Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: šta za smirivanje želudca?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno šta za smirivanje želudca?

cijeli dan mi je osjećaj kao da mi je oštećena stijenka želudca...ako znate onaj osjećaj kad popijete kavu na prazan želudac... samo kaj sam se ful najela i ne prestaje...

Kako da to ublažim???.... inače, sinoć sam počela pit antibiotik eritromicin zbog ureaplazme i mislim da mi on teško sjeda. Bad mi je zbog bebice. Cijeli trbuh me nekako boli. Baš sam koma :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ti recimo tablete, bilo kakve, uvijek pijem s jogurtom i to dosta jogurta jer me isto znao želudac dosta boljeti ponekad...meni to tako odgovara i nemam više problema...ne znam da li je to opcija kod tebe
    s obzirom da te već boli ne znam što da ti savjetujem osim pošaljem hrpu
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jeste, antibiotik je kriv.
    probaj ga uvijek piti nakon malog obroka, nazalost nista drugo ne pomaze.
    a postoji mogucnost da ima slabije dejstvo ako ga pijes s necim sto sadrzi kalcij, pa jogurt probaj piti izmedju dva antibiotika.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    a postoji mogucnost da ima slabije dejstvo ako ga pijes s necim sto sadrzi kalcij, pa jogurt probaj piti izmedju dva antibiotika.
    to nisam znala ni izdaleka, kaj to negdje piše...koje je objašnjenje...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    Citiraj wewa prvotno napisa
    to nisam znala ni izdaleka, kaj to negdje piše...koje je objašnjenje...
    da, pise za vecinu antibiotika na onom papiricu o indikacijama, kontraindikacijama i medjudjelovanjima.
    ne znam zasto, ali kalcij ublazava djelovanje nekih antibiotika, evo potrazicu primjer na netu.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ZO, evo jedan opcenit clanak na temu pravilnog uzimanja lijekova, a pominje se i negativni ucinak kalcija na tetracikline:

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1239/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo i ja nešto iskopah:
    http://www.farmakologija.com/materia/j_ab.htm
    općenito, ali nadam se korisno...
    eritromicin nije tetraciklin, pa možda onda nema veze...nemam pojma....

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo i jedan super text, istina na slovenackom, a cini mi se da nema posebnih upozorenja za makrolide (eritromicin):

http://www.lekarna-dravlje.si/index.php?q=node/10

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

odličan članak, al di me nađe
    da, nema ništa posebno kod njih navedeno....dobro je znati...
    wewa

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nadam se da smo makar malo pomogle trudnjaci ovim nasim dijalogom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

andiko, pročitaj jel taj antibiotik ide prije ili poslije jela. ako ti je baš koma u želucu, možda možeš pitat opću dr možeš li i nešto za smirit želudac tipa peptoran (iako, poznavajući tvoje dvojbe, vjerojatno si se samo iznervirala što moraš išta piti i niti ne razmišljaš o pijenju još nečeg za smirenje želuca ). meni je koji put isto pomagao dvopek kad bi mi bilo loše. ako stanje nije takvo da ne možeš ništa jesti i da ne možeš progutati ni komad dvopeka jer imaš dojam da imaš rupu tj. ranu u probavnom traktu, vjerojatno nije strašno. meni je onako od 18. tjedna trudnoće ionako navečer od hrane bio osjećaš da ću puknuti, a ne jedem previše..

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    iako, poznavajući tvoje dvojbe, vjerojatno si se samo iznervirala što moraš išta piti i niti ne razmišljaš o pijenju još nečeg za smirenje želuca
    you know me too well

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam od Eritromicina, kojeg sam isto pila zbog Ureaplazme, dobila takvu upalu jednjaka da sam mislila da ću umrijeti od bolova!!!!Inače imam gastristis i želudac mi je koma, i nakon udarne terapije Eritromicina, ajme majko, mislim da ga više nikada neću piti!Uglavnom, suosjećam s tobom, i nemam na žalost nikakav pametan savjet što napraviti, jer meni ništa nije pomagalo, ni jogurti, ni ništa. Prošlo je par dana nakon što sam prestala piti Eritromicin! Najviše sam se zapravo bojala kako će sve to utjecati na moju bebicu, pa sam se dodatno i radi toga iznervirala.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sjećam se da sam cuclala bademe kad me bolio želudac ili kad sam imala žgaravicu. I pomoglo mi je...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja ću podivljat...ne znam da li da otvaram novu temu.. Želudac je bio u četvrtak, a onda jučer.... mjehur....trčala na wc cijeli dan i bolovi. A navečer - sijevajući bolovi ful nisko....i stalno pišat na wc i čak mi pobjeglo u gaće par puta :shock: A nema šanse da sam prehladila mjehur !!!! Ne znam...kaj to može bit od tog prokl.... eritromicina ili mi se beba spustila tak jako ili kaj Htjela sam sinoć na hitnu, pa odustala. Mog ginića i dalje nema.
    Vidjet ću danas kaj će bit i na hitnu...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, samo da javim da sam bila u bolnici i sve je pet. Beba je malo niže... Sad sam mirna. Doma sam i laganini i danas mi se sve smirilo.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je beba od početka nisko tako da visim na WC-u, a ako slučajno ne odem iste sekunde kad osjetim potrebu - počnu bolovi i probadanje. Tako da ne brini i pribavi literaturu za učestale boravke u kupaonici.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

šuška Baš mi je stigao novi katalog od Quelle-a.... To je dobar materijal 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i meni je isto tako - nagon za piškenje sad opet malo jači

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •