-
e sad mene zanima, makar mi to čisto više ništa ne znači-osim samoj sebi kao pojašnjenje...
naime meni je objašnjeno da u stimulaciji u kojoj sam dobivala dex od prvog dana uzimanja gonala u ovoj maloj dozi on služi suzbijanju hiperstimulacije-ne znam u kojoj mjeri je ispunio svrhu-taj puta sam imala ohss između 2.i 3. stupnja, ali sam ostala i trudna (pa možda i zbog visoke konc bhcg-a-bliz. trudnoća dex nije mogao suzbiti značajne otekline)
prekinula sam s njegovim uzimanjem prije transfera
drugi put sam ostala trudna u prirodnom ciklusu uz dex, ali tad sam ga uzimala tek nakon punkcije pa do 12. tj. trudnoće.
ja sam nakon ove rapsrave zaključila da je kod mene dex u 1. slučaju izregulirao androgene koji mi nisu nešto povišeni na nalazima, ali po nekim simptomima koji su kod mene prisutni sigurna sam da su previsoko
A u drugom slučaju je bio ili čisti placebo, ili pripadam u onu skupinu žena koje se ne znaju dobro nositi sa stresom pa mi je pomogao kao što Vi navodite regulirati razinu kortizola uslijed moje stresne reakcije.
Ako je tako-onda smatram da ženama u IVF postupku na jedan fini način treba reći da ili idu paralelno i na psihoterapiju kako bi se naučile nositi sa stresom na normalan način, a ne tako da se još dodatno razbolijevaju i neuspijevaju u postupku.
Npr. ja sam svjesna da su moji mehanizmi nošenja sa stresom bili natotalno iscrpljeni i samoinicijativno sam na dan transfera uzela normabel, a kasnije utrogestan uzimala oralno kako bi me što bolje uspavao da budem smirenija, a da se ne fiksam sedativima. i tako sam radila do 16. tjedna trudnoće.
neću sad ulaziti u kvalitetu embrija kojeg su mi transferirali oba puta kad sam uspjela jer to premašuje moja i znanja i interese, ali evo morala sam nadodati oovaj dio o psihološkom aspektu IVF-a jer sam tu kompetentnija, a i mene su davno još na faksu indoktrinirali konstrukcijom da je svaki čovjek jedinstvena biopsihosocijalna struktura i da mu tako treba prilaziti kad se radi bilo kakav tretman s njim.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma