jel nekoj bio vas gin.na porodu??i koliko bi to kostalo??
jel nekoj bio vas gin.na porodu??i koliko bi to kostalo??
tako sam cula od jedne osobe......e da,i vidjela na jednom drugom forumu da je zenska platila svom gin.da ju on porodi...
puno ti je bitnija dobra babica
Obično se plaća ako inzistiraš na svom ginekologu, a u svim ostalim situacijama je normalno da dežurni bude tu.
Na mom porodu na SV. Duhu bila su 2 ginekologa, 2 babice i jedna sestra i tako svakoj rodilji koja je tu noć rodila, a bilo nas je 16.
Iz vlastitog iskustva bih ti savjetovala da ne uzimaj i ne plaćaj nikog. Ja jesam prvi puta i ja i moja beba smo prišle stravu samo zbog toga. Nisam još soremna pisati detalje jer se dan danas ne mogu suočiti s tim. Uglavnom sad sam trudna drugi puta i prepuštam se u ruke primaljama da rade svoj posao.
Moja frendica platila ginica na Sv.Duhu,500€.
Pfffff, protiv toga sam da se placa (bilo koje) osoblje u bolnici! Mi naseg ginekologa nismo platili ni lipu i dosao je na porod (bila je i prekrasna babica).
Mislim da ti placanje nije garancija da ces bolje proci na porodu, niti da ce doticni ginekolog/babica doci na porod (poznajem hrpu ljudi koji se unaprijed platili i kojim se 'dogovor' izjalovio ...).
Ako si vec spremna platiti, radje onda idi u ovu novu privatnu bolnicu, Postojnu...