- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					
 lisnato tijesto iz kućne radinosti
				
				
						
						
				
					
						
							Ima li netko recept za lisnato?
						
					 
					
				 
			 
			
			
		 
	 
		
	
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					
 
				
				
						
						
				
					
						
							http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=#1387207
Salenjaci, samo umjesto sala koristi biljnu mast ili margarin, najjednostavnije je malo margarin staviti u zamrzivač i ribati na rendicu za jabuke (tako ravnomjerno možeš prekriti tijesto.
Jednom kad staviš margarin, dalje samo preklapaj, nemoj ništa mijesiti i listat će se garantirano.
A imam i jedan recept za kiflice koje se perfektno listaju, kao kroasane.
Razmutiti pola kocke kvasa u malo tople vode, šećera i soli. U brašnu napraviti krater i u njega izliti kvas, malo zamiješati vilicom i ostaviti da se kvas digne.
Sve zamjesiti s 3 dl mlakog mlijeka i bez dizanja, odmah razvaljati u pravokutan oblik.
Premazati tijesto s 18 dag margarina i preklopiti nekoliko puta.
Što više preklapanja, to se više lista.
Ostaviti u hladnjaku 4 sata (može i preko noći, ali onda zamotaj u najlon vrećicu).
Dalje s tim tijestom radiš sve kao s lisnatim.
A jel ti nije jednostavnije kupiti lisnato tijesto?
						
					 
					
				 
			 
			
			
		 
	 
		
	
 
- 
	
	
		
		
			
				
				
				
					
 
				
				
						
						
				
					
						
							Uf, odmah se moram ispraviti. Za lisnato tijesto je postupak isti kao za salenjake, a tijesto možeš uzeti bilo koji dobar recept za dizano koji i inače koristiš (može i od ovih mojih kiflica).
Jer u salenjake ide i jaja i vina, a u lisnato ne.
Još jedno me ispričavam.
						
					 
					
				 
			 
			
			
		 
	 
		
	
 
		
		
		
	
 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
		
			
				
				Pravila pisanja postova
			
			
				
	
		- Ne možete otvoriti novu temu
 
		- Ne možete ostaviti odgovor
 
		- Ne možete stavljati privitke
 
		- Ne možete uređivati svoje postove
 
		-  
 
	
	
	Pravila foruma