Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 443

Tema: Tablica dohrane-nova!

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala Makita. Ima samo mladoga krumpira, a za to smo još mali. Pitala sam za tikvice, ali ih još nema. Još nam preostaje mrkva. Htjela sam prvo početi s povrćem da ga bar proba i donekle prihvati. Još da pitam koju kukuruznu krupicu ( palentu) koristite te koju rižu kuhate, tj. od kojih proizvođača. Prijateljica me uvjerava da je sasvim u redu dati običnu instant palentu.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dionea, mislim da bi za pocetak dohrane palenta trebal biti bez glutena a na "obicnoj" instant pise da moze biti glutena u tragovima. Mi jedemo iz DM-a tu bez glutena a neke cure kupuju kod Severa. a rizu jedemo basmati i obicnu, integralnu nismo jos probali (L nije fan rize ) kao ni
    pahuljice -madasu i to dobre opcije za pocetak dohrane.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa
    Dionea, mislim da bi za pocetak dohrane palenta trebal biti bez glutena a na "obicnoj" instant pise da moze biti glutena u tragovima. Mi jedemo iz DM-a tu bez glutena a neke cure kupuju kod Severa. a rizu jedemo basmati i obicnu, integralnu nismo jos probali (L nije fan rize ) kao ni
    pahuljice -madasu i to dobre opcije za pocetak dohrane.
    Hvala puno. Vidjela sam u DM-u kukuruznu krupicu od punog zrna i Severovu pa ću jednu od te dvije kupiti kad se vratim u ZG. Pokušat ću i s prosom i sa nekim voćem. Rižine pahuljice donekle idu, ali gotova kašica od mrkve nikako.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

LE, evo i mi smo ko i vi, prvo je sve išlo ok, papala ko prava a sad neće niš. Ali NIŠ. NE-ĆE. S velikim N, Ć i ostalim. Imat ćemo 8 mjeseci za 10 dana, jedemo cca dvije žličice dnevno. Ako. I famozna banana je podbacila .

Ja sam se prvo nervirala, sad mi je ok dobila na težini pa ne brigam baš više. Mislim, kaj da joj radim? Zatvori labrnjicu i moš se slikati. I smije se i cendra zatvorenih usta čim vidi žlicu. A valjda bu jednog dana...Ja joj nudim svaki dan, al sad teglice, fakat mi se ne da kuhati za niš (inače sam probala apsolutno sve varijante, skuhano, iz teglice, sirovo, zblendano, zgnječeno, u komadu...nula bodova). Kad krene bar malo klopati, opet bum za štednjak. Do tad...a kaj, ne bu umrla od gladi, valjda ni tak blesava .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E, da, vodu mi je počela piti tek nedavno i to janu na sportski čep. Isključivo u šetnji, doma ni čut.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo kopiram sa pdf - odbijači dohrane da ne pišem ponovno:
    ''Postano: pon svi 26, 2008 12:36 am
    ...
    Tek sam počela s dohranom prije 5 dana.
    Prvi dan jabuka kuhana na pari, zgnječena vilicom + moje mlijeko - povraća mu se.
    Drugi dan opet isto samo propasirano kroz cjedilo - povraća mu se.
    Treći dan jabuka skuhana u malo vode, propasirana - opet mu se povraća.
    Četvrti dan kruška zmiksana s mojim mlijekom - diže mu se želudac čim mu stavim žličicu u usta.

Danas - nisam niti pokušavala.
    Na vodu u žličici isto radi kao da će povraćati.
    Inače nije žličica problem jer mu svaki dan dajem D vit. s mojim mlijekom i sve pet.
    Očito mu okus ne paše, ne znam. Nisam pametna.
    Ja bi najradije pričekala sa svime barem do 7 mj.
    Molim savjet iskusnih.
    Dali da pokušavam svaki dan po malo (ništa ne silim) ili da čekam?
    Inaće cicka super, sada je 6 mj i tjedan dana,
    ima 10-ak kg i 71 cm.

Za sada sam odustala od dohrane i nisam sigurna koliko da čekam prije ponovnog pokušaja.
    Danas sam mu ponudila komad jabuke u ruku, lizao je i cuclao, ali problem je i što odguli
    komadić sa zubićima i na to mu se opet povraća - tako da je i to neslavno završilo.

Pitanja su sljedeća:
    1. Za koliko da otprilike pokušam opet i sa čime?
    2. Dali mu, obzirom da odbija dohranu i isključivo doji a prošao je 6 mj. trebam nuditi vode ili mu je i dalje dovoljno samo cickanje?
    :/

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kahna evo mene opet,

kad pustiš da pođe neko vrijeme koje ćeš sama odrediti (ja sam u svom slučaju prestala na 2 tjedna nuditi dohranu nakon prvotnog odbijanja) opet počni nuditi.
    ja sam istraživala koje je vrijeme napovoljnije da dam nešto na žlicu, i to je kod nas bilo oko 9-10 sati ujutro, nakon prvog spavanja.
    nudila sam sve i svašta, odnosno sve što je po tablici mogla jesti, s tim da sam se držala da novu namirnicu dajem nekoliko dana samu.
    budući da je ona sve pljucala, dala bih joj mikronsku količinu hrane, na vrh žličice, ona bi malo promuljala po ustima te uglavnom pljunula. ali nekad je nešto i progutala. probaj tako, možda neće imati nagon za povraćanje.

što se tiče vode, ja sam davala i nudila stalno, bez obzira na to što ne jede, ponajviše kako bi se navikla piti. i to nam je išlo sporo, a nešto značajnije počela je piti kad je počela jesti.
    budući da ne znam kakav je on što se tiče prihvaćanja tekućine, reći ću samo kako mislim da njemu cika pokriva sve potrebe, ali ako mu dodaješ vode smatram da nećeš ništa pogriješiti.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala!
    Ja sam njemu isto davala na sami vrh žličice i iz početka je čak nešto i promuljao dok mu nebi došlo na korjen jezika, tada bi mu se digao želudac.
    A kasnije (3 i 4 dan) čim sam prislonila žličicu na usnice on je dizao želudac. Imam osjećaj kao da je namjerno jer ne želi to u usta.
    A i skroz mi je nemoguće da mu se povraća od vode na jeziku.

Što se tiće vode, pitala sam, jer mu nebi davala (kad mu ne paše), pa me brine da mu ne fali.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

možda da mu probaš skuhati kompot od jabuke. Mi smo isto u početku imali malo problema, ali ne baš tako puno. Kad ništa drugo nije palilo, uvijek je htjela vodu od kompota na žličicu, pa sam joj davala čisto za vježbu hranjenja na žlicu. Također joj se jako sviđalo da jabuku pomalo stružem žlicom i tako joj dajem.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    možda da mu probaš skuhati kompot od jabuke. Mi smo isto u početku imali malo problema, ali ne baš tako puno. Kad ništa drugo nije palilo, uvijek je htjela vodu od kompota na žličicu, pa sam joj davala čisto za vježbu hranjenja na žlicu. Također joj se jako sviđalo da jabuku pomalo stružem žlicom i tako joj dajem.
    Kako kompot?
    Samo jabuku u vodi ili? Koliko jabuke i koliko vode

A struganje isto ne pali, probala sam i to.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jabuka u vodi, bez kore i koštica, naravno, i bez šećera. Dosta da skuhaš pola jabuke u lončiću veličine srednje džezvice za kavu.

Kasnije kad mi se malo uhodala dohrana do te mjere da bi pojela par žlica za redom onda bih kuhala taj kompot, pa na vodi od kompota kašicu: griz, palenta, proso i sl.+povrće+zgnječena jabuka iz kompota, a pola kompota bih ostavila za poslije. Prvo sam je hranila s kašicom a kad nije htjela dala bih joj malo vode od kompota koje bi ostavila sa strane, onda bi mi pojela i još malo kašice. I na kraju još samih kuhanih jabuka za desert.

Svako toliko bih zamjenila jabuku s kruškom, ali te kruške se uvoze (čak iz Kine, jednom sam vidjela u merkatoru) a jabuka ima i naših. I osim toga čini i se da joj se jabuka više sviđa.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, da li neka zna kada bi maloj mogla dati da proba malo lignje (porodica muzgavci) u srijedu će 1g. Isto pitanje za gljive.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pomikaki - hvala hvala.
    Dam mu još malo vremena pa ću probati ovako.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kada može cikla, ja bi dala sok od cikle, svježi iz sokovnika. Nigdje ju nisam našla.

Hvala unaprijed!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gljive je već ovdje netko spominjao, čini mi se da ne bi smjele čak do 12 god. Provjerite preko pretražnika. I ja sam se iznenadila, kao nikad ne znaš kako će neka gljiva reagirati, može naškoditi djetetu neka gljiva koja neće štetiti. S druge strane moj stari je gljivar i ja sam se sigurno najela gljiva prije tog roka.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ispravak - može naškoditi djetetu neka gljiva koja neće štetiti odrasloj osobi.

evo link na temu o glijvama: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=49240&start=0

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

opet ja - malo surfam, pa sam našla...
    kahna, jesi vidjela ovo? http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=bezpelena%9Ai

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    opet ja - malo surfam, pa sam našla...
    kahna, jesi vidjela ovo? http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=bezpelena%9Ai
    Hvala

Pročavam ja to malo.
    Luka papa jabuku, krušku (za sada) i baš uživa što može sam držati i ''glabati''.
    Istina da zanimanje traje niti 5 min. ali dovoljno da okusi nešto, pogricka malo i da se ja uvjerim da kada odgrize komadić, isti i pljune.

Navratila sam da pitam.
    Dala sam mu jučer trešnje.
    Ja sam jela i djete si ruke istegnulo da dohvati.
    Onako sam mu ogulila kožicu i dala da cucla i glođe i bilo mu je jaaaako fino. Baš je uživao.
    Nadam se da nisam pogriješila, vodila sam se za tim da će 7 mj. za 10 dana, a trešnje su tu. Naše, domaće i nešpricane.
    Za 10 dana ih više neće biti.
    Da čujem kritike

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja te necu kritizirat
    Doduse, moj malac je tek jucer probao tresnje, posto ih prije nije bilo i nisam mu ih gulila, samo sam izvadila kosticu i malo ju raskomadala.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vodila sam se za tim da će 7 mj. za 10 dana, a trešnje su tu. Naše, domaće i nešpricane.
    Za 10 dana ih više neće biti.
    time sam se i ja vodila za spinat

i nisi primjetila reakciju? ako nisi onda bi ja rekla da je ok. moj obozava tresnje. najdraze mu ih je onako na komadice pa zvakat. doduse njemu je sve najdraze na komadice.

idemo se i mi prijavit na onaj topic.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nema kritike, ja čak ne bi ni ogulila
    Šmizla probala trešnje ove godine, prošlogodišnje su prošle prije početka dohrane. Dopale su joj se

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije imao nikakve reakcije :D
    Sutra ćemo onda opet papati, probat ću mu dati neoguljenu ali ne znam kako će onda grickati.
    Vidjet ćemo.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pozdrav svima, evo samo da se pojadam da mi je danas bila patronažna i pita jesam bebanu od nepunih sedam mj davala svježi sir, rekoh ma nebi ja još, na to je komentirala da nevidi zašto ne ali kako ja hoću...
    Znam ima svakakvih pedijatara i patronažnih ali ona me obišla baš zato da mi da upute kako da se brinem o djetetu(hranim, prem i sl), meni ona je odrađivanje ali ima puno mama koje jedino one informiraju i propaganda od proizvođača za koju svi znamo kakva je.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Za sir je rano

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kak se pripremaju te žitarice? Kuhaju se na vodi? A rižine pahuljice se mogu samo umutiti u izdojeno mlijeko, mislim te ne treba niš grijati ILI?
    A taj sportski čep koji spominjete, to je ono kaj ima na vodama ili nekaj drugo? Vidla sam neki (kršitelj koda)ov koi izgleda ko cijevčica, to je to?
    A kaj ako dijete ne želi vodu, a kakti treba je davati nakon što počne dohrana?
    Koju vodu dajete? Treba prokuhavati ove kupljene flaširane vode?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sportski cep je cep na bocama vode
    kupovnu vodu ja nisam prokuhavala
    ako dijete ne zeli vodu nece je pit, kad bude htjelo pit ce. moja L jos uvijek pije jako malo vode a ima 11mj

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Noj malac zadnjih par dana jede jako malo povrca, zitarica i mesa a jaaako puno voca. Znam da je voce pozeljno ali htjela bi da dobiva sve sto mu je potrebno. Palo mi je na pamet da mu na ovim vrucinama vise pase voce jer ga osvjezi. Ili da ipak forsiram ovaj drugi dio dohrane.
    Vode pijeeee...ma strasno puno je popije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Što je s lubenicom? Pod što ona spada?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    u skupinu sa tikvama i tikvicama, botanicki.

ja svom dajem (10 mj.) i bas mu je draga.

vec sam mislim napisala da voce/povrce koje je u istoj porodici ima slicne tvari/slican sastav, pa se moze gledat prema tome sto se od toga moze jest da se onda jede sve iz te porodice, npr. tikvice se mogu jest od nekog miseca pa onda i buca i lubenica jer su iz iste porodice i imaju slican sastav.

tako je najcesce no uvijek ima iznimaka pa ipak treba bit oprezan.

buduci da tikve nisu u skupini alergenih namirnica ja sam mu dala i lubenicu jer vec moze jest tikvice.

tako ja razmisljam.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a paprika? meni je L zgrabila papriku iz ruke i bas je s gustom mljackala pa sam ju pustila, nek se veseli. sad me zanima od koliko mjesec ide, cisto informativno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    u skupinu sa tikvama i tikvicama, botanicki.

ja svom dajem (10 mj.) i bas mu je draga.

vec sam mislim napisala da voce/povrce koje je u istoj porodici ima slicne tvari/slican sastav, pa se moze gledat prema tome sto se od toga moze jest da se onda jede sve iz te porodice, npr. tikvice se mogu jest od nekog miseca pa onda i buca i lubenica jer su iz iste porodice i imaju slican sastav.

tako je najcesce no uvijek ima iznimaka pa ipak treba bit oprezan.

buduci da tikve nisu u skupini alergenih namirnica ja sam mu dala i lubenicu jer vec moze jest tikvice.

tako ja razmisljam.
    Ovako i ja razmišljam.

Obzirom da nam je najveći domet cuclanje hrane i da je lubenica često desert, ponudila sam je. Inače naši obroci završe sa ukupno 1/4 žličice u želucu po danu. A uskoro će 8mjeseci. Kako izgleda njihovo prihvaćanje dohrane. Ne mogu suditi po 1. djetetu jer je on bio na kupovnim kašicama i već nakon 2-3 tjedna dohrane je jeo nekoliko žličica.
    Kad dajete dohranu, čekate li da prođe neko vrijeme od podoja, ja to ništa ne pazim, dajem u svako doba dana, nisam baš metodična, bi li trebala bit?
    Eh, da, što je s grožđem, pod što spada botanički
    A smokve?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da se nadovežem s pitanjem.
    I mene zanima: grožđe, lubenica, dinja, krastavac i rajčica.
    Od kada se smije?

I da, mi smo još uvijek na jednom grizu dnevno.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lubenicu, dinju i krastavce moze
    al krastavci su teski za zeludac pa mu nemoj dati puno
    za rajcicu je bolje jos malo pricekati
    ja je L jos nisam dala
    grozde isto tako. zbog kostica koje bi joj stoposto smetale

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kad dajete dohranu, čekate li da prođe neko vrijeme od podoja, ja to ništa ne pazim, dajem u svako doba dana, nisam baš metodična, bi li trebala bit?
    ?
    Pa vidi kako njemu paše.
    Ja baš nisam puno pazila
    sisala je kad je htjela, dala sam joj dohranu kad sam imala skuhano.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    ?
    Pa vidi kako njemu paše.
    Ja baš nisam puno pazila

još da nadodam - ako tog dana nije bilo skuhano, nije bilo ni dohrane.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dali netko zna kolika je opasnost malinovih "dlačica" :?
    Naime- jedan dječak je navodno na ventolinu jer su mu se valjda popikale u valjda jednjaku :shock:
    Zanima me koliko je to često u kojoj dobi i jel se nekom to desilo ili ste primjetili da kašljuckaju poslje malina :?

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajoj, prvi put čujem! :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na ventolinu je vjerojatno jer je imao alergijsku reakciju na maline

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    ?
    Pa vidi kako njemu paše.
    Ja baš nisam puno pazila

još da nadodam - ako tog dana nije bilo skuhano, nije bilo ni dohrane.
    nemajke

i mi slicno

ni ja nisan bas metodicna. kad god trazi ja mu dam ali recimo da pazim da pojede (a to znaci da ga sjednem u hranilicu i dam mu da packa kako oce i koliko oce) obrok ujutro oko 10ak sati i rucak oko 16 sati s nama.

kad serviram nama dam i njemu.

vecenji obrok pojede oko 19 negdi di se nadjemo, u setnji, kod dida i bake najcesce.

po danu ako zatrazi dam mu, npr ja jedem jabuku on trazi, dam mu. ne odbijam ga zato jer "sad nije vrime za jest" cini mi se da je ovo sve iskusavanje pa ne forsiram neku formu pretjeranu, iako sam mirna kad pojede sva tri obroka par dana zaredom otprilike u istu uru, a bez ikakvog forsiranja.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

rajcica ide od 10. mj.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a kako dati rajcicu...skuhati? mi cemo imati svoju u vrtu taman ka ju L bude smjela jesti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam dala sirovu, narezanu na kriške

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

od kad mogu ribizli?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja sam dala sirovu, narezanu na kriške
    x

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lutonjica i zhabica hvala.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Eh, da, što je s grožđem, pod što spada botanički
    A smokve?
    zabac je jeo smokve sa 9 ipo mj. to sam mu dala na svoju ruku jer nisan u tom trenutku znala kad ih mogu pocet davat a znam da nisu alergene, nije imao nikakvu reakciju i jeo ih je dok su bile u djiru.

grozdje mi je negdi u glavi da ide kasnije (cini mi se zbog kožice) ali nisan sigurna. ako nadjem podatak javim.

evo zanimljiv link:
    http://www.wholesomebabyfood.com/babyfoodexotics.htm

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel dajete kruh? Po tablici, ide od 10 mj, ali u kruhu ima soli, a do godine dana je bolje ne davati sol ... Da li da pečem kruh bez soli ili da čekam još dva mjeseca?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kruh pečem sama, jer jedino tako mogu izbjeći pšenicu, soju i kvasac na kaj je alergičan. Osim kaj izbjegnem sol, izbjegnem i hrpu nepoželjnih sastojaka, a kombinacije vrsta brašna su beskrajne, pa me i veseli isprobavati. Pokušavam da ga jedemo svi, i starije dijete i mm.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam jel ste već pisali o tome pa se unaprijed ispičavam ako je već bilo govora, ali zanima me:
    u kojoj dobi uvesti 2. obrok ako se pretpostavlja da se sa dohranom počinje sa napunjenih 6 mjeseci života djeteta?
    Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema pravila
    kad ti beba pokaže

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke