-
gripa!!!!
imam gripu a plasim se uzimati bilo kakve lijekove!imate li kakve prirodne recepte? :?
-
Klasika....puno odmaranja, tople povrtne juhice zacinjene cesnjakom, puno tj. dovoljno vode, ako te boli grlo, grgljaj caj od timijana ili nesto slicno dobro za dezinfekciju, redovno provjetravaj prostoriju, opcenito jedi laganiju hranu,ustvari prati sto ti odgovara organizmu i po tome se ravnaj, ako imas dosta nakupljenog slajma pa kasljes, dobar je caj od sljezova korijena, za suhi kasalj je dobra obicna voda....ne pada mi vise nista napamet.
-
Pazi samo da temperatura ne prelazi 38, nju bi trebalo snižavati lupocetom jer nije dobro da kuriš na visokoj temperaturi, provjeri još s doktorom koji ti vodi trudnoću - mislim da ti je tu veći rizik da puštaš temperaturu da divlja od toga da popiješ lijek.
-
Draga Ksena,
od juce sam gripozna ali tako da nikome pozeljela nebih. Cijeli dan mi temp nije spadala sa 38 i penjala se do 38.5. Pokusala sam sve narodne recepte, sirce na noge, oblozi od rakije, sirovi krompir na noge, ma nista ali nista nije pomoglo. I na kraju sam nazvala ginekologiju i pitala dezurnog dr- a sta da radim (20 sam tjedan). Rekao mi je da slobodno popijem paracetamol cak i 2 i da se nista ne brinem. Tako sam i uradila, ipak popila 1 a ne 2 i vjeruj da mi je temp spala u roku od pola sata. Danas je nemam nikako i sve ti ovo pisem da ti kazem da slobodno popije paracetamol umjesto da patis i sebe i svoje bebce. Meni je juce dan bio za izludit.
Nadam se da te ces brzo biti bolje.
-
paracetamol se moze uzimati u trudnoci no savjetuj se za svaki slucaj sa svojim lijecnikom, i ja mislim da je bolje skidati temperatutru nego je drzati visoko a ne uzet lijek.
ja sam (a vec sam ti pisala) isto imala gripu u stadiju otprilike kao i ti sad i najvise mi je pomogao med od dr. petrovica za poboljsanje imuniteta, njime sam zapravo lijecila sve u trudnoci
a i sad nakon nje. kad sam bolesna opcenito mi pomaze cesnjak, topli caj, i taj med i ko nova sam, iako mi je kad sam imala gripu ipak treba koji dan da "odradim" temperaturu. i potpis na ovo sto ti je zorana rekla.
-
-
super, glavno da je sve prošlo :D
mada mislim da je to bila viroza, od gripe bi još bila slomljena, nije oporavak tako brz
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma