Citiraj mu prvotno napisa
jedna bitna informacija:
dexić se ne koristi za imunosupresiju ( oslabljenje imunološke obrane org) nego za sprečavanja androgena (muški spolni hormoni: testosteron, DHT) iz nadbubrežne žljezde.
za imunosupresiju se koristi pronizon i to 1-3 mg / 1 kg tjelesne mase. i mislim da se kasnije smanjuje, nisam sigurna, ali ovu inf sam danas dobila od dr.
Well... koliko sam skužila zašto ga dr-ovi daju (endometrioza u smislu imunologije npr.) mislim da su sljedeći lijekovi više-manje zamjenjivi tj. koriste se u slične svrhe (koliko ja to ovako laički mogu uopće shvatit): decortin (zna prepisat dr. Alebić), dexhametason (zna prepisat dr. Bauman, dr. Duić), prednisone (znaju prepisivat u Austriji za endometriozu), medrol (neki Ameri prepisivali ili se neki od kortikosterioda tako zvao)... Nek' se jave rvukovi2 i lidali, ili tigy, one točno znaju - mislim da se koristi i kod PCOS-ovki za spriječit hiperstimulaciju itd. Svi kortikosteroidi se postepeno smanjuju... Onda po tome gore dex bi bio za žene s kakvim problemima - povišenim androgenima - znači samo za PCOS Ili? Itd. itd.