ima neko vrijeme da me bole sise i mislila sam opet soor, kad trudna sam, pa možda zato bole (odnosno boli samo desna, jer lijeva već duže vrijeme ne radi-kako kaže Lucija)
i jučer popodne kad nisam mogla više trpit bol (jer u početku je bolilo samo na početku sisanja, a sada boli stalno dok je sisa u ustima) rekla sam joj da me boli sika i nek je čuva , a da ne sisa, malo se bunila ali nije više sisala
navečer sam je uspavala na rukama, pa opet nije sisala, ali se zato probudila oko ponoći i do 3 sata smo slušali cd, mijenjali pelenu, vrtili se po krevetu .. tražila je sisu ali ja sam rekla da je bolesna i nije se bunila previše
danas popodne sam je opet uspavala na rukama bez sisanja
i takoizgleda da je došao kraj
malo sam zbunjena i tužna
žao mi je da su zadnja sisanja(ako je ovo kraj) bila bolna,žao mi je što je kraj jer ona to tako voli, a opet volila bih se malo odmorit prije drugog ciciljupca, a i sretna sam što smo ipak dojili 25 mjeseci, pogotovo što su prva 2 i po mjeseca bila strašno bolna (da nije bilo rode i vas sigurno bi odustala)
nije mi jasno kako se ona osjeća, iako mi se čini da u usporedbi s drugima prihvača to prilično dobro
a i žao mi je što više nema "besplatnog" i brzo dostupnog mlijeka, dam sisu, dijete dobije potrebnu količinu mlijeka a i zaspe![]()
a i ne znam kako ću je prebacit na drugo mlijeko
ona uglavnom pije vodu, kad je ove godine krenula u jaslice krenula je piti čaj i sok, ali mlijeko i kakao ni primirisat
dok je bila mala pravila sam joj griz i čokolino na rižinu mlijeku, ali odavno ne želi jesti to
ne jede ni sir, ni dukat namaz, ni jogurt
pa imam veliko pitanje :kako ću joj to nadomjestit ?
šta može jesti umjesto toga? i koliko mlijeka dnevno treba, je li po litre?
(stavila sam ovaj topic ovdje jer na produženom dojenju manje ljudi odlaze, a i htjela bih iskustva mama s djecim ove dobi, ali ako moderatorice misle da treba premjestit, slobodno premještajte)