Evo i mene ovdje. Neznam gdje da pocem . Radi se o mom cetverogodisnjaku. Ponekad imam osjecac da ne cuje dobro. Neki dan je bio na rutinskom godisnjem pregledu i radili su mu test, dobro cuje. Izlasci u javnost s njim me bacaju u depresiju. Kao sto rekoh glumi da necuje. Evo dacu jedan primijer. Upravo smo u javnoj biblioteki. Hodamo izmedju redova on skoro pa lize one stolcice za dohvacanje knjiga. Ja stojim do njega i velim mu da se tu stoji nogama i da je prljavo da ne pipa da se odmakne. Ne dize glavu. Zovem ga tiho. Jedanput, dva, tri, cetiri. Ne gleda me. Sagnem se. Njezno mu podignem glavu, i napokon me gleda u oci. I ponovo mu objasnim, on me zagonetno gleda. Odmaknem se on opet isto. Ne zvuci nesto posebno, ali ovako je non stop. (Placem i pisem)...U javnosti smo poceli dobijati komentare 'difficult kid' 'he needs a good spanking'.

Ali sto je najgore ja mislim da on to neradi namjerno. Haj reko da je nestasluk, ali ja sam 100% uvjerena da to nije slucaj. Kao da ne razumije (ne na onaj nacin da ne razumije rijeci, super prica i ima neke svoje filozofske faze {mozda jeste, mozda nije}). Ped je primijetio da je dosta ziv, pa sam komentarisala 'hiperaktivnost' i on veli da sa 4 godine je skoro pa nemoguce dati tu dijagnozu jer je premali.Pokusavam ne zivcirati se, ali me naprosto gnjevi. MM je poceo bacati komentare da nece vise samnom u javnost, jer je ocito da me dijete gnjevi i ko sto on veli pravim face... (koliko god se trudila)

Non stop su mu ruke ustima. Grize prste, razvlaci jezik. Grozno je grub, ako hoces da ga zagrlis, znaj da ce ti rezbiti glavom nos ili usnu ili celo. Naprosto podivlja kada mu pridjes...isto non stop cupka zanoktice, ponekad raskrvari. Sa skoro cetiri godine je poceo sastavljati prave recenice, do tad je govorio telegrafski. (ja pit', ja igat')
Grozno je mrsav iako jede super, jak kao div. Mada NIKAD nebi udario. Po sto puta pita isto pitanje, iako odmah dobije odgovor. Pita i pita i pita dok ne dobije odgovor koji on zeli da cuje.

Sorry neznam da se dobro izjasnim na maternji. Jeli samo pretjerujem, i jeli vam ovo poznato ponasanje? Sa svojom curom nisam imali ni slicne probleme...

Hvala