Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: opet naknade

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno opet naknade

Što u slučaju ako žena u više navrata otvara i zatvara komplikacije za vrijeme trudnoće pa tijekom istog mjeseca bude i na komplikacijama i na radnom mjestu? Kako se onda radi izračun porodiljne naknade za prvih šest mjeseci?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ako između dva bolovanja nije prošlo više od 30 kalendarskih dana i ako se radi o istoj šifri (MKB) bolovanja, to se smatra nastavnim bolovanjem i naslijeđuje se prosjek plaće iz stare Potvrde o plaći (R-1 obrasca). U suprotnom, računa se novi prosjek.

Ako se rodiljni dopust nastavlja na bolovanje bez prekida, to se smatra nastavnim bolvanjem i naslijeđuje se prosjek plaće iz stare Potvrde o plaći, ako je to trudnici povoljnije. Ako nije, može tražiti novi izračun prosjeka.

Ako se na rodiljni dopust ide nakon aktivnog rada, izračunava se novi prosjek.

Malo je preopćenito pitanje, ako nije pomoglo ovo gore, opiši konkretan slučaj.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iskreno,teško kopčam. Primjer je sljedećibavezan porodiljni ide od 13.04.Prije toga se pod šifrom G0 odnosno komplikacija prekidao radni odnos i to od 13.10.-3.11., 14.12.-22.12., te od 3.1.-8.1., šifre su od povraćanja u trudnoći,prijetećeg pobačaja,mokraćne infekcije..,ali sve su GO
    Kako će sada ići izračun za prvih šest mjeseci porodiljne naknade?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podižem ovo i molim odgovor.Žena iz mog područnog ureda je još zbunjenija od mene i nema pojma.Nevjerojatno. :? :? :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Izračunati će se novi prosjek, ako ne bude novog bolovanja GO koji bi trajao do 13.04.
    Promatrati će se plaće:

1 isplata u ožujku za veljaču (vjerojatno cijela plaća, ako ne bude bolovanja)
    2. isplata u veljači za siječanj (manji dio je pod bolovanjem, ostalo je isplaćena plaća)
    3. isplata u siječnju za prosinac (dio je pod bolovanjem, ostalo je isplaćena plaća)
    4. isplata u prosincu za studeni (manji dio je pod bolovanjem, ostalo je isplaćena plaća)
    5. isplata u studenom za listopad (dio je pod bolovanjem, ostalo je isplaćena plaća)
    6. isplata u listopadu za rujan (cijela plaća)

U svakom mjesecu postoji isplata plaće, tako da ima više nego dovoljno isplata za puni iznos rodiljne naknade na obveznom rodiljnom dopustu (u visini plaće), a na dodatnom se naknada zaustavlja na 2.500,00 kn.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bit će isplaćena plaća,ali ipak manja nego da sam taj mjesec cijeli radila i ta manja plaća će se uzimati za izračun tih prvih šest mjeseci.Po tome ispada da je bolje jednom kad odeš na komplikacije ,ne vraćati se više. :/
    Po meni je to totalno glupo i nestimulativno za rad,pogotovo za žene koje imaju primanja iznad 4250 kn.
    Puno hvala Minnie.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ali to neće smetati u izračunu naknade, jer će ti HZZO naknadu izračunati prema odrađenim satima rada (plaća za dio mjeseca : radni sati za koje je ta plaća isplaćena). Djelomične isplate paća zbog bolovanja ti neće remetiti izračun.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ali zar nije od ove godine tako da u prvih sest mjeseci od rodjenja bebe (ili od pocetka zvanicnog porodiljnog, ne znam sto racunaju?) zena dobije punu placu, nevezano za onaj limit od 4.200 kn? :? Ja sam od 10. 12. na bolovanju zbog komplikacija i placa za prosinac mi je 525 kn manja. "Blago" sam se sokirala kad sam vidjela Jos radim u prosvjeti i zadnja dva tjedna prosinca je ionako bilo ferje! da sam bar mogla izdrzati...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na snazi je novi zakon, naknade su delimitirane za prvih 6 mjeseci, ali na komplikacijama je naknada max 4.200!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala na informaciji! Ah, ne znam... ostala bi sad doma, ali mi je to malo pogotovo uz sve troskove koji dolaze, ali mi na poslu kazu da je njima jednostavnije ako ostanem na bolovanju konstantno, nego da "dolazim i odlazim". a sto je najbolje, ne mogu ni znati kako ce mi biti... samo razmisljam "naglas". hvala jos jednom!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure, možda mi vi možete pomoći. Nije mi jasno što mi ulazi u izračun za porodiljnu naknadu!

Radila sam od 26.05.2007. - 31.08.2007. (primila sam četri plače)

Nakon toga sam od 12.09.2007. - 08.11.2007. bila na zavodu za zapošljavanje.

Od 08.11.2007. sam u radnom odnosu.
    08.01.2008. sam otvorila bolovanje zbog komplikacija. 26.02.želim otvoriti porodiljni dopust (45 dana prije termina).

Zanima me što mi ulazi u izračun naknade za porodiljni dopust?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •