MamBa04 prvotno napisa
Oj!
kao sto rekoh prije nekoliko mjeseci u postu o kraju nocne mucione, mi vec par mjeseci ne dojimo nocu, osim tu i tamo kad se bas nesto zalomi , recimo kao sinoc jer je nesto jako prehladjena.
Medjutim paralelno se dogadja i sljedece.
Kako sam trudna i to vec oko 18 tjedana, ocito se proizvodnja mlijeka drasticno smanjila jer P sad zna bacati komentare:
Mama, daj mi drugu siku. Ova se jos nije napunila.
Ja joj dam drugu, i nakon 30 sek ona opet kaze, tuznim glasom, 'Ni ova se jos nije napunila'
I tako postepeno dijete mi prorijedilo drasticno dojenje. trazi siku 1-2 put dnevno i tad to izgleda otprilike ovako kako sam opisala.
E i sad vam tu nastaju moje dileme. Naime sinoc kad sam joj dala siku ona je ocito tako dojila da mi je napravila ragadu. Obzirom da sam trudna i da me dojenje u stvari cijelo vrijeme podnosljivo boli, nisam u onom mraku obratila paznju da li je pravilno prihvatila siku ili ne, i eto ti ga sad na.
Ma ustvari hocu vas, sa iskustvom, pitati, da li bebaci kad polako prekidaju s dojenjem 'zaboravljaju' kako pravilno sisati? Meni se cini da P to sad vise ni blizu ne radi kao prije. Obavezno mi se na dojci vide otisci zubica, mislim cak da joj ni donja usna nije izvijena prema van...
Ne znam da li da se radujem kraju ili ne. Onako, malo me čapa neka tuga .