Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: virusne bradavice po tijelu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno virusne bradavice po tijelu

Citala sam nesto na netu o ovoj temi pa me zanima moze li mi tko pomoci savjetom.
    U 39 sam tjednu i najvjerojatnije od znoja (cula sam da je to cesto razlog) pojavile su mi se virusne bradavice po rubu cica.
    Nakon toga pocele su se siriti po svuda.. vrat, trbuh, pazuh ispod njega, ruke, leda... problem mi je sto imam nesnosan svrbez, a kako sam pred termin ne mogu otici do dermatologa.
    Ima li tko slicno iskustvo, moze li se to mazati s cime da otpadnu same ili....
    jel to jako opasno? Ja sam sad vec u laganoj paranoidnoj fazi jer mi se to toliko siri da me uzasno strah, a ne spavam niti mogu ista raditi koliko me vec svrbi cijelo tijelo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da moraš kod dermatologa. I ja ih imam, ali ne po grudima nego po vratu i dekolteu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a kako znas da su virusne?
    ja sam inace sklona bradavicama ali su se u trudnoci upeterostrucile s tim da sam ih hrpu dobila po dojkama (bradavicama) i u i oko pupka...
    pocele su polako otpadati tako da vjerujem da ce nakon trudnoce vecina otpasti

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nagadam... svrbi me sve nesnosno i nekontrolirano se sire.. nazalost nista ne otpada samo se stvaraju nove..... neke su ispupcene onako da strse a neke ne.. neke izgledaju ko madezi a neke ko bradavice, to hocu reci...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

99% da imas hpv..kao i ja. Spaljivanje...ako imas mogucnosti (novca) najbolje laserski...ako ti smetaju. Meni moje po tijelu ne smetaju jedino one genitalne idu na zivce...
    svrbi te zbog trudnoce ili ti nisu u redu jetrene probe. strpi se jos malo pa budes vidjela nakon poroda kak ti bude

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa valjda to rade i preko socijalnog... kakve su to HPV? kaj nije to onaj opasni genitalni virus? kak to dolazi? nevjerojatno ali sve nevolje na mene skacu, pa ja sam ko ljepilo za tegobe u trudnoci.. sve kaj sam mogla ja sam pokupila

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

prenosi se spolnim putem ali moze izbiti bilo gdje na tijelu...moj muz ih nema. I opasno je ako su unutra...meni ni papa test nikad nije nista pokazao a kad sam pitala dr rekla je hpv...(humani papiloma virus). Mislim da laser ne ide preko socialnog...samo krioterapija (smrzavanje) i spaljivanje..Na krioterapiju budem ja isla 5-6 mj. nakon poroda ako se same ne povuku...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja imala te virusne ispod prsiju (velike prsi), dobila ih jedno ljeto, dermatologica objasnila da je to uslijedilo zbog znojenja (ispod prsiju se najviše znojim) i kao onda još sunce i vrućina pa se to kao upali i širi. ne sjećam se da me nešto svrbilo, ali ko zna - one su bile kao točkice ispod svake dojke i onda su se nakon 2-3 godine pretvorile u onako plosnate crne palačinka-madeže, a masu ih je bilo. inače sam sklona madežima, ali ove su bile drugačije - tamne ali plosnate. otišla kod dermatologice privatno na polusatne tretmane paljenja (obavezno zimi), bilo je to nekih 4-5 tretmana, nestalo tako da je to bilo doslovno za slikat prije - poslije .l ne znam je li se to moglo u neko rano vrijeme spriječiti. nemam hpv, provjeravano zbog kontinuiranih upala rodnice i liječenja neplodnosti višekratno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da, od početnih malih crvenih točkica ispod jedne dojke, pa druge dojke, su tako nakon 2-3 godine prekrile cijeli trbuh i počele se širit na leđa. trbuh je doslovno izgledao kao palačinka, a to se događalo postepeno i, kako i inače imam puno madeža, meni neprimjetno, dok nisam usporedila slike u kupaćem tipa ljeto 2006 i ljeto 2004 - frapantna razlika. sad sam opet kao ljeto 2004 (bez bradavica), nakon tog tretmana - ostali su jedva vidljivi u pažljivom proučavanju bijelkasti tragovi samo di su bile najveće (najveća je bila oko 2 cm, najmanja valjda par mm, većina tako do pola cm, na trilijune ih je bilo). imam zeznutu kožu, šta se može - redovno se kontroliram i to je sve

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

to na što sam išla se zvalo laser, sad ne znam jel to paljenje ili smrzavanje, u svakom sluačju ostane mala krvava ranica, ne smiješ se prati neko vrijeme - možda 7 dana, ali poslije super izgleda, razlika nevjerojatna. sad mi ostalo samo par baš po prsima, ali izgleda da se ne šire (taj dio, doduše, baš nikad ne sunčam), a trbuh bi još i vidio sunca

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hoću reći - od tih crvenkastih malih točkica s se tijekom godina bile pretvorile u crne plosnate više kao madeže po opisu, ali je doktorica isto rekla da su virusne i da su nastale tako zbog znojenja i vrućine ispod prsiju - i onda sam tek vrteći film i gledajući slike došla do toga kako su se neprimijetno za par godina pretvorile u madeže. u svakom slučaju je skroz rješivo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e pa ina tak imam i ja... mislim da ja nemam hpv jer je meni pocelo isto ispod cica i onda se sire.... dole nemam ama bas nikaj... svrbe me nekad uzasno a nekad ne.. jetrene probe su mi ok.. vidjet cemo poslije poroda, mislim da cu odmah pravac na salatu jer nemamo bas love za privatnike.. u svakom slucaju sad sam mirnija malo i manje me strah..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cure..kaj god bilo nadam se da nije opasno i da bude proslo...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    Stvarno nije opasno i skroz je rješivo, a da jest neka mala gnjavaža - a je, ali nema veze, noklica, stvarno je to rješivo. Treba koliko je moguće pazit na taj dio di se čovjek najviše znoji, ali pitanje je koliko je to i moguće ako si na poslu itd., a vjerojatno su i nastale uslijed povećanog znojenja potenciranog trudnoćom i ja isto pazim i tako dalje, ali koji put se i ne da izbjeći.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    Stvarno nije opasno i skroz je rješivo, a da jest neka mala gnjavaža - a je, ali nema veze, noklica, stvarno je to rješivo. Treba koliko je moguće pazit na taj dio di se čovjek najviše znoji, ali pitanje je koliko je to i moguće ako si na poslu itd., a vjerojatno su i nastale uslijed povećanog znojenja potenciranog trudnoćom i ja isto pazim i tako dalje, ali koji put se i ne da izbjeći.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam se naručila 2. tjedan na uklanjanje virusnih bradavica sa vrata i nesto oko pazuha!
    s jedne strane me malo frka, a sa druge se baš veselim! :/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Bucka, na koji način će ti ih uklanjati? Meni su ih više puta skidali smrzavanjem. To ništa ne boli ili ne boli toliko jako da bih cijelo to iskustvo pamtila kao nešto strašno.
    Kasnije malo zateže ili pecka dok se ne osuše i otpadnu kao krastice. To ti govorim o onim plosnatim bradavicama, tamnijim. Meni su na vratu manje, kao točkice, a po tijelu nešto veće.
    Gdje ćeš to ići raditi? Ja bih trebala opet, ali da mi ovaj put to naprave kako treba, a ne da se stalno vraćaju. Pitanje je da li ih je uopće moguće skroz iskorijeniti.

Od dosta cura sam u zadnje vrijeme čula da imaju problema s tim bradavicama. Tko zna jel to možda zbog probavanja robe po dućanima ili zbog materijala od kojih je danas napravljena odjeća (loš pamuk, sintetika). Za ove na vratu sam čula da mogu nastati zbog lančića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ih imam, a nemam hpv. :/

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja sam ih imala hrpu u trudnoći i nakon poroda
    a onda su jednostavno nestale
    rekla bih da su nastale kad je tijelo bilo pod povećanim stresom i imunitet je bio lošiji i kad se stanje stabiliziralo i imunitet se popravio i sve je došlo na staro

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    Za ove na vratu sam čula da mogu nastati zbog lančića.
    ne nastaju zbog lančića nego ih on prenosi naokolo
    ispod pazuha se šire kontaktom jer se tu koža trlja ili britvicom kad se briješ
    ili ručnikom kad se brišeš
    uglavnom, lako su prenosive kontaktom
    tako kažu dermatolozi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nemam hpv i ne nosim uopće nakit (uključujući lančiće), a opet ih imam po vratu!
    imala sam i prije trudnoće, a u trudnoći sam ih dobila više i neke su same otpale, ali ih dosta još im!
    ja sam se naručila kod dr. Lesić na Britancu
    http://www.mojezdravlje.net/Adresar/...sna-Lesic.aspx

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pa da, problem je što se tako lako prenose, virusne su. Zato bi ih valjda trebalo baš sve ukloniti da se ne šire dalje.
    Dermatologica mi je jednom rekla da ih se može i malo jače trljati ručnikom, neke će otpasti tako.

Bucka, napiši kako ti je bilo i što kaže dermatologica. Ja ih nisam skidala već par godina, baš me zanima jesu izmislili što novo na tom polju

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E to sam i ja dobila u prvoj trudnoći i najviše ih je bilo na područiju vrata i dekoltea par po licu.
    Ali je to tako malo da je čak i neprimjetno.
    Imala sam jednu blizu oka koja je otpala ili sam ju strgala i ponovo se nakon nekog vremana pojavila.
    Sad u drugoj trudnoći mislim da nisu se širile i povečavao broj.
    Mene zanima kda se to rješi kod dermatolioga spali ili već što oni rade jer postoji mogučnost da se ponovno pojave?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

obavila sam to!
    spaljivali su ih i bolilo je!
    sad mi je pun vrat malih krastica i nema pranja 2-3 dana! :/
    najgore od svega je da će opet nastati nove!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam u pubertetu imala po rukama hrpu plosnatih bradavica koje su nestale jedno ljeto, vjerujem zbog zdravije prehrane i mršavljenja, plus sunce i zdravi zrak... (a bila sam i na spaljivanjima i mazuckanjima koječim što nije pomoglo - a ostali su mi mali ožiljci)

U trudnoći sam dobila neke sitne neprimjetne: 1 ispod pazuha, 2-3 između sisa, i 1 veću na lijevoj podlaktici.

Ne smetaju mi - al nisam ni najsretnija da su tu - no brijem da neću ić na spaljivanje (zbog posljedica ožiljaka) i vjerujem da su one odraz neke neravnoteže u organizmu kao u pubertetu.

Ak ostanu ok, a ak nestanu opet dobro, što je tu je...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Oziljaka nema - moja mama ih je skinula valjda par stotina s vrata i dekoltea. Jedino je problem sto se vracaju.

Svoje jos nisam skinula, valjda cu kad dodjem u Zagreb. Ako bude vremena za sve medicinske zahvate koje ovdje ne namjeravam placati.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ih imam od rodjenja, dakle cijeli život. Bila na bezbroj spaljivanja, koristila sve i svašta dok jednostavno nisam odustala i pomirila se s njima, jer su upravo to kako se i zovu - virusne, prenašaju se ludjački s jednog mjesta na drugo, nesvjesno ih čovjek sam prenese dodirom, oblekom i sl. Nadam se da će tebi proći, meni moje ostaju, na žalost.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne moraju biti virusne bradavice, pogledaj ovde pod skin tags

http://www.askdrsears.com/html/11/T011309.asp

U pitanju je ubrzano razmnozavanje jednog sloja koze zbog uticaja hormona u trudnoci, uglavnom na delovima tela koji se taru sa odecom. Nestaju nakon porodjaja.

Meni se to desilo u trudnoci sa S., sa M. se nije desavalo.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam onda dobila skin tags, ali nisu se baš povukle. imam ih oko vrata i ispod lijeve<sike
    kako se to uklanja?

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jednu koja je bila izrazenija, a smetala mi zbog odece doktor mi je uklonio hirurskim koncem (napravio omcu okolo i povukao oba kraja). Krvarilo mrvicu, premazao antiseptikom i nikakvog traga nije ostalo. Nije bolelo uopste.

Posavetuj se sa dermatologom.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Marion prvotno napisa
    doktor mi je uklonio hirurskim koncem
    jos u trudnoci.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav,

zanima me zna li tko postoji li opasnost da virusne bradavice (koje se nalaze na prsima i bradavicama) pređu na bebicu kod dojenja.

Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •