    ja sam ga vodila sama i okolo po drugim zgradama na zaraznoj na pretrage, samo bi sestra došla dala uputnicu i rekla da nas očekuju tu i tu.

ne mogu reći da me je netko gledao poprijeko zbog toga, meni su svi tamo bili ok.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nama je to bila OK procedura, bili smo s njimena svim pretragama dok j ebio hospitaliziran osim na lumbalnoj punkciji (meni je to bilo prihvatljivo, ne znam ima li tko drugačijih iskustava s lumbalnom). Čak, moj je, tada dvogodišnjak, bio toliko grletan da bi u vrijeme vizite (jedino vrijeme u toku dana i noći kada su me tražili da izađem iz sobe) i on i ja izlazili iz sobe a oni bi se bavili drugom djcom i B kartonom

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ga vodila sama i okolo po drugim zgradama na zaraznoj na pretrage, samo bi sestra došla dala uputnicu i rekla da nas očekuju tu i tu.
    ovo je praksa u Zaraznoj vec nekoliko godina

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    ovo je praksa u Zaraznoj vec nekoliko godina
    svakako je manje stresno za dijete.
    kad mi je kćer prije nekih devet godina bila u zaraznoj uzeli su mi ju iz ruku na vratima odjela i rekli dođite u vrijeme posjete, a ona je vrištala iz petnih žila.
    mogla sam biti s njom sat vremena na dan i to je bilo to. naravno bila je stalno vezana zbog infuzije i nije prestajala plakati.
    zbog svega toga sam se nabrijala već na putu u zaraznu, a oni su me pozitivno šokirali.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kad je F imao rotu, došli smo u rokfelerovu i preporučili su nam infuziju-izričito sam tražila da budem s njim dok mu uvode iglu-nisu mi dali
    rekla sam da dojim-pa da ga mogu dojiti dok mu uvode istu -nisu dali

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    kad je F imao rotu, došli smo u rokfelerovu i preporučili su nam infuziju-izričito sam tražila da budem s njim dok mu uvode iglu-nisu mi dali
    rekla sam da dojim-pa da ga mogu dojiti dok mu uvode istu -nisu dali
    ja se nisam dala van ni kad su mu uvodili kateter za urin iako su mi rekli da bi bilo bolje da pričekam vani.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    i nama je to bila OK procedura, bili smo s njimena svim pretragama dok j ebio hospitaliziran osim na lumbalnoj punkciji (meni je to bilo prihvatljivo, ne znam ima li tko drugačijih iskustava s lumbalnom).
    evo ovako. na svim pretragama, zajedno u sobi, nosila ga okolo na pretrage (po drugim zgradama), samo nisam bila s njim za vrijeme punkcije.
    sad bih voljela da sam bila i tad, ali zaista ne znam bi li mi to dopustili.
    jer su dopustili sve, baš sve osim toga.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam vam mama koja pada u nesvijest kad vidi krv (nisam princeza, ali imam fobiju od krvi i to od djetinjstva i (pre)čestih pretraga ), ali nema šanse niti ikakve sile da bi me netko potjerao dok se mome djetetu vadi krv (ili rade bilo kakve druge pretrage). Jednostavno, ne gledam u njegovu ruku i što mu rade, nego ga mazim i smirujem.
    Na Odjelu pedijatrije, ali u specijalističkoj ambulanti, sestra Ljubica (koja djetetu prije uboda anestetizira ruku kremom da manje boli i cijela je ponosna na taj svoj "izum") niti jednom nije spomenula mogućnost da se ja udaljim dok oni M-u vade krv.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nema šanse da me odvoje od moga djeteta!
    Makar se vežem za krevet...

Malo provjerite, dali je Hrvatska potpisnica konvencije o pravima djece...onda se treba vaditi na nju, jer po toj konvenciji niko nema prava, da odvaja majku i djete.

Znam, da je Slovenija potpisala ovu konvenciju...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo bile u Puli u bolnici i svugdje sam odlazila sa njom. Mislim da su u toj bolnici jako susretljivi i dragi ljudi kojima je lakše raditi ako su roditelji uključeni u lječenje. Uvijek sam jasno (i glasno) izricala svoje mišljenje i želje i to su poštovali. Odlazak u bolnicu je uvijek borba jer je bolnica sustav koji ima postavljene krute okvire. Tamo ne možeš biti pasivan i čekati da drugi odlučuju za tvoje dijete, treba aktivno sudjelovati u svemu pitati sve što te zanima i tražiti ono šta misliš da je bolje.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bok, mi se spremamo na jednu lakšu operaciju na REbro u 3. mjesecu, molim vas da mi kažete na što ja imam pravo i što nam ne smiju raditi u pogledu odvajanja.
    Naravno da neću ulaziti u operacijsku salu, ali da li za sve pretrage mogu biti uz nju?
    Imam 2 iskustva sa ležanjem u bolnicama - ajd bar sam bila sa djetetom uz plaćanje i mogu reći da je zarazna super, jedino su me stjerali van kada su joj radili lumbalnu punkciju, a i to mi je bilo sumnjivo da su joj radili na živo makar je pisalo na nekakvom plakatu da daju lokalnu, jer je urlala užasno... NAkon toga je bilo sve ok, sama sam je kupala, dolazili su u sobu vaditi krv i sve tako..
    No, loše iskustvo na Srebrnjaku u bolnici za dječje plućne bolesti - sestre su je svako jutro nosile na kupanje nakon čega bi se vraćala sva ledena i naravno uplakana, ali nisu se dale smesti. ISto tako mi je ostalo u ružnom sjećanju kako je dr odredio da mora ići na onaj čokčok zato što joj je bio pun nos kad ju je došao pogledati zadnji dan zbog plakanja na kupanju, i onda su sestre došle nakon 4 sata, kad joj je nos bio već ok, ali one su dobile naredbu i nema boga, 4 su je držale da bi joj jedna to radila... NA žalost ja u ono vrijeme još nisam bila mama tigrica i na žalost sam dopustila da je odvedu, tek nakon par minuta sam dotrčala pa su je pustile..

Uglavnom, htjela bih znati kako se postaviti na takve stvari - sa kćeri ću biti smještena u bolnici, ne znam kakvi su apartmani, ali hoću spriječiti takve gluposti, da mi je otimaju iz ruku..

Inače, skoro sam poludila kad smo nedavno bili na pregledu na Rebru, ultrazvuk oka, dođemo u sobu i časna sestra bez objašnjenja mi uzme dijete iz ruku i stavi ga na stol za preglede, još trkeljajući da jel ja znam držati dijete, da mu treba držati glavu. POludila sam na to otimanje iz ruku bez objašnjenja što je vrlo bahato, i patroniziranje oko pridržavanja glavice - procijedila sam da mi je to treće i da znam kako se dijete drži (za razliku od nje koja je časna sestra i nema djece ) Ne znam da li sam ja jedina alergična na časne, što one uopće rade u medicini ( da ne kažem što one uopće RADE ali to nije tema)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •