Draga ribicaa!

Ako sam dobro shvatila TM ima asthenoteratozoospermiu.
Ja ću ti ispričati svoje iskustvo ukratko da ti ulijem malo nade i snage za dalje.
MM je imao oligoasthenoteratozoospermiu, dakle nešto lošiji nalaz od TM. 2,5 godine smo se trudili i ništa. Prošli smo jedan ICSI (mikroinjekcija) u 7.mjesecu i to je bilo bezuspješno. Išli smo privatniku. U 11. mjesecu smo bili naručeni u Petrovu i nakon godine dana čekanja (dakle mi smo se tamo naručili u 12. mjesecu 2006.) trebali smo pokušati ponovno. to je bio kratki uvod u ono što sam htjela reći. U 8. mjesecu smo nakon neuspjelog ICSI otišli na more. Tamo sam razgovarala s mužem o tome da mora skinuti kile i piti neke vitaminčeke da se pripremimo što bolje za oplodnju. Zašto kile? - Dr. Vrčić iz Petrove mu je to savjetovao ali MM voli jako fino papati.
Nakon mora sam surfala po starim postovima i skombinirala nešto što je očito MM pomoglo. L-karnitin kao anti-oksidans, Zink, Selen, med od matične mliječi,teretana te naravno pravilnija ishrana. Osim što je M izgubio 10-ak kila spermiogram mu se toliko poboljšao da smo u 10. mjesecu ostali trudni. Ne moram ti reći da se nismo tome nadali. Zato niti ne znam kada se to točno dogodilo jer nismo ništa pratili očekivajući termin u Petrovoj. Dakle, nakon saznanja o trudnoći MM je u 11. mjesecu napravio spermiogram i nalazi su pokazali " samo " asthenoteratozoospermiu. S 33 mil. pokretnih naš klub mališana se popeo na 133 mil. članova. I Jana je bila dovoljno brza da nas iznenadi. Sada sam u 19. tjednu i lijepo napredujemo. Inače MM i ja imamo 31 godinu.
Zašto sam ti ovo napisala?
Zato da bih ti ulila nade da i sa ovom dijagnozom možeš ostati u drugom stanju. Idite sve obavljati što su ti cure napisale. Neka ti ovaj forum bude vodilja jer sam apsolutno sve o svom problemu saznala s ovih stranica i crpila neizmjernu energiju od ovih cura.
Dakle, samo naprijed. Čitaj, čačkaj, pitaj. No, neka ti pritom ovaj moj post bude podsjetnik da se trudnoća može dogoditi i prirodnim putem. Toga se sjeti kad ti bude teško. Ja nisam jedina i zato ti to govorim.
Želim ti puno sreće i da što prije od tebe čujemo dobre vijesti.