Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 133 od 133

Tema: Ravan štednjak

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa stvar i je u tome kaj cesto ovalne, odnosno velike i duguljaste posude ne mozemo smjestiti na stednjaku

A kaj se cijene tice, ne znam kak je sad, ali prije koju godinu se financijski nije isplatilo kupiti indukcijsku jer se, navodno, nije moglo ustedjeti toliko koliko je ona bila skuplja

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A koliko snage treba za indukcijsku ploču?

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Isto kao i za običnu strujnu staklokeramičku ploču, odnosno zavisi o jačini strujnih krugova i da li ima power boost (za super brzo zagrijavanje).

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A kako se kreću cijene tih indukcijskih?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Isto kao i za običnu strujnu staklokeramičku ploču, odnosno zavisi o jačini strujnih krugova i da li ima power boost (za super brzo zagrijavanje).
    Ali ja ne znam ni koliko treba za običnu staklokeramičku
    Gledala sam onaj link koji je stavio netko gore, ali nije nigdje specificirano.
    A to je jako bitan podatak, jer ne možeš staviti indukcijsku ploču od npr. 6 kW u stan koji ima priključak od 4,4 kW, i još k tome grijanje na klimu :/

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa
    Meni se ova indukcijska ploca jako svidja jer se moze koristiti cijela povrsina. Zagrijava se dio ploce s obzirom na velicinu i oblik posude.
    zadovoljna sam ovom plocom ali nisam jos kupila veliku ovalnu padelu/lonac da isprobam i pocmem koristit sve prednosti te ploce

nisam joskupila ni onu strugalicu jer mi do sada nije ni trebala samo spuzvica sve pocisti i nakon svakog kuhanja se divim kako sve to brzo obavim

ploca je zakon

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Čišćenje staklokeramičke ploče?!?

Hej curke!

Ja imam novu staklokeramičku ploču os Whirlpool-a i imam problema s čišćenjem :?
    Svi stalno govore kako je to više nago lagano, al eto meni nije.
    Dakle, kupila sam u dm-u ono njihovo sredstvo za čišćenje i čistim kak piše na mokru krpicu, hladnu ploču...i otpadnu mi bicepsi od ribanja, a onda mi ostanu flekice.
    Kaj ja radim krivo il to sredstvo ne valja, ima li boljih i gdje, pomozite...???!!!
    Ja bih voljela da mi navečer izgleda ko nova...btw koštala oko 3.500 kn, ak to nešto znači?!?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad cu malo ja o svojim iskustvima s kombiniranom jer su ljudi kod kojih sam na moru u subotu montirrali novu kuhinju s novom novcatom staklokeramickom od gorenja. dvije struje dva plina

i totalno sam razocarana
    ploca je gorenje schott ceran

prvo je riknuo mali plamenik
    jednostavno ne radi, baca iskru, al nece se upalit... ak ga kresnes rucno tj. upaljacem upali se, ali trebao bi stajat i drzat dok se nekaj ne skuha jer nece sam pocet radit
    veliki plamenik - cim je nekaj malo pokipilo po njemu ugasio se i ne bi ga vise upalio da si ne znam kaj
    nakon tih nevolja presla sam na struju - vodi treba da zakipi prilicno iako sam stavila skoro pa vrucu vodu... ja ocekivala neka cuda... tipa zakipit ce dok ja izvadim salice za kavu, a ono nacekala se

i tak...

a o ciscenju da ne pricam
    kak god da pobrises ostaju tragovi

sad nako dan i pol kuhanja na ovoj kombiniranoj znam da nema sanse da si kupim obicnu staklokeramicku, ni kombiniranu ni samo struja

sad jos samo da mi je negdje indukcijsku u praksi isprobat - oce neko s indukcijskom da mu dodjem doma nekaj skuhat???

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mukice, ja imam točno takvu već pune dvije godine i još nije niš riknulo.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja imam stednjak gorenje sa staklokeramickom i potpuno sam zadovoljna. je, pri jednoj od prvih uporaba prije ca. 3 godine, morali smo vec zvati servis da nam nastela veliki plamenik, al to su obavili i dobro. jako lako cistim plocu sa dr. beckmann's sredstvom za ciscenje cerana - poprskam malo po ploci, promuljam vlaznom krpicom, pa onda uglancam salvetom i masala! nekakve zagorene problematicne "fleke" prije ciscenja zgrecam s onim "skalpelom" koji sam dobila uz stednjak i to je to.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo za običnu ploču (inox 3 plin + 1 struja) morali zvati Gorenje servis (dolaze besplatno) da zamjene nešto jer imamo gradski plin..

i mi u fazi traženja koju uzet..plin ne želim nikako.....ili 4 struje ili indukcija...sutra idemo malo razgledat...

našla sam tip&trick za kupnju posuđa za indukcijsku ploču
    "sa sobom ponesite magnet" jer indukcijska radi na principu zatvaranja magnetskog polja...
    isprobali to na našem suđu i sve bi radilo osim jedne tave i jednog lonca...zadnje kupljen lonac ćak ima i onaj znak da može na indukcijsku ploču..

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nesto mi je sad zasvijetlilo po cijeloj ploci dok sam kuhala veceru, cijela je bila crvena na par sekundi, ne samo krug
    i nesto je puklo
    i iskocio osigurac (mozda je to puklo, a meni od straha izgledalo ko da je u ploci)

inace jadna ja, kuhat cu na plinskom kuhalu iz konzerve, za kampiranje, gdje cu ponovo nas nesto sto stane u moju kuhinju :/
    isto se dogodilo mm neki dan, jedan dan ploca nije radila, zujala je, a onda proradila, valjda ce i ovaj put tako

mogu li se te ploce popravljati i gdje?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na struju, zanusi, dva kola

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Princeza S prvotno napisa Vidi poruku
    Hej curke!

Ja imam novu staklokeramičku ploču os Whirlpool-a i imam problema s čišćenjem :?
    Svi stalno govore kako je to više nago lagano, al eto meni nije.
    Dakle, kupila sam u dm-u ono njihovo sredstvo za čišćenje i čistim kak piše na mokru krpicu, hladnu ploču...i otpadnu mi bicepsi od ribanja, a onda mi ostanu flekice.
    Kaj ja radim krivo il to sredstvo ne valja, ima li boljih i gdje, pomozite...???!!!
    Ja bih voljela da mi navečer izgleda ko nova...btw koštala oko 3.500 kn, ak to nešto znači?!?

A jesi možda dobila sa tom pločom nekakav nožić za čišćenje?? Znam da se ta ploča ne smije grebati niti čistiti grubim sredstvima, ali ja imam taj nožić, onda ploču liijepo namočim, "sastružem" je sa tim nožićem i sve bude lijepo čisto. Ak hoću da se sjaji, onda je pošpricam i sa sredstvom za pranje prozora i onda je mrak mislim sjajna

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    nesto mi je sad zasvijetlilo po cijeloj ploci dok sam kuhala veceru, cijela je bila crvena na par sekundi, ne samo krug
    i nesto je puklo
    i iskocio osigurac (mozda je to puklo, a meni od straha izgledalo ko da je u ploci)

inace jadna ja, kuhat cu na plinskom kuhalu iz konzerve, za kampiranje, gdje cu ponovo nas nesto sto stane u moju kuhinju :/
    isto se dogodilo mm neki dan, jedan dan ploca nije radila, zujala je, a onda proradila, valjda ce i ovaj put tako

Mogu samo

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    i nesto je puklo

Ja ju ne bi koristila, dok serviser ne pogleda. Ipak je staklo u pitanju.
    Meni je jednom eksplodirao(razletili se špriheri po cijeloj kuhinji) arcopalov tanjur (bio je vruć, a ja ga stavila na hladni sudoper), tako da si ne želim niti zamisliti šta bi bilo da se razleti staklo keramička ploča.(Možda i ne može, ali ja bi se bojala)

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Imam indukcijsku i preporučujem je, preporođena sam odkad je koristim. Lonci uglavnom imaju oznaku na dnu mogu li se koristiti na indukciji. Ikeini gotovo svi mogu, ja koristim MWF.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ikeina 365 kolekcija lonaca je zakon i svi rade na indukciji, ukljucujuci teflonske tave. Indukcijsko kuhalo (prijenosno) imam u ladici, a u novoj kuci imamo samostojeci stednjak s pecnicom u koju stanje omanje tel i staklokeramicku (crnu) plocu s pet kola. Ne cisti se tesko (nakon sto sam nasla sredstvo koje funkcionira i malo prilagodila upute), ali se mora cistiti non stop. Cak i kad nitko ne kuha nista, ploca je prestrasno prljava. Otisci prstiju, kapljica vode, macje sape... uzas.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja svoju plocu imam 9 godina i izgleda ko nova. cistim je ponekad sa tim specijalnim sredstvom iz dm-a ili Konzuma, a najcesce sa spuzvicom i deterdentom za sude. Ako mi je bas nesto prekipilo oribam zicom za sude. I nije se nigdje ograbala.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja isto imam indukciju. Marka Brandt. U rangu je de dietrich-a, miele-a. Ja sam prezadovoljna. I cijena je odlična. Ima i booster, i npr. vodu zakuha do vrenja za 2 minute.

Ovakvu: http://www.bijela-tehnika.hr/aparati...slika-1/#slika

Ne morate imati specijalno posuđe za indukciju, probate na koju se može uhvatiti magnet, ono vam paše. Ja imam i nekih običnih no name lonaca a rade. Čak i ikein wok, onaj vulgaris za 35kn radi.

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10112375

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel netko zna gdje ima za kupit onaj žilet za čišćenje ploča

pipi-lipi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja nedavno kupila u NKD dućanu

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ima i u mulleru

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    ima i u mulleru
    e, bravo, taj dućan znam nać

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

nekad davno vidjela sam u konzumu, ali i u lesnini

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne znam kakvo je vaše iskustvo, ali mene izluđuje čišćenje te indukcijske ploče. I ja sam mislila da će to samo biti - prebriši krpom. Ali kakvi. Čistim je deterdžentima i sprejevima iz DM-a posebno namijenjenim indukcijskim pločama i džaba. Natapam je, ostavim da djeluje, pa fino, pa grubo, pa sam je na kraju izgrebala spužvom (grubom stranom) jer mi je dodijalo. I opet nije blistavo čista.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja imam za sada jako pozitivno iskustvo s ciscenjem indukcijske. Dok kuham ako nesto posprica samo odmah vlaznom krpicom prebrisem sve oko rajngle (sto je naravno moguce jer je ploca hladna)
    Kad je kuhanje gotovo maknem rajngle i prebrisem jos jednom vlaznom i onda obrisem papirnatim rucnikom.
    Neki dan mi je pokipio krumpir koji se kuhao - makla sam rajnglu, spuzvicom u dva poteza pokupila svu tekucinu, prebrisala, posusila papirnatim rucnikom i nastavila kuhati.
    Jedan jedini put se nesto masno navuklo i to sam oprala obicnim arfom+grublja spuzvica.
    Ponekad pospricam onim tekucim sredstvom za staklokeramiku i prebrisem papirnatim rucnikom da se malo divim kako blista.

Sto se odrzavanja tice ja sam se preporodila. Inace uzela sam bijelu i mislim da se na bijelom puno manje vide tragovi brisanja nego na crnom, imala sam crnu staklokeramiku i to je bilo puno teze dovesti u besprijekorno stanje.

A i kuhanje ide ok, sve se stvarno brzo ugrije (brze nego na plinu koji sam prije imala), reagira odmah na smanjenje jacine, uglavnom dobra odluka sto se mene tice...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je indukcijska po svemu drugome odlična - brzina (plin joj nije ni do koljena!), jačina.... I da, imam crnu.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a jel mogu tefalove tave na indukcijsku?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    a jel mogu tefalove tave na indukcijsku?
    Samo ako imaju onu zavojnicu nacrtanu. A vecina nema, ima neka posebna linija. Ako imas magnetic za fridz provjeri, ali recimo nama je magnetic se hvatao za jednu rajnglu ali na kraju kad sam probala kuhati na njoj nije islo tako da smo svo sudje novo morali kupiti

Mi smo otkrili da Super Konzum ima jeftino posudje koje ide na indukciju (nakon sto smo vec dali preko 600kn samo za wok), i tako nadje se toga okolo, na raznim mjestima. Recimo, malu rajnglicu s ruckom za skuhati jaja sam kupila u Pevcu za 60kn A takva ista wmf za indukciju 300kn i vise... Ali ok, ja fakat ne kuzim te svemirske cijene posudja, mozda prije dok je lijevani alu bio rijetkost sad ga ima u svakom supermarketu...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

tefalove uglavnom nisu za indukciju, a one koje i jesu su preskupe. ja sam našla odličnu teflonsku tavu u lidla za indukciju i bila je stvarno povoljna, oko 160 kn...

ne znam da li ih više imaju, ali meni je stvarno ok. perem je normalno u perilici.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 24.03.2013. at 00:18

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a jel da da na staklokeramiku moš svakakvo suđe, osim bakra i treba odgovarat dno posude obliku ploče

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •