-
Imam staklokeramičku ploču 4 plin - nemam problema s čišćenjem. Čak sam je i 3x do sad "krstila" - prekipilo mi je što se već kuhalo. Evo postupak čišćenja:
1. Ploča mora biti hladna
2. U veću plastičnu posudu stavite tople vode (cca 2-3 L)
3. Morate imati posebnu spužvu za brisanje ploče (JAKO BITNO), koristim Vileda onaj 3-pack roza, plava
4. Sredstvo za čišćenje keramičke ploče (dr. Beckmann, Mr. Muscolo, denkmit) izlijete na sredinu ploče u količini od 1 - 2 male žlice
5. Spužvu namočite u toploj vodi, dobro ocijedite i na sredinu ploče s njom gdje je srdestvo i krenite brisati.
6. Kada sredstvo razmažete po cijeloj ploči, operite spužvu u onoj zdjeli s vodom, ocijedite je i obrišite ploču.
7. Brisanje-pranje-cijeđenje-brisanje morate ponoviti dok ploča nije čista (3-4x)
8. Na kraju ukoliko želite dućanski glanz sjaj, dok se ploča posuši, izbrišite je čistom pamučnom krpom.
Ja spužvu za brisanje držim na posebnom mjestu, ovako čistim jednom tjedno, ostale dane nakon kuhanja, samo obrišem vlažnom spužvom i ne palim svjetlo na napi i izgleda super
Inox štednjaci i ploče - i za njih sam našla riješenje (negdje sam pisala). Nakon kuhanja našpricam s Zoom sredstvom od Amwaya (moja mama sa sredstvom za odmašćivanje iz LIDL-a). I jedna i druga ostavimo neko vrijeme da to sredstvo djeluje (za to vrijeme spremamo suđe u perilicu) i zatim samo obrišemo vlažnom spužvom Vileda. Ovako sam radila kod svekrve.
Naravno, postoji inox i inox, svekrvin Končar štednjak i mamina Zanusi ploča nisu iste. Zanusi ploča je bolja, onaj inox na kojem se ne poznaju otisci prstiju.
Isto tako postoje razne staklokeramike. Prije 3 godine sve je radil CERAN, a danas ima više proizvođača. Mi imamo Whirpool koja nije od Cerana i drukčija je kvalitete nego gorenje koje ima kuma koja mi je pokazala kako da brišem ploču.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma