Dakle da i ja iznesem svje friško iskustvo. Nedugo što sam pisala na ovom topicu i raspitivala se o razlici između indukcijske i obične staklokeramičke ploče na struju, dogodilo mi se da sam slučajno doma razbila moju obožavanu staklokeramičku ploču s plinom. Što ti je sudbina ? Da, da razbila ju tako što sam čistila staklenu ploču za rezanje namirnica koja je bočno udarila u staklokeramičku ploču za kuhanje i ova je puknula u milijun malih komadića. Ja sam bila šokirana jedno 3 dana, uvijek sam se bojala da mi nekaj odozgora ne padne na tu ploču, ali eto ispalo je da u tom slučaju ne bi puknula, ali ovakav bočni udarac ju je "došao glave".
Dakle pod hitno je trebalo kupiti novu ploču i kako se druge godine selim u stan u kojem nema plina , logičan izbor je bila strujna ploča. Ali nismo se mogli odlučiti između obične strujne staklokeramike i indukcijske.
Na kraju smo ipak uzeli Electroluxovu indukcijsku ploču jer je bila na akcijskoj prodaji i razlika u cijeni između nje i one strujne koju smo prvobitno htjeli je bila nekih 1.500 kn. Procijenili smo da to nije toliko velika razlika, a ušteda struje kod indukcije je sigurno znatna tijeom godina korištenja. I nismo požalili, jako smo zadovoljni, još i sad se ne mogu načuditi kako brzo zakipi litra vode ili mlijeka, puno brže nego na običnoj struji ili plinu. Tko god je došao k nama, morao je ići vidjeti to brzo kuhajuće čudo u kuhinju. Kavu skuham u doslovno 1 minuti. I kaj je najbolje nema struganja po ploči jer se kod kuhanja zagrijava samo mali dio ploče ispod lonca, tak da ako nekaj iskipi to je oko lonca u zoni koja je hladna i niš se ne zapeče, pa je jednostavno očistiti. Ispečem tonu palačinki u 20 minuta. (Usta moja hvalite me ! )
Ja bih rekla da ne samo što je ušteda love u pitanu, nego i vremena koje je neprocjenjivo.
Ah da, konačno sam se riješila starog Zepter suđa (dala ga sveki) i rifljanja po njemu, sad kuham u običnim emajliranim rajnglama i baš mi je super.