Paulina i Dolega, to je opis i mog starijeg sina - samo umjesto auta zna sve o kukcima, gljivama, skoljkama, ribama i ostalim stvorenjima nasih suma i mora. I ja sam skepticna prema teoriji o indigo djeci, mozda zato jer sam premalo citala o tome. Kad je nama psiholog stavila na papir: darovit/ADD - tu sam se mogla sloziti - i tu dijagnozu sam mogla potvrdit kad sam krenula citati sve sto sam mogla naci utipkavanjem te dvije rijeci (i varijacije tih rijeci) na internetu.

mamazika - sto se tice lijekova- stvarno ovisi o tezini situacije, zato ne bih odmah iskljucila tu mogucnost, no isto ne bih odmah krenula s kljukanjem. Negdje sam citala o oikamidu da je stvarno jedan od blazih psiho lijekova koji se koristi za dislekciju i ADHD, i da se preporuca koristenje za vrijeme skolske godine, onda pauziranje za vrijeme skolskih praznika. Nisam lijecnik tak da neznam koliko je to pametno - no ako je stvarno ozbiljna situacija, zasto ne davati dijetetu oikamid jedan semestar, onda pauzirati da vidis jeli stvarno pomaze.