Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: granulom

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno granulom

Moja beba ima jedan granulom u pupku i dr. nam je rekao ako se pocne siriti da ce ga trebati spaliti.
    Dali znate kako se to i s cime spaljuje i zbog cega dolazi do sirenja granuloma?
    Za sad mu to ne smeta i ne siri se

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: granulom

Citiraj lolao52 prvotno napisa
    Moja beba ima jedan granulom u pupku i dr. nam je rekao ako se pocne siriti da ce ga trebati spaliti.
    Dali znate kako se to i s cime spaljuje i zbog cega dolazi do sirenja granuloma?
    Za sad mu to ne smeta i ne siri se
    Ksenija je imala granulom i nismo ga spaljivali, već nam ga je dječiji hirurg podvezao i on se sasušio za dan-dva.
    Naravno ako se granulom spaljuje, to radi dječiji hirurg, a to da dolazi do širenja-ne znam, nisam čula za to.
    Ja mislim da biste trebali otići do dr-a da uradi nešto s tim, jer sumnjam da se to može samo povući.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nama je pedijatrica rekla da M. ima granulom, dolazili smo kod seste par dana na "paljenje", izgledalo je slično kao kad vrućom šibicom malo probrčkaš po pupku. Prošlo za tjedan dana. Kako se vidi iz moje stručne terminologije, nemam pojma o tome 8) .

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koliko ja znam ,on nastaje zbog nepotpunog zarastanja pupka.kad ti je dolazila patronažna morala je to primjetiti.spaljivanje ili lapizacija se radi s nekom tekućinom koja u dodiru s granulomom zatvara kapilare oko njega i on "presuši"jako bitno nije ništa bolno više neugodno!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure hvala vam

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađa je tzv. spaljivanje, lapiziranje pupka prespavala. Posle smo dobili neka uputstva kako da negujemo još 10-tak dana i to je bilo to. Odite svakako da neko to pogleda (mi smo išli da hirurgiju dečiju). Bude sve OK.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi imamo lose iskustvo sa lapiziranjem granuloma. Pisala sam o tome u temi "granulom pupka", mislim da je u ovoj kategoriji ili pod Zdravlje djece.

Nakon lapiziranja pupak je bio kao spaljen, kozica pupka sprzena, granulom je ostao, pupak se punio tekucinom, izgledalo je katastrofa. Onda mi je prijateljica neonatolog koja radi u BG u klinici Narodni front rekla da oni izbegavaju lapiziranje i da za tretman pupka koriste iskljucivo povidon jod. Nakon svega 3-4 primene povidon joda pupak je poceo da se sredjuje, rana se sasusila, nakon sto je krastica otpala i sam granulom se povukao.

Moguce da drugi imaju sasvim pozitivna iskustva, ja nakon ovog mog ne bih vise svojoj bebici to radila. Da nismo intervenisali na vreme jodom verovatno bi doslo do infekcije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj maestral prvotno napisa
    za tretman pupka koriste iskljucivo povidon jod
    I nama su posle lapiziranja pokazali kako da jodom tretiramo pupak. I stvarno je prošlo za par dana. Ja sam mislila da je to neka standardna procedura, lapiziranje pa jod. Nama je i patronažna 8 dana jodom tretirala pupak pa pošto se nije sušio poslala nas kod dečijeg hirurga.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Citiraj maestral prvotno napisa
    za tretman pupka koriste iskljucivo povidon jod
    I nama su posle lapiziranja pokazali kako da jodom tretiramo pupak. I stvarno je prošlo za par dana. Ja sam mislila da je to neka standardna procedura, lapiziranje pa jod. Nama je i patronažna 8 dana jodom tretirala pupak pa pošto se nije sušio poslala nas kod dečijeg hirurga.
    To je u BGD standardna procedura, a ovde u Nemackoj pustaju pupak da se sam sredi, bez nekih pomocnih sredstava. Kada je babica koja nas je obilazila primetila granulom savetovala nam je da koristimo Weledin Wecesin prasak, nesto kao antiseptik. Medjutim, taj prasak se uopste nije mogao lepo rastvoriti i samo se talozio u pupku. Lekar koji je izvrsio lapiziranje nam je savetovao da nastavimo s primenom praska i to je bila totalna katastrofa.
    Pedica iz NFronta nam je rekla - NE prasak i obavezno jod.
    Postoje i druge prakse -u Americi, npr. pupak tretiraju alkoholom. Jedna babica, takodje iz Fronta, mi je rekla da je i njena preporuka da se koristi alkohol.... i tako, kao i u vezi skoro svega sto nas mlade majke muci - najmanje dve razlicite skole misljenja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •