Results 1 to 15 of 15

Thread: Ne probavlja škrob!!!

ruby's Avatar

Default Ne probavlja škrob!!!

Dakle, oduvijek mu je stolica bila neformirana i premekana, nije proljev, ali nije ni normalno. Kaka 3 puta dnevno. Ja sam mislila da je sve ok, međutim mama me ispilala da mu dam stolicu na analizu i pedijatrica mi zatraži tu pretragu na probavljivost.

Danas smo dobili nalaz i pedijatrica kaže da nije dobro, da ne probavlja škrob. Dala mi je uputnicu za gastroenterologa. Ništa konkretno mi nije rekla, osim da postoji mala šansa da ima celijakiju.

Molim vas ako netko zna nešto o tome ili ima neko slično iskustvo neka mi kaže što znači ta neprobavljivost škroba za organizam i da li je to jako opasno??

lunahor's Avatar

http://www.celijakija.hr/index.php?o...d=17&Itemid=37
    nadam se da nema celijakiju
    od gastroenterologa preporucam dr jadresina iz klaiceve

anjica's Avatar

i meni je prvo na pamet pala celijaklija

ruby's Avatar

Ali to je nepodnošljivost organizma na gluten, a ne škrob.

celijakija u prehrani dozvoljava škrob u svakom obliku

MBee's Avatar

Default Re: Ne probavlja škrob!!!

Quote Originally Posted by ruby
    Dakle, oduvijek mu je stolica bila neformirana i premekana, nije proljev, ali nije ni normalno. Kaka 3 puta dnevno. Ja sam mislila da je sve ok...
    Ovo kao da sam ja napisala. Sad si me fakat zabrinula jer nikad nisam mislila da je to neki "problem". Molim te piši kako se situacija razvija...

otocanka's Avatar

I ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=celijakija smo malo pisale o celijakiji.

zrinka's Avatar

ruby, nemam pojma o tome, ali nadam se da cete naci neko rjesenje i da nije nista opasno
    pusa

ornela_m's Avatar

Quote Originally Posted by ruby
    Dakle, oduvijek mu je stolica bila neformirana i premekana, nije proljev, ...
    Jedan od najjasnijih simptoma celijakije kod djece je proljev i gubljenje tezine (uz napuhan trbuh, stalni umor), a koliko ja razumijem tvoj sin kaka i nema proljev.

Hocu samo reci da se ne brines bez razloga ili prije vremena. Brini se kasnije, a mozda ni tada. Sto god da bude (ako!), prilagodicete se tome.

Opcenito, spekuliranje s dijagnozama s bilo cije strane dok ne postoje konacni nalazi mi je neozbiljno i zaista ne pomaze zabrinutoj mami.

ruby's Avatar

Evo, nemamo još ništa konkretno.Pregledala ga je pedijatrica gastroenetrolog i zaključila da je to 99% celijakija!! Iskreno, stvarno ne znam kako je došla do tog zaključka bez krvne slike i bilo koje pretrage.
    Jutros smo vadili krv i svi nalazi će biti gotovi za 15 dana. Ako budu sumnjali u celijakiju, radit će mu biopsiju crijeva . Čula sam da se to radi na živo, ali mi je pedica rekla da će ga uspavat.
    Eto, javim vam šta se dalje događa.

Biopsija se može a i ne mora raditi na živo. Mi smo imali jedan neupješan pokušaj "na živo" jer Dora nije dala da joj gurnu tu sondu(ili što već) kroz grlo. Drugi put su joj radili gastroskopiju pod općom anestezijom. Srećom,nema celijakliju.
    Meni je čudno da gastroenterolog izjavi takvu jednu tvrdnju o celijakiji bez pretraga, čak mi zvuči vrlo neodgovorno. Da je rekla da "postoji mogućnost" ili nešto slično još bih i razumjela ali tvrditi tako sigurno nešto bez pretraga i nalaza koji se btw čekaju i do mjesec dana :/ Nevjerovatno

aries24's Avatar

ja samo šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu

tinkie winkie's Avatar

Quote Originally Posted by aries24
    ja samo šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu
    također

nadam se da će nalazi na kraju uputiti na nešto bezopasno

ruby, ne mora biti celijakija
    (i ja mislim da je doktorica brzopleto reagirala, mozes li mi javiti na pp o kojoj dr je rijec)
    moja malena je 5 mjeseci stagnirala na kilazi i stalno imala preobilne i kasaste stolice i napuhan trbuh (koji ima i sad)
    i ipak nije celijakija, iako su simptomi odgovarali
    radili su joj biopsiju sluznice tankog crijeva koja je to dokazala
    ali i dalje ima mekane stolice,

nadam se da sve bude dobro

Ruby,vibram za nalaze

~~~~~~~~~~~~~