Drage moje rodice, konacno sam skupila hrabrost otvoriti novu temu i podijeliti s vama nasu pricu, nisam htjela prije da nesto ne "ureknem".

Sve je pocelo na VV-u pocetkom godine, s losim nalazom spermiograma (kasnije je varirao od blaze astheno do teze asthenotherato); sa mnom je bilo sve OK, osim naglog pada progesterona u 2. fazi ciklusa, sto uz Utrogestane ionako nije nikakav problem. Sve je islo dosta brzo, jer sam se kod dr. A. prvi put pojavila s 37,5 godina (na proljece), a mi "stare koke" preskacemo liste cekanja. Otada sam gotovo svaki mjesec bila u nekakvom postupku. Nakon 1 neuspjesnog AIH, 1 neuspjesnog prirodnog IVF-a uz klomifene (vracena sva 3, li-la, ni dobri ni losi), 1 katastrofalne stimulacije (na kraju smo dobili samo 1 oplodjenu JS, a i ta bas nije bila bog zna sto) i 1 neuspjelog potpuno prirodnog IVF-a (JS se nije oplodila), sada sam trudna i duplici su!

Bio je opet prirodni IVF, uz dozu od 3 klomifena:
19.11. pocetak ciklusa
30.11. punkcija, dobivene 4 JS
03.11. oplodile se sve 4, biologica kaze da bi ona isla na blastociste jer se sve jako brzo i pravilno razvijaju
05.11. sve 4 su dosle do blastocisti! transfer 2 odlicne (po biologici, 50-60% sanse za trudnocu), a 2 vrlo dobre (s 30-35% sanse) zamrznute
19.12. bozicni poklon: beta 2.427 (dr. A. kaze da su gotovo sigurno duplici)
21.01. beta 5.206
27.12. prvi UZV: 2 gestacijske i 2 zumanjcane vrecice s embrionalnim odjecima
09.11. drugi UZV: cula su se , malci su 12 mm (u stvari 2 neraspoznatljive flekice, ali to nije umanjilo moje veselje)

Znam da smo tek na pocetku price, ali optimist sam i trudim se ne zamarati se time sto sve moze poci po zlu - sto mi tesko ide, jer sam po prirodi control freak. I MM i ja smo naravno jako sretni, ali zasad jos s dozom opreza. I jos uvijek se ponekad osjecam kao da se sve to dogadja nekome drugome!