Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: "white noise"

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno "white noise"

mnogi nasi prijatelji nas ubedjuju da ostavimo ukljucen radio ili tv dok N. spava... sto se mm i meni uopste ne dopada... :?

s druge strane, znam da nije pametno ni da bebac spava u potpunoj tisini, pa je mm snimio zvuk potoka i uz njega N. spava preko dana... nocu spavamo u tisini (bar se trudimo )

zanima me da li pustate "white noise" tj. neke zvukove svojim bebcima dok spavaju i ako je odgovor potvrdan, sta je to sto im pustate?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne. Spavamo u tisini. Mislim da stvarno nema potrebe umjetno raditi buku. Po noci je tisina, po danu nastojimo biti tihi dok H spava. Govorimo, ali se ne deremo, kuham, ali ne lupam loncima, ne usisavam, TV gledam tiho...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Samo preko dana, i to prije nego što zaspi, kad spava ništ ne svira. I bit je da joj se pusti taman prije nego što zaspi da bi je smirilo, opustilo i pomoglo zaspati. Po noći nikakav zvuk, tišina i mrak, bez pjevanja da zaspi po buđenjima u noći, bez da tako kažem ičega. Da polako počne njen bioritam razlikovat spavanje po danu i po noći. Po danu nisam posebno tiha. Dopustim sve normalne zvukove. ( E, sad, kad joj bratec krikne pod uho.. ...tu nema pomoći.. )

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kod nas stalno svira radio
    živimo u centru, između dvije jako prometne ulice
    a i komšiluk nije za pohvaliti se s njima :/
    tako da šmizla sluša radio stalno, i kad je budna i kad pajki
    ne vidim u tome ništa loše

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo navikli od pocetka da se slusa glazba normalne jakosti, normalno se razgovara, tv je upaljen, i ona spava. Po noci je mirno i tiho. kad je bila nova Godina onda se stvarno puno pucalo u susjedstvu i petarde i vatromet ali se ona nije ni okrenula....spavala je kao da se nista ne dogada.....mislim da je to zato jer je navikla od rodenja na zvukove.....

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e, zato je nasa beba festala do 2 h u novogodisnjoj noci, jer joj nije bilo jasno sta se sad dogada...

mozda grijesim, ali kod nas se ni komarac ne cuje kad mala spava. polazim od sebe jer isto volim da je mrak , mir i tisina, kad spavam...sve dr me probudi.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po meni, bijela buka isto nema nikakvog smisla dok dijete spava, već dok se smiruje/uspavljuje. Kad bi Leona kao beba bila neutješna, silno mi je pomagala kombinacija nošenja u marami i zvuka saugera, smirila bi se isti čas i vrlo često zaspala, čak i onda kad mi to nije bila namjera
    Neke druge bebe smiruje zvuk vode koja teče, upaljene nape, fena i slično. Ali sve u funkicji smirivanja i opuštanja, pošto kažu da takvi šumovi bebu posjećaju na sretne dane u maminoj buši

A kao i druge cure, dok bi Leonči spavala po danu, normalno smo se kretali po stanu, pričali itd., a po noći bi bila tišina.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tina parada prvotno napisa
    Mi smo navikli od pocetka da se slusa glazba normalne jakosti, normalno se razgovara, tv je upaljen, i ona spava. Po noci je mirno i tiho. kad je bila nova Godina onda se stvarno puno pucalo u susjedstvu i petarde i vatromet ali se ona nije ni okrenula....spavala je kao da se nista ne dogada.....mislim da je to zato jer je navikla od rodenja na zvukove.....
    identično i kod nas.

s tim što ona i navečer zaspe uz tv koji nam je u sobi. nije da trešti, ali nije mu ni zvuk skroz isključen.

kad šefica spava ipak nastojim snizit glas za koju oktavu i ne dozivat se s jednog kraja kuće na drugi. ali daleko smo od šaputanja i hodanja na prstima.
    uostalom ne smeta joj ni vani buka auta, kamiona, dreka ljudi. imam osjećaj kao da dica imaju neku klapnu u ušima koju priklope kad spavaju pa im nikakva buka ne smeta.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kod nas je tišina dok karlo spava, nije sad da tiho pričamo ili hodamo na prstima, ali sve normalno radimo. Ne puštam munikakvu glazbu i navikao je tako spavat. Jedino susjeda iznad nas stalno klapai to ga ponekad probudi

petra111

Početno

Citiraj tina parada prvotno napisa
    I mi uvijek imamo upaljeno sve normalne jakosti jedino je ponoći tiho a i onda zna biti tiho upaljen televizor.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma i nama je taj zvuk potoka, ustvari zvuk vode koja tece, u pocetku sluzio za umirivanje i uspavljivanje... da ovo pali smo otkrili sasvim slucajno, jednom prilikom u kupatilu

problem je sto stanujemo u zgradi u kojoj su sve sami penzioneri pa se ni muva ne cuje... ako zelim nesto da uradim onda i najmanji zvuk zvuci kao topovska paljba, a da ne pominjem onaj marfijev zakon da kad se trudis da budes tih, sve ti ispada iz ruku, narocito stvari koje zvece

tv, kao sto rekoh ne volimo, pa nam taj zvuk vode dobro dodje kao zvucna podloga u koju se utope svi ostali zvuci...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zapravo ako se dobro sjećam, (čitala je davno, moram malo obnovit), Pantley u svojoj no cry, i kaže da je ponekad i kod spavanja dobro stavit white noise, ili što je već bebi poznato ako u okolini postoje neki jaki zvukovi na koje nemožeš utjecat pa se onda utope lakše...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •