Kada ste prebacili djecu iz ''ležeće'' autosjedalice u ''sjedeću''? mi sad imamo 5mjeseci i 8,5kg (vejiki smo) i ona ležeća košara autosjedalica mu je knap i to poprilično. I da li vam djeca spavaju u sjedećem položaju u autu?
Kada ste prebacili djecu iz ''ležeće'' autosjedalice u ''sjedeću''? mi sad imamo 5mjeseci i 8,5kg (vejiki smo) i ona ležeća košara autosjedalica mu je knap i to poprilično. I da li vam djeca spavaju u sjedećem položaju u autu?
Mi smo kupili kombiniranu 0-18 i postavili je u "najležećkiji" položaj u suprotnom smjeru od vožnje i tako spava bez problema. Samo joj malo glava klima jer je sjedalo nagnuto pa AS preuspravno stoji.![]()
silverinne, dijete ti je premalo da ju staviš u "sjedeću" autosjedalicu.
Minimum je 9 kg i samostalno ustajanje na noge. Oba uvjeta moraju biti zadovoljena.
U idealnom slučaju dijete ima i navršenih 12 mjeseci života.
Ako nikako ne ide u ovu koju sada imate, kombinirana AS vam je jedino rješenje.
da ju = da ga
![]()
Oprosti.
tak sam si i mislila. nego da pitam - zašto je važno dizanje na noge? nisam upućena...![]()
Najjednostavnije rečeno, ako dijete može samostalno ustati, onda se pretpostavlja da su mu mišići vrata dovoljno jaki da zadrže glavicu koja bi u slučaju sudara nastavila putanju kretanja (prema naprijed, ako je sjedalica okrenuta u smjeru vožnje); to je uvjet koji smanjuje mogućnost ozljeđivanja kičmene moždine.
Ako se djeca prerano okrenu u smjer vožnje, a ne ustaju samostalno na noge, a desi se sudar, jednostavno je gotovo nemoguće izbjeći ozbiljno ozljeđivanje vrata![]()
Pitanje je i po čemu zaključuješ da je dijete preraslo ovu sjedalicu. Od vrha glave djeteta do vrha autosjedalice mora biti više od 2 cm, a ako je taj razmak manji, dijete je autosjedalicu preraslo. Položaj nogu, odn. skvrčene noge koje dotiču naslon stražnjeg sjedala nisu znak da je dijete sjedalicu preraslo. Sjedalica je do 10 ili 13 kg.
I preporuka je što dulje dijete voziti u sjedalici koja je okrenuta unatrag jer je to daleko sigurnije za dijete.
Tibica, autosjedalica vam nije ispravno montirana ako je nagib veći od 60 stupnjeva. Odite na neki od besplatnih pregleda da vam savjetnice to pomognu ispravno montirati.
da, da. kužim. a šta je s onim sjedećim ali okrenutim kontra smjera vožnje? jer on već sad samostalno sjedi bez nagovaranja i pomoći.
sorry ako gnjavim ali stvarno bih htjela biti sigurna![]()
To su te "kombinirane".
silverinne, imaš PP
Pridružujemo se preporuci za kombiniranu AS.silverinne prvotno napisa
L. se vozi u kombiniranoj AS (još uvijek obrnuto od smjera vožnje) od svojih 7 mj.. Spava bez problema jer se naša kombinirana AS mora montirati u auto u "najnakošenijem položaju sjedećeg dijela" (polusjedeći) kod vožnje bebe obrnuto od smjera vožnje (nije mi baš ispala dobro rečenica, ali bitno je da se kuži što hoću reći) .
mg1975, sve OK, imam samo pitanje - je li kut naslona u odnosu na tlo između 45 i 60? Ne bi smio biti veći.
amalthea - H.V.A.L.A. - JUR D BEST! :D
inače mi imamo 0-13kg, autosjedalica i košara od kolica u jednom Jane carera pro matrix i totalno mu je kratka. glavom udara u vrh a nogice mu vire van (oblikovana je ko kadica). zasad ga još vozimo u ležećem položaju i po nekoj mojoj logici - ako mu noge vire van iz tog čuda, pri jačem udaru bi se možda mogle polomiti. U sjedeći položaj ga u tome ne mogu staviti ni u kojem smjeru vožnje jer onda strši još više na sve strane. i to je više manje to. al istraživati ću još i hvala svima
meni je ovdje malo nejasno je li to kosara ili sjedalica, to u cemu se sada vozi :?
Neće se polomiti, bez brige; u Švedskoj se djeca do 4 godine voze okrenuti suprotno smjeru vožnje i ne lome noge![]()
To je sjedalica koja može poslužiti i kao košara.ivana7997 prvotno napisa
Da, kut naslona je unutar 45 i 60.Amalthea prvotno napisa
Onda vozite sigurno![]()
Zna li netko da li maxi cosi cabriofix i britax cosytot spadaju pod kombinirane (u smjeru i kontra smjera vožnje) autosjedalice? Ne uspijevam skužiti iz onoga što o njima nalazim na netu
i mogu li se gdje u zg naći recaro sjedalice?
silverinne, da li ste pokušali Matrix-icu postaviti u onaj položaj 2, polusjedeći, koji se može namjestiti na kut 45-50 stupnjeva, a što gleda u smjer obratnom vožnji ? Ako vidiš da mu je glavica u tom polusjedećem položaju 2cm ispod ruba, niste još prerasli autosjedalicu. Nogice mogu ići vani i udarati o naslon sjedala auta, to nije važno.
Jedini problem je tu montaža. Ako vidiš da je autosjedalica preokomita (a to ovisi i o nagibu sjedala), treba ju nagnuti unazad dok ne dođete na taj kut od 45-60 stupnjeva (najbolje da podmetnete nešto ispod nje) i jako pritegnuti pojaseve auta.
ma jesmo i knapac skroz a i općenito imamo problema s tim kolicima s obzirom na naše potrebe, tako da ćemo ih svakako u potpunosti mijenjati.
ove obje navedene sjedalice su 0+ grupa, što znači do 13 kg i montiraju se isključivo u smjeru suprotnom od smjera vožnje.silverinne prvotno napisa
što se tiče recaro sjedalica, njihov predstavnik u hr je http://www.glasurit.hr/ (predstavnik za recaro, ne samo za AS)ali oni se očigledno bave nečim drugim primarno pa bi ih trebalo nazvati i pitati da li se sjedalica može preko njih kupiti.
Mi smo u Cabriu proveli do zadnjeg mogućeg trenutka. Imala je 15 mjeseci, kilogramima je bila daaaaleko od gornje granice (sad ima 2 godine i 10,5 kg) no visinom nam je bila knap pa smo se preselili u Tobi.
Da Nam Cabrio visinom nije bio premali još bi mi to produžili, ovako smo bili sretni što je trajalo tih 15 mjeseci. :D
kupili smo crveni cabrio i suuuper nam je!
miš je cijelim putem gledao kroz prozor pa u mene sve začuđeno, kao - šta i ovog vani ima?! :D
Mislim da je ispravno montirana, čak sam i podmetnula smotani ručnik ispod da dobijem malo veći nagib, ali ništa bitno se nije dogodilo.saška prvotno napisa
sljedeći pregled u Ri je tek u travnju čini mi se.
Mislim da bi taj ručni trebali maknuti jer na taj način sjedalica nije ispavno vezana.tibica prvotno napisa
Pogledaj na ovom linku kako možeš postići ispravan nagib:tibica prvotno napisa
http://autosjedalice.info/cms/index....d=18&Itemid=43
Zanima me jesu li te košare-autosjedalice od Jane dovoljno sigurne?
Frendica bi je htjela koristiti pa malo da se informiram jer sam bila uvjerena da nije dobro bebicu voziti u košari. :?
imaju atest.
ali, ležeći položaj je i tu samo za novorođenčad se problemima disanja. ostale bebe voze se od početka u onom drugom položaju, kao i bilo koja druga AS
A evo razloga zasto koristiti Jane (ili bilo koji drugi auto-krevetic) u lezecem lateralnom polozaju samo ako apsolutno moras (odnosno ako polulezeci polozaj uzrokuje djetetu smetnje u disanju):
Jane autokrevetic crash test
Eto i mislila sam da nije siguran. Kako da joj to objasnim :?
Imam osjećaj da se već odlučila za tu košaru jer ju je jedna neinformirana frendica ishvalila. Njoj je bitno da joj dijete leži jer je uvjerena da je taj polu ležeći položaj može štetiti ili barem biti neudoban.![]()
pa pokaži joj ovaj crash test. ako ju to ne uvjeri, onda vjerojatno nema pomoći![]()
i isprintaj joj ASUIBI brošuru
Mi smo se prije par dana preselili u Ferrari AS. Polozaj je isti kao i kod kosare samo sto meni osobno u AS djeluje puno sigurnije. A u kosaru vise ni ne stane jer ima preko 9 kg i preko 70 cm.
Ali ne samo da se ne ustaje na noge nego jos ni ne sjedi samostalno... :/
Kombiniranu sjedalicu okrenutu protiv smjera vožnje ili je to sjedalica koja je okrenuta u smjer vožnje?
Koliko vidim po webu Ferrari AS se samo mogu montirati u smijeru vožnje.....daj napiši koji je model AS-a.koksy prvotno napisa
......ako se ne može montirati suprotno od smjera vožnje morate kupiti tzv. kombinranu AS grupa 0+/I jer definitivno niste ispunili bitan uvijet ustajanje + što još ne sjedi samostalno.
koksy, super da ga više ne voziš u košari jer je to opasno.
ALI, dijete mora biti u AS 0-9 dok ne skupi 9 kg i dok se ne počne samostalno ustajati
ne znam je li opasnije da ga vozite u košari, ili u AS okrenutoj prema naprijed :/
probajte nabaviti barem rabljenu AS 0-1 pa ga vozite u tome dok ne stasa za ferrari
Samo mala ispravkaLutonjica prvotno napisa
![]()
Sjedalice za novorodencad NISU za 0-9 kg nego su za 0-10 kg (grupa 0) ili 0-13 kg (grupa 0+).
Okrenut je u suprotnom smjeru od voznje. Moze se tako postaviti. Iako u uputstvima pise da se dijete od 9 kg moze okrenuti u smjeru voznje ali necemo jos. Mene je ustvari samo zanimalo da li je prerano za AS s obzirom da ima 5.5 mj.?
koksy, u suprotnom smjeru i mora biti.
a jel prerano za as, odgovor je nije.
dijete se mora u autosjedalici voziti od prvog dana.
ma znam to, al dosad se vozio u kosari-autosjedalici a sad je bas u pravoj as. Kuzis kaj mislim ?Nika prvotno napisa
koksy , moje znatiželje radi, :? koliko ti je dijete i kakvu sjedalicu imaš? vidim da ima 5,5 mj, al da tako brzo može prerast 0 ili 0+ :/
koksy prvotno napisa
Pa bas i ne.
Pitala si :...i odgovor je da nije prerano, nego prekasnoMene je ustvari samo zanimalo da li je prerano za AS s obzirom da ima 5.5 mj.?.
Jel mozda rijec o nedonoscetu pa je lijecnik dao preporuku da se vozi u kosari?
Ma nije nedonosce, cak stovise... Dosad se vozio u toj kosari tj. to je i as. Nisam ga mogla ko malu bebu stavit u pravu, veliku as u polusjedeci polozaj zar ne? I u ovoj kosari je bio normalno vezan i sve te ostale mjere sigurnosti osim sto je bio lezecem polozaju. To je ona jaje kosara, ma sigurno znas na sta mislim. Ona u kojoj ga vozis doma iz rodilista.
Aha, misliš - dosad se vozio u ovome
http://autosjedalice.info/cms/images...icabezbaze.jpg
a ti bi ga prebacila u
http://autosjedalice.info/cms/images...pa1sjedalo.jpg
Aha, misliš - dosad se vozio u ovome
http://autosjedalice.info/cms/images...icabezbaze.jpg
a ti bi ga prebacila u
http://autosjedalice.info/cms/images...pa1sjedalo.jpg
- samo montirano u smjeru suprotno vožnji, a ne u smjeru kao na slici.
Pa gle, budući da on ne sjedi samostalno, moraš mu postići nagib te sjedalice od 45 stupnjeva - maksimalno 60 stupnjeva - naslon u odnosu na tlo.
Ako uspiješ dobiti taj kut, onda je dijete u otprilike istom položaju kao u autosjedalici grupe 0.
koliko sa ja skužila da se beba vozi cijelo vrijeme u ovome http://www.media-commerce.com.hr/adm...le_blanket.jpg i tu košaru je preraslo!
a ona bi sad u ovo tvoje amalthea http://autosjedalice.info/cms/images...pa1sjedalo.jpg
koksy, jesam dobro polovila?
Da cure, upravo tako! Uff, dok se mi skuzimo...![]()
Ima nagib od 45 ali ipak je mrvicu vise u sjedecem nego u kosari, ili mi se mozda cini.
Znaci to je sve ok? u suprotnom smjeru voznje je, nagib ima, vezan je pod obavezno... Bitno mi je samo bilo da nije prerano.
ajme koksy pa ta košara uopće nije autosjedalica
bjež'te brzo u AS 0 ili 0+
nije prerano, nego 5,5 mjeseci prekasno
![]()