Pokazuje rezultate 1 do 50 od 243

Tema: Karlovacko rodiliste

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

881 porod (ukupno 888 djece)

epiduralna 130 žena (14,7%)
    sa carskim ispada da je 40% žena rodilo u anesteziji.
    http://www.trend.com.hr/trend-portal...-u-2012-godini

Previše!!!
    Umjesto da smanjuju, oni to smatraju modernizacijom.
    Baš!

Al dobro, oni čitaju forum pa će pročitati što mislimo o tome.
    Mene bi jako zabrinulo da me tijekom porođaja ništa ne boli. Bol je kao semafor.

Nisu ni prije 4 godine kasnije rezali pupkovinu i stavljali dijete odmah na majku, pa koliko čujem sad to rade u većini slučajeva.
    Za mog Honza su i prije nego što se rodio rekli da će se pothladiti i da će morati u inkubator. Al smo probili led.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    881 porod (ukupno 888 djece)

epiduralna 130 žena (14,7%)
    sa carskim ispada da je 40% žena rodilo u anesteziji.
    http://www.trend.com.hr/trend-portal...-u-2012-godini

Previše!!!
    Umjesto da smanjuju, oni to smatraju modernizacijom.
    Baš!

Al dobro, oni čitaju forum pa će pročitati što mislimo o tome.
    Mene bi jako zabrinulo da me tijekom porođaja ništa ne boli. Bol je kao semafor.
    upravo tako

i stvarno se nadam da čitaju i da će se zapitati jesu li ovi postoci koje si navela stvarno 'modernizacija' :/

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Bojim se da se ove brojke stvarno smatraju modernizacijom, ne samo u karlovačkom rodilištu već u većini rodilišta u rh...nadam se da sam u krivu, ali to je moj dojam..
    I još sam dojma da većina današnjih rodilja smatra epiduralnu i ostale intervencije "modernim" i poželjnim...i tu se još više nadam da me dojam vara

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dr. Pall, koji je govorio u prilogu je meni bio na porodu i stavrno je intervenirao minimalno. Dva puta me pregledao i došao kada ga je babica pozvala jer sam ju obavijestila da beba izlazi , doslovno na zadnjih par trudova. Nije mi nudio epiduralnu i pustio me da radim što mi je volja dok god sam željela. Plus što sam dobila i jesti i piti - za razliku od prije 4 godine. Ok, to je sve bilo u 2/11, možda su se "modernizirali" u međuvremenu.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene strašno iritira da se reklama rodilišta vrši preko tih famoznih plazmi od metra koji vise na zidovima soba-kao da se bez TV-a ne može preživjet u rodilištu. Svaka reportaža iz Klc rodilišta završi sa krupnim planom na plazmi.
    To što "box" nema vrata je sasvim u redu i što svatko sa hodnika može viriti unutra. Bit će da sam ja čudna,ali meni je cijela stvar tamo malo postavljena naglavačke; na tečaju je jedna od legendarnih rečenica bila i ova: "Samo slušajte što vam kažu sestre i doktor i sve će biti u redu." Na žalost nisam pitala da li je opcija i ja da nešto kažem pa da oni poslušaju mene ili to onda nije u redu!?
    Na kraju sam nakon tečaja ipak odlučila da ne idem tamo roditi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •