Citiraj bebomanka prvotno napisa
Pozdravljam Dr. Radoncica i njegovo ukljucenje na ovu temu koje ce nam biti od velike koristi!

Citiraj pino prvotno napisa
Ako sam vas dobro shvatila, onda niske doze dexamethasona - tipa 0.5-1mg po danu (koje su po dozi 10-tak puta manje od onih koje navodite za prednison, uzimajuci u obzir relativnu snagu i recimo prosjecnu kilazu od 50kg) - uzimane u slucaju trudnoce do 8-11 tjedna trudnoce (dakle ne nakon 1. trimestra) ne bi trebale izazvati ovakve probleme koje navodite? A mogle bi imati utjecaj na smanjivanje stresnih hormona u postupku i eventualno kod nekih zena na kvalitetu jajnih stanica? Posebno kod zena kod kojih tesko sta pali (tj. zenama s puno neuspjeha)?
Medju njima sam i JA!
Imam endometriozu.
Nakon 6 neuspjelih IVF-ICSI-IMSI pokusaja u kojima sam u zadnja 4 imala transfere lijepih blastocisti a u jednom od njih cak uzimala Aprednislon 50mg i Thrombo-Ass 50mg., niti jedan nije doveo do pozitivne bete!
Nakon svega sto sam procitala,dolazim do zakljucka da je mozda ova doza Aprednislona bila prejaka..
Upravo sam na Decapeptylu koji je uvod za nas 7. pokusaj u kojemu zelim prvi puta pokusati sa Dexom i mozda Heparinom.
Posto nalazi NK stanica jos nisu stigli i bojim se da ce jos potrajati neko vrijeme,pitala bih Vas kada da pocnem sa uzimanjem Dexa od 0,5 mg. i kada i koju dozu Heparina??
Folnu 5mg. pijem vec duze vrijeme a nedavno sam pocela i sa Thrombo-Ass 50mg. i maticnom mlijeci..

Jedno veliko HVALA unaprijed!
Ostalim suborkama

Ak<o se radi o endometriozi (obično minimalnog tipa), onda je pametno Decapeptyl davati dulje (obično tada i s depot-preparatima), jer se to pokazalo kao dobra strategija.
Dexu (ako baš želite) možete uzimati od dana početka GOnala, a heparin (opbično rpeventivne doze) dan nakon aspiracije ili nakjasnije dan prije ET-a. Pod preventivnim dozama mislimo na 2x5000IU običnog hepoarina ili 1x2500 IU Fragmina, ondnosno Clexana.
MEdjutim, obavezno se oko toga savjetujte s Vašim MPO liječnikom, jer Vi - koliko god informairana- ipak ne možete procijeniti sve detalje koji određuju optimalan pristup.
Navedene doze su samo načelne