Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: testovi inteligencije za malu djecu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno testovi inteligencije za malu djecu

jel neko od vas isao sa klincima na testiranje inteligencije (mi smo obavili sa 3 god i 9 mjeseci). jesu uopce ti testovi pokazatelji bilo cega?

treba nam literatura i linkovi o autisticnoj djeci sa visim iq-om jer nemam pojma kako da malog iz pasivnog stanja (tipicno za dio autisticne djece) nekako predje u aktivnije

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa pokazatelji su inteligencije - sto ste radili od testova (trebalo bi pisati na nalazu -wisc?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod TS se obavezno radi wisc. Ali, inteligencija je samo jedan vid kognitivnih sposobnosti. Dobro testiranje uključuje mnogo više od toga.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga stray cat,
    ne znam koliko ću ti biti od pomoći s obzirom da ja radim u redovnoj OŠ, i iskustvo s darovitima koje imam odnosi se uglavnom na populaciju osnovne i srednje škole. O poremećajima iz autističnog spektra zaista ne znam puno.
    Vjerujem da pitanja koja te muče možeš u svakom slučaju postaviti i u ustanovi u kojoj je tvoje dijete testirano/praćeno (Centar za autizam?).

Za dodatne informacije preporučujem ti da se obratiš u Centar za rehabilitaciju ERFa Tamo jedan dan u tjednu rade profesori s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta i mislim da možeš na tom mjestu dobiti daleko najkompetetnije savjete.

Što se tiče testova i testiranja u predškolskoj dobi mislim da ti može više reći flower. No načelno stoji da testovi inteligencije u najmlađoj dobi ispituju u prvom redu senzomotoričke sposobnosti (nasuprot akademskim i verbalnim sposobnostima u testovima za stariju djecu i odrasle). Sposobnosti kao što su mišićna koordinacija, tjelesna kontrola, vještina baratanja predmetima, senzorno perceptivne oštrina i pamćenje u toj dobi mogu biti dobar prediktor razvoja kognitivnih sposobnosti u kasnijem djetinjstvu, adolescenciji i odrasloj dobi (ali i ne moraju).

Također, rezulatati na testovima se u pravilu ne izražavaju kao kvocijent inteligencije. (osim u nekakve popularne svrhe).
    Na ovom forumu se inače, može svašta pročitati pa i da se u ranoj dječjoj i predškolskoj dobi primjenjuju testovi ličnosti - to jednostavno ne bi išlo.

U pravilu se WISC koristi od 6 godine, a za djecu od 4,5-6,5 godina upotrebljava se WPPSI (Wechsler Preschool).

Ne znam koliko sam ti uopće pomogla, ali držim vam palce za sve što vam predstoji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi zivimo u nizozemskoj i ovdje na zalost jako kaskaju za svijetom, vrlo su komotni sa cekanjem na preglede (ne da mi se zapravo pisat o ocaju koj vlada ovdje u zdravstvenoj zastiti djece)

psihologica je obavila promatranja i testove inteligencije i za inteligenciju su radili neverbalne testove inteligencije za djecu od 2,5-7 god i ima 6 parametara koje gledaju

jos uvijek nisam dosla do specijaliste koj bi nam pomogao da se nekako utvrdi kako on stvarno cuje i vidi jer kuzimo da nekad ne funkcionira. ista je prica sa motorikom usta, jos uvijek lose prica, lose zvace i sl.

jel moguce u zagrebu doci do specijaliste i to uredno platiti

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam skužila da ste vani.
    Ja ti svakako preporučam Centar za rehabilitaciju - oni rade i dijagnostiku i rehabilitaciju. (u načelu roditelji plaćaju neku malu participaciju 30 ili 50 kuna čini mi se). Problem je što se zna dosta čekati na termine, ali mislim da možeš dogovoriti neki intenzivniji tretman s obzirom na vaše okolnosti.
    Moja iskustva i iskustva naših roditelja s tim centrom su izvrsna - doduše surađivala sam s njima po pitanju drugačije problematike.
    To je mjesto gdje zaista možeš dobiti kompetentno mišljenje bez nepotrebnog dociranja.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sto se tice vida, tj. koliko je funkcionalan: Vino Bek ili Mala kuca-oni to mogu ustanoviti. Sluh u Suvagu.

Najraniji test IQ je od 2,5 god. (Wechsler Preschool mislim, ja ga zovem vipsi, ali ga nisam koristila, imaju ga u Bolnici Goljak). Uglavnom se prije 4. god ne testira inteligencija vec se rade procjene razvojnim testovima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •