Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: upala uha, valjda- komplikacije?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno upala uha, valjda- komplikacije?

mi ne prestajemo biti bolesni!
    prvo prehlada, nos,4 dana, potom viroza sa povraćanjem, 3 dana, s tim se preklopila upala uha, prvo ju je bolilo desno, jako, pa je dobila sumamed, pa je uho "iscurilo", žuto smeđi iscjedak, pa je u toku sumameda zabolilo i drugo, pa i to iscurilo..ne mogu reći koliko dana jer još traje.......na kontroli doktorica rekla kako uho izgleda grozno :shock: , i dala još maxidex kapi i hidrogen. danas je peti dan nakon pijenja sumameda, i jutros se probudi, potpuno začepljena , nos, jedva diše, i temepratura 37,6!!!!
    može li to bit od uha, ima li ko kakva saznanja može li se to iskoplicirati itd. itd.
    na rubu sam snaga

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bilo bi dobro da se izvadi krv (osnovne pretrage) i da je pregleda specijalist ORL. Nije svejedno ako curi cerumen iz zvukovoda i ako curi gnoj iz srednjeg uha kroz perforaciju na bubnjiću. Ako je bakterijska bolest možda će joj trebati neki drugi antibiotik.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

CRP 4,4. Dobili zinat, treći antibiotik za redom

GG

Početno

Ovo je moje prvo sudjelovanje na Rodinom forumu pa se dmah ispricavam ako povlacin neku staru vec prokomentiranu temu. Molim vas neka me onda netko iskusniji navede gdje se evnetualno nalazi odgovor na moje piatnje.

Uglavnom, radi s o mome dijetetu koje vec duze vrijeme ima gnojni (zuto-smedji) iscjedak iz desnog uha. Nalaz mikrobioloske pretrage je stafilokok kojeg se ne mozemo rjesiti i to sada vec oko pola godine. Terapija nam se svodi uglavnom na Garasone kapi kroz 10 dana. Stanje se malo smiri ali, vec par dana nakon terapije, iscjedak se ponovo vrati. Uho izvana izgleda ljuskavo i iziritirano jer dijete, kada mu se taj gnoj stvrdne, grebe prsticima ranu (ponekad su te ranice i malo krvave).

Takodjer dijete se zali da ga uho i svrbi. Dijete nema temperature, nije slinavao i ne pokazuje nikakve simptome bolesti. Idemo na redovne preglede kod otorinca ali rezultata sa tim kortikosteroidnim kapima nema.

Aagonija se produzava iz mjeseca u mjesec i ja sam vec JAKO ocajna jer ne vidim kako da konacno i uspjesno pomognem svome dijetetu.
    Molim vas, podijelite svoja iskustav samnom;... pogotovo bi mi dobro dosao savjet KAKO (koji ljekovi, terapije) trajno izliciti ovo, sada vec, kronicno stanje. Puno hvala!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, mi se vratili iz klaiceve, sa orl-a!
    nika dakle popila 3 antibiotika nizasta!!
    dijete ima gnojnu upalu uha, gnoj mora izaci van, kroz nos, a ne moze jer joj je nos zastopan!!lijek-ciscenje nosa fizioloskom, tak da gnoj moze izaci!!
    kaze dr da ce nika vjerojatno uvijek imat problema sa uho, grlo, nos, da trenutno dosta slabije cuje i da ubuduce uvijek trazimo uputnicu za orl!!
    poludio sto pedijatri masovno daju antibiotike, a da ne znaju da li je i koja bakterija u pitanju!!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bucka, nebih se složila , mislim da gnoj neće izaći kroz nos isključivo pomoću fiziološke,već je potrebno kapati vazokonstriktorne kapi a između fiziološka

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

malo moram još
    Tko može dohakazati da se radi o gnojnoj upali uha ako uho ne procuri ? :?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kaj on to ne vidi sa onom svojom lampicom?? :?

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

GG - da li je dijete dobilo antibiotik na usta nakon nalaza brisa?
    ne mogu vjerovati ako nije, jer je obavezno trebalo dobiti.
    ovo kako ti opisuješ - da je liječeno samo lokalno (jednim) kapima - je nedovoljno, pogotovo jer traje već pola godine. da li je uho redovito ispirano?
    ne razumijem to da idete redovito otorincu, a stanje se ne popravlja. ja bih tražila pregled kod drugog otorinca, uz dužno poštovanje. radi se o tvom djetetu, kojem upala prelazi u kroničnu.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    kaj on to ne vidi sa onom svojom lampicom?? :?
    ne bucka ,vidiš samo jel uho upaljeno ili ne

GG

Početno

aurora8, sve sta si napisala stoji; nazalost moje dijete je vec u kronicnoj fazi i cijela njegova povijest bolesti je tako jako komplicirana i vec pre dugo traje a ja sam sve ocajnija i mrzim se sto sam nemocan da mu kvalitetno pomognem. Zato sam se obratila cure vama, ...mislila sam, mozda cujem koji dobar savijet, pomoc.

Uglavnom, da malo detaljnije opisem sta se kod mog maloga dogadjala u zadnje 3 godine.
    Radi se o tome da je uho prije tri godine bilo operirano zbog holestoatoma- epitelne naslage na unutarnjoj strani bubnjica (bila je stavljena i cjevcica koja je nakon godinu dana sama ispala u zvukovod te naknadno pincetom izvadjena). Dijete od tada ima sitnu perforaciju (2-3mm) na bubnjicu koja najvjerojatnije do danas nije zarasla i zbog koje najvjerojatnije i ima te stalne iscjedke. Pretpostavljam da je nemoguce ispirati uho upravo zato sto je ta rupica na bubnjicu.
    Nakon gomile antibiotika (recimo, oko 9 ih je popio prosle godine), kapljica za usi i nadanja da je slijedeci bris sterilan, nista se nije desilo....mi smo sada usli u stanje agonije... cekanja nekog cuda da se desi prije novog operativnog zahvata koji je cini mi se neizbjezan.

Kako je uho izuzetno osjetljivo svaka bakterija se onda tamo skuplja iako se full trudimo da je nos cist i prohodan i da se imunolosko opce stanje poboljsa. Zadnji mikoloski nalaz je bio negativa a bakterioloski je ukazivao na stafilokok. Oralno antibiotik nije dobio jer je opce stanje oraganizma bilo o.k. (nije bio smrkav, nije ga bolilo grlo, nije ima temp, nije kasljao) i zato je preporuceno samo lokalno ljecenje. Inace, taj stafilokok je dosta cesta bakterija koju ima vecina nas (recimo u nosu, na povrsini koze i sl.) samo sto nekima na smeta ali njemu, kojemu je uho slaba tocka, to radi velike probleme.
    Nista, toliko, sada sam se previse raspisala. Naglasavama, svaki vas komentar, iskustvo, preporuka su vise nego dobro dosli. Thanks!
    Imam jos dva pitanja:
    1. Sta koristite za poboljsanje imuniteta? Ja trenutno samo dajem vitamine i Petrovicev med.
    2. Da li je netko bio privatno na ORL pregledu kod Mr.sc. Petar Drviš, dr.med (pronasla sam ga na net-u, ima dosta dobra objasnjenja o uhu http://www.otorinolaringologija.com/uho.html)

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

draga GG!

sad mi je sve puuuno jasnije.

da ne bih duljila i objašnjavala, i da se ne gubi vrijeme p r e p o r u č a m ti dr. Drviša. bit ćeš zadovoljna od pristupa na dalje.

puno te pozdravljam i želim ti da što prije riješiš ovu situaciju.

tebi i malom

GG

Početno

Hvala! Onda cu se javiti dr Drvisu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj GG prvotno napisa
    Hvala! Onda cu se javiti dr Drvisu.
    Imaš i moju preporuku.
    Sretno!

Pravila pisanja postova