Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: premještaj u drugu grupu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno premještaj u drugu grupu

naime kaj: D. ide od rujna u jaslice, u grupu koja je novoosnovana s 20 djece, D. je najstarija, najmlađe dijete je pol godine mlađe od nje.

i jučer popodne MŽ dočeka teta s "Vaša D. ide u drugu grupu".
    jutros meni potvrdili: D. ide u drugu grupu, zajedno s još 2 dečka (njih troje najstarijih), jer će u njihovu grupu doći nova djeca koja su tek navršila godinu dana i tek sad kreću u jaslice. i to je, kao, definitivno, i s tim se ide OD PONEDJELJKA!
    bez najave, bez pitanja, bez makar ranijeg upozorenja!

je l' to i inače tak praksa?
    možemo kaj napraviti po tom pitanju?
    i trebamo li uopće kaj napraviti?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj ako ide na bolje, ja ne bih nista dirala...ide li na bolje? cega te je strah?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma, stvar je u tome da je u njenoj 'originalnoj' grupi bila teta koja je s 31.12.2007. otišla u penziju, pa se uz jednu 'stalnu' tetu mijenjalo još njih nekoliko.
    u novoj grupi je isto jedna teta koja je pred penzijom, a za drugu smo čuli malo hm-hm iskustva (ne bih iznosil, nisu iz prve nego iz druge, pa čak i treće ruke - ili se veli jezika :? )

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a zakaj ovdje nitko neće pisati?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ponekad je zbog pritisaka na vrtić za dodatnim upisom djece tokom godine nužno raditi premještanja iz grupe u grupu. Na žalost ponekad to djeci zna biti teško, a ponekad ispadne bolje nego što je bilo prije. Najbolje je malo pričekati. Ponekad se zna desiti da roditelju poneka teta i nije simpatična, ali je djeca npr. jako vole, a i tuđa iskustva znaju ponekad biti jako neobjektivna.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razumijem da vam je tesko preseliti dijete u grupu za koju niste sigurni kako ce joj biti mislim da treba probati...ako ne ide, urgirati.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    razumijem da vam je tesko preseliti dijete u grupu za koju niste sigurni kako ce joj biti mislim da treba probati...ako ne ide, urgirati.
    potpis

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako misliš da taj premještaj nije u interesu tvog djeteta, probaj tražiti da ostane u grupi. Ja imam pozitivnih iskustava s osobljem i rukovodstvom vrtića oko premještaja iz grupe u grupu, čak sam dvaput tražila premještaj u drugu grupu (prvo sam tražila da ne ide u mješovitu grupu, a nakon godinu dana da ga vrate u nju ). To jest drukčiji slučaj od ovog tvog, ali hoću reći da su se moje želje uvažavale, a lako su mi mogli reći da to nije izvedivo jer su tražene grupe pune.

Koliko sam shvatila, tvoja mala bi prešla u stariju grupu, znači u toj novoj bi bila među najmlađima. Pa, sad, to bi moglo pozitivno djelovati na njen intelektualni razvoj i razvoj komunikacije, od starijih sigurno može više naučiti. Ali, nama se dogodilo da kad je naša kćer krenula u vrtić (s 3 godine u mlađu vrtićku grupu, prije ju je čuvala baka) bila je također najmlađa u grupi, najstarije dijete je od nje bilo starije više od godinu dana, i veći dio te djece je prije bio u jaslicama i usvojio vrtićka pravila ponašanja. Ona, koju je do tad baka čuvala od grubosti druge djece i sve joj želje ispunjavala, takvoj djeci ni snagom ni jezikom nije mogla parirati, i zato je često bilo problema kod odlaska u vrtić (to se tako lijepo kaže za situaciju kad je vodim u vrtić a ona cijelim putem urla da neće ići).
    Korist ili trauma - ovisi o karakteru tvog djeteta.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: premještaj u drugu grupu

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    i to je, kao, definitivno, i s tim se ide OD PONEDJELJKA!
    bez najave, bez pitanja, bez makar ranijeg upozorenja!

je l' to i inače tak praksa?
    možemo kaj napraviti po tom pitanju?
    i trebamo li uopće kaj napraviti?
    meni ovaj dio nije jasan... gdje je tu interes i pravo djeteta...baciti ga iz postojeće grupe na koju je dijete adaptirano (a takav sam stekla dojam....), u novu i nepoznatu grupu usred pedagoške godine???
    bez pitanja roditelja za pristanak...?

da se radi o meni i mom djetetu i da sam zadovoljna njegovom trenutnom grupom i tetama, na ovakvo nešto bih definitivno urgirala...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

u našoj su to grupi napravili ovu jesen-i mislim da je otišlo čak 6-7 djece-jer ih je bilo rođenih u rasponu od 01.2005.-10.2005. , što je kod jasličara veeeelika razlika

izgleda da je to praksa, ali kod nas su to napravili na početku školske godine, a ne kalendarske-taj dio mi nema smisla :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni ni to nema smisla...ako su djeca već upisivana po tom rasponu dobi, onda je logičnije novu djecu upisati u par grupa iste dobi nego ovakve stvari raditi...

ta solucija je samo mrvicu bezbolnija od ove da se dijete prebacuje tijekom godine, no jednako mi je loša...

i uostalom...djeca su u grupama i po godinu dana razlike...i to je sasvim normalno...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cijela priča sa premještajem djece iz skupine u skupinu, apsolutno je pšedagoški neopravdana, ali grad Zagreb kao vlasnik vrši pritisak na vrtiće, i svi moraju imati 100% upisanost, ako je pritisak na jasliče grupe, a u vrtiću ima mjesta, naprosto će se napraviti mjesta u jaslicama tako da se dio djece premjesti u vrtić. Žalosno, ali vrtići nemaju neku autonomiju u donošenju odluku.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prežalosno... ali isto tako sam uvjerena da se svaki roditelj može izboriti za svoje dijete

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo ipak ostali (zasad) u svojoj grupi: razgovarala MŽ s ravnateljicom i rekla žena nema frke, ostat će zasad tu gdje je dok vide u koju ćemo ju grupu premjestiti (premjestit će ju sigurno, zbog novoupisanih jasličanaca)

mislim, kužimo mi zakaj ju treba premjestiti (ona je u svojoj sadašnjoj grupi čak ponekad i tetina 'pomagačica'), ali ovak, na 'ho-ruk', bez najave i makar kurtoaznog pitanja "imate li želju za nekom grupom" mi je malo :shock:

a kaj se tiče toga da bi bila najmlađa, mi čak pomalo navijamo da ide u grupu u kojoj bi bila nekoliko mjeseci mlađa od trenutno najmlađeg - naviknuta je na starije klince oko sebe (brat, sestrična i sl.) i nije joj problem izboriti se za ono kaj želi

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A jeste li pitali dijete što misli o tome da ide u novu grupu?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dvogodišnjakinju? a kak?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sorry... zaboravila sam da se radi o jasličkom djetetu...al opet, kaj ne bi razumjela da ju pitaš jel hoće ići u novu grupu...imati nove tete?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a čuj, kod nje bi odgovoril bil u skladu s intonacijom pitanja: ako bi ju pital veselo, nagovarajući ju, rekla bi da hoće (valjda, sadašnje tete jako voli), a ako bi ju pital kisele face, prek volje, rekla bi da neće

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

joj, ti klinci...tak su mi
    al sad ozbiljno...ako dijete jako voli tete, ja baš i ne bih pristala na to preseljenje...ali, naravno...vi sami najbolje znate što je za vaše dijete najbolje

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Bubička,a zašto ne bi pristali na preseljenje? Pa nije to najgora stvar za dijete. Svatko najbolje poznaje svoje dijete i izuzev situacije kada je dijete jaaako vezano uz tete ili prijatelje, promjene su dobrodošle. Djeca se adaptiraju bolje nego što mi mislimo. Pogotovo ako se odlazi u poticajniju sredinu ( npr. gdje su starija djeca ). Djeca to shvaćajuu kao nagradu ( sad su već i oni veliki ). U tim situacijama je samo uvijek dobro da ide nekoliko djece iz skupine zajedno.
    Juroslave, nadam se da ćete rješiti situaciju pozitivno

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sad sam tek skužila da curka ipak ostaje u svojoj grupi, ali moja teorija je samo da se ne treba bojati promjena 8)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Bubička,a zašto ne bi pristali na preseljenje? Svatko najbolje poznaje svoje dijete
    veki...ovo sam i sama napisala u zadnjem postu... :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •