Evo sto smo mi radili:

Treba paziti da razina SECERA u krvi bude sto je moguce ravnomjerna kroz dan, jer ako secer skoci, skoci i energija = to vodi u hiperaktivnost. Daklem, kao dijabeticari - vise manjih obroka, izbaciti slatkise obavezno, konzerviranu hranu i svu "nezdravu" hranu.

Nama je pomoglo skretanje u smjeru makrobiotike - umjesto rafiniranih ugljikohidrata presli na zitarice (jecmena kasa, zobene pahuljice, kukuruz u svim pojavnim oblicima), vise povrca, meso u manjim kolicinama i uglavnom kuhano (ali jedemo i sve drugo, samo ne pretjerujemo) itd. Metoda pokusaja i pogresaka! Inace, moj stariji (sa deficitom paznje) je rodjeni sladokusac, a mladji koji nema tih problema iznimno rijetko posegne za slatkisima.

Slatko smo nadomjestili kroz voce (svjeze i suho) i to je to!