Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: bolovanje - djeca do tri godine starosti?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno bolovanje - djeca do tri godine starosti?

Molim Vas ako netko ima informaciju o načinu obračuna plaće za vrijeme trajanja bolovanja zbog bolesti djeteta koje je staro 14 mjeseci?

Naime, kolegice koje rade u Državnom sektoru (konkretno u školi i biblioteci) imaju plaćeno bolovanje u 100% iznosu plaće a meni je isplaćeno 70% iznosa (kako se u mojoj firmi obračunava i inače kada se radi o bolovanju zbog moje tj.djelatnikove bolesti).

Zanima me da li je bolovanje za djecu do tri godine regulirano Zakonom o radu ili vlasnik firme može sam definirati način obračuna tj.jednako tretirati oba razloga bolovanja?

Hvala svima unaprijed na odgovoru

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja radim u privatnoj firmi,zakidaju nas di god stignu ali bolovanje do 3 godine djetete mi je ivijek isplačeno 100 posto.da imaju opciju uplatit manje sigurno bi ju iskoristili,pa vjerujem da to zakonski nije moguce.vjerovatno im se desila neka greška kod obračuna.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

100% plaće, ali limit te plaće je 4250 kn. Znači to je max iznos koji možeš dobiti. Ako imaš plaću veću od tog iznosa, više to nije 100% tvoje plaće, nego taj poseban broj 4250.

Ja sam isto pitala, da li se sada, kada su porodiljne naknade delimitirane, ta granica promijenila i baš tu na forumu su mi rekli da nije.

Ako ti je veća plaća, bolje ti je ići na bolovanje za sebe, ovo se ne smije napisati

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala na odgovorima

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    100% plaće, ali limit te plaće je 4250 kn. Znači to je max iznos koji možeš dobiti. Ako imaš plaću veću od tog iznosa, više to nije 100% tvoje plaće, nego taj poseban broj 4250.

Ja sam isto pitala, da li se sada, kada su porodiljne naknade delimitirane, ta granica promijenila i baš tu na forumu su mi rekli da nije.

Ako ti je veća plaća, bolje ti je ići na bolovanje za sebe, ovo se ne smije napisati
    Ma kako sad to?

MM radi u INI i on je išao na bolovanje zbog Petre i normalno mu je isplačeno 100%, a ima veću plaću od 4250.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa
    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa

Ma kako sad to?

MM radi u INI i on je išao na bolovanje zbog Petre i normalno mu je isplačeno 100%, a ima veću plaću od 4250.
    mislim da je to nemoguće!!!

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mislile mi to ili ne, on je dobio listu i za prošli i pretprošli mjesec

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

na kojoj je posebno označen dio - njega djeteta do 3 godine, ali u iznosu koji bi dobio na plaći, bez obzira na bolovanje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to znači da mu je firma isplatila razliku :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Provjeri da li prva tri mjeseca rada nakon porodiljnog uzimaju prosjek zadnjih plaća (u tvom slučaju porodiljne naknade) i onda po tom prosjeku isplaćuju. Nakon što tri mjeseca odradiš bez bolovanja onda ćeš imat 100% plaću na bolovanju.
    Takav slučaj sam ja imala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Provjeri da li prva tri mjeseca rada nakon porodiljnog uzimaju prosjek zadnjih plaća (u tvom slučaju porodiljne naknade) i onda po tom prosjeku isplaćuju. Nakon što tri mjeseca odradiš bez bolovanja onda ćeš imat 100% plaću na bolovanju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    to znači da mu je firma isplatila razliku :D

Ne bih rekla, ipak je to zabuna. Radim u istoj firmi i ne isplaćuje mi se nikakva razlika za bolovanje, nego mi je plaća u mjesecu kad sam na bolovanju manja. Do 3 godine 100% uz maksimum od 4.250, nakon tri godine 70% od 4.250.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da je po novom Zakonu potrebno raditi 2 mjeseca, a ne 3 za ostvarenje prosjeka.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    i meni se ovo desilo.
    kad sam otišla na bolovanje ženska iz računovodstva je zvala kolegicu i rekla da je bolje da uzmem bolovanje za sebe, a ne za malog.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imate pravo..
    radila sam kalkulacije (inače sam slične struke ali ne obračunavam plaće vec 8 godina)..i dobila u lipu istu sumu...gornja granica za bolovanje za dijete je stvarno 4250,00..

ukratko,da sam bila na bolovanju za sebe ta tri dana dobila bih 156kn više a da sam redovno radila..hm...znatno više

no kad se radi o našim bebačima ..briga me i da mi ništa ne plate...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •