Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: na bolovanju zbog mobbinga - poziv na razgovor HITNO!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno na bolovanju zbog mobbinga - poziv na razgovor HITNO!

Ja sam tužila tvrtku za mobbing i za nepoštivanje radnih prava (2 tužbe). Danas sam dobila mail od direktora da sam obvezna doći sutra na razgovor ujutro u 10 sati. Koliko sam upoznata, mislim da ne moram dolaziti u firmu ( a ponajmanje na razgovor sa nekim koga tužim) dok sam na bolovanju niti to oni imaju pravo tražiti od mene. Da li sam u pravu? Postoji li možda neki zakonski članak o tome?
    Jš me interesira nakion koliko je dana, nakon nastupanja bolovanja, radnik dužan dostaviti tvrtci doznaku o bolovanju?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Znam samo da u roku tri dana bi trebalo donijet potvrdu o bolovanju ,to nije doznaka, ona se dobiva po zaključenju bolovanja, za ostalo, sretno!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad se otvara bolovanje prvo u firmu ili poslodavcu moraš donjeti porvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad. To se dobije kod dr. kad otvaraš bolovanje. Doznaku za bolovanje dobiješ na kraju mjeseca ili zaključenja bolovanja.
    Tu potvrdu ne moraš osobno donjeti, može je bilo tko donjeti ,poslati poštom,ili faksirati. I to službena potvrda da si na bolovanju. Obavezno si napravi presliku da ne bi slučajno zagubili u firmi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I još nešto. Ja zahtjevam da mi odmah po otvaranju bolovanja donesu tu potvrdu , da mogu organizirati zamjenu, jer ak poslodavac nema te potvrde kak možeš znati da li je na bolovanju slobodnim danima, godišnjem..( u slučaju unutarnje kontrole, ispekcije vole te potvrede tražiti) . I kada si na bolovanju nisi dužna dolaziti u firmu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da mi odmah po otvaranju bolovanja donesu
    potvrda se mora dostaiti u roku tri dana od početka bo.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    kada si na bolovanju nisi dužna dolaziti u firmu
    to je ono što me najiše zanimalo, i ja sam mislila tako, ali sam htjela biti sigurna. Ne znam što ti idioti rade i smjeraju, ali mene tamo ne budu vidjeli sve dok sam na bolovanju i dok traje sudski spor.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Probaj pitati ovdje:
    besplatni pravni savjeti

Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga
    www.udrugamobbing.com
    www.mobbing.hr
    udruga.mobbing@zg.t-com.hr
    Domobranska 4, Zagreb

01 390 73 00
    sretno!