-
Molim vas za mišljenje (Davora i rvukovi pošto vidim da ste dobro upućeni u temu)
Moj dječak sad aima 3,5 godina i jako je aktivan, tet u vrtiću čak kažu i najživlje dijete u grupi. Rođen je u 33 tjednu, imao hipertoniju nožnih mišića, provedena neurorazvojna gimnastika, proglašen neurorizičnim. Kontrolni pregled oko prvog rođendana: sve ok.
Njegovo ponašanje: jako aktivan, često mijenja zanimacije, npr. počne bojati sliku u slikovnici, ali je ne dovrši nego počne nešto drugo pa se vrati na slikovnicu, a između toga optrči, preskače ili što većnekoliko krugova po sobi. Ali ukoliko gleda crtić ili predstavu koja ga zanima može presjediti i po dva tri sata. Spava cijelu noć otkad je usvojen prije dvije godine (zapravo i ranije, ali otkad ne znam, popodne zna odspavati i po tri sata). Po mojoj skromnoj procjeni, ali i nepristrane okoline natposječno je inteligentan, sve ga zanima (zna boje , brojiti, sabirati i oduzimati do deset, piše 10-tak slova bez da ga je itko posebno učio, teta u vrtiću kaže da boja bolje od šestogodišnjaka jer manje prelazio liniju (imaju mješovite grupe) i ne druži se s manjom djecom nego sa šestogodišnjacima, a postavlja se kao vođa (a ostali ga slijede). Inače je samopouzdan ali i malo razmažen i zna reagirati agresivno ako nije po njegovom. Zna da je usvojen i više puta je sam prepričao taj slijed događaja (bio je u stomaku jedne tete...). Ponekad zna biti stvarno teško odgojiv.
Kako nas naša doktorica smatra u najblažu ruku paničarima, ne smijem joj se ni obratiti s željom za pregedom psihologa, a mene svejedno brine ta njegova nemogućnost dužeg sjedenja na mjestu i bavljenja istom aktivnošću (osim ako nije upitanju crtić ili priča), pogoto udruženo s njegovom dijagnozom. Ukoliko ima problema željela bih što prije reagirati da se stignemo pripremiti za školu, jer i sami znate da nemirna djeca često poberu pridjev zločesta i puno im je teže u školi.
Unaprijed hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma